LITE NYTT HÖSTEN -08!

Ja ha, kanske dax för en uppdatering.

Skadan Quiri hade satt i ena tå-leden, en spricka med en lös benbit. Hade säkert uppkommit vid en av hennes helt galna stoppsladdar! Efter en del veterinärbesök, smärtstillande och vila (hur lätt var det att vila henne då??) och några veckor med bandage är det nu helt borta. Sjölvklart har jag det fortfarande i bakhuvudet att det kan gå upp igen eller att benbiten ska ge sig till känna, men vi kör på som vanligt nu med träning/tävling och massor av kul.

Vi har lyckats med bravaden att ta ett 1:a-pris i lydnadsklass 2! Och med en 9:a i helhetsintryck och 8,5 på fria följet är jag helnöjd!

Har så smått börjat träna sök med tre andra helgalna människor med tillhörande galna hundar. Härligt gäng och får ut MASSOR av att träna och diskutera hund med dom! Quiri sköter sig bra! Hon älskar detta. Passar säkert henne bättre än spår på ett sätt, i söket får hon ju röra sig lite mer...

Har också hittat ett bra sätt att få lite lugnare och tystare skick på uppletandet: jag står helt enkelt och pratar eller sjunger tills Q har ledsnat på att blåstirra på mig och vänta på kommando. Då lägger jag helt lugnt och stilla in kommandot "leta" i en mening eller sång, och gissa om hon uppfattar det!! Tyst och harmoniskt går hon iväg med samma tryck men mer fokus ut i rutan, störtskönt! Men som en kompis sa.... Ska bli kul när du ska tävla, måste nog kolla på uppletandet då och se vad domare och tävlingsledare säger/gör när du står där och sjunger :-)

Ska lägga om träningen i spåret, hon är hetare än hetast nu, drog av spårlinan i söndags. Tror hon har lite fel teknik, måste fundera över detta.... Otroligt nog missar hon aldrig pinnar eller ett spår, så man undrar om det kanske bara är att försöka hänga med? Men har en känsla av att detta måste korrigeras.

Längtar till lång härlig tredagarshelg med massa hundträning!

Förresten, har skaffat skåpbil nu till Quiri och mig och alla våra balla träningssaker! :-) Har också måttbeställt en bur som ger så mycket plats som möjligt år Quirki och har lastutrymme uppepå, det ni!

Tips: STELLABUREN.SE!! Kan beställa vilken storlek på buren som helst och få hemskickad. Tillverkas efter egna ritningar om önskemål finns. Helt skrammelfria och bra lås och snygg.

Stoooor gren!


Har matte inte fikat klart snart? Väntar på mitt spår ju!!!

I Knutby sommar -08 för att träna spår. Men matte måste fika lite också, tur man kan koppla av lite. Eller....??!!

RSS 2.0