MINISEMESTER PÅ GOTLAND!

Ja nu är det inget skrivet på länge men vi har faktiskt inte legat på latsidan! Har varit på Gotland för diverse aktiviteter, bl a kollat på "puppisar" ;-) , spårat och kört uppletande och så klart, BAAAADAT!!! Här kommer lite sjysta bilder så syns det nog att vi hade det bra! (Quiri hade nog ngr av sina bästa dagar i sitt liv, med 2 grabbkompisar och MASSOR av bad...)

Härlig långpromenad vid stranden.



Quiri och super-sjysta kompisen Nicko, ett radarpar:-)

Pinne kanske!!??!



Ja värre kan man ha det...

Snygga ihop alla tre.

Quiri tycker att mallen måste läxas upp lite :-)

Fina fina Quiri, mitt hjärta....

Vid Blå Lagunen, helt otroligt vackert!

Mycket bad blev det...

Ser ut som utomlands, och fatta att det är i slutet av september!!!

Tvingade till vila.

Häääärligt




För övrigt är Q superhet för tillfället så kör lite lydnad varje dag. Idag var det fjärde dagen i rad jag kört lite fritt följ då vi knappt tog oss frammåt i onsdag, men nu börjar det lossna!!

I veckan som kommer flyttar jag och Q till hus i Ledinge, återkommer om hur vi trivs där :-)

// fullt ös medvetslös hos oss nu :-)

LYDNAD PÅ KBK IGÅR OCH NÄRKONTAKT RÅDJUR IDAG...

Igår slöt vi upp med Malin och Laser på KBK för en genomgång av hundarna, var längesen sist vi gjorde så!

Quiri var överladdad och hade mycket ljud och trängningar till att börja med. (Förmodligen var jag rätt laddad och tyckte det skulle bli lite för roligt oxå). Fick ganska fort en tystare hund men fortfarande så skvätte hennes energi och tryck ut över hela planen kändes det som :-). Meckade inte så mycket med fria fäljet p g a detta men tror nog att Malin glimtvis fick se att det hänt lite med vänstersvängarna och Q`s bakdel??!

Ink m st och lägg gick finimang, bra fart och bra ställande, kanske ngt sämre läggande men fullt godkänt i mina ögon med den farten hon har! Ska hitta ett bra sätt att träna bara läggandet snäppet snabbare, kanske ta henne från ställandet, gå dit och lägga sak bakom och kalla in och lägga? Vi får se.

Fr sändandet är ju som det är men fick ett riktigt fint frammåttänk på ett skick och belönade det frammåt på kongen trots att farten var för hög. Lade in ngr inkallningar och var tveksam fart på första så hivade bollen, bättre fart sedan.

Hon börjar att snedda lite igen i krypet, har smygit sig på i samband med att hon börjat "gå upp sig". Körde ett rakt kryp på fotbollsplanen här hemma nyss, JÄTTERAKT!!? Lite att pula med där.

Lättar en aning i skallet men har å andra sidan ett mycket jämt och fint skall som hon kan hålla ut länge, lite trix och fix där med.

På metallen upplever jag inte samma låsning längre på väg in mot mig men hon stöter till den rätt mycket vid gripandet igen. Malin ville sätta snöre på och rycka undan men vi gör det vid nästa träningstillfälle, det hjälpte ju sist som Malin påpekade.

Körde hoppet med bollen på andra sidan (lågt hinder) och "titta, bollen" vilket börjar funka.

Stegen låg det korv på och hon klev över bra. Lite fundrig över sista godishögen på gräset eftert stegen, måste nog tas bort innan tävling så hon inte blir nosig. Men det lär vi ju hinna då vi är bortlottade på alla tävlingar i höst *MOOORRRR*

Idag när vi gick på en stig i Ekebydalen brevid fotbollsplanerna (kopplad hund) så står plötsligt 3 rådjur brevid ett buskage 10 meter från stigen efter en krök. Quiri ser dom och två av rådjuren går sakta frammåt och ett står o glor på oss. Jag säger lugnt till Q medans vi fortsätter gå "Titta tjejen" och tar upp en godis. Hon SLÄPPER RÅDJUREN DIREKT! och kommer in till mig och sätter sig framför med nitad kontakt. Backa ngr steg och gör ett läggande och ett sättande medans rådjuren går in i det täta buskaget, varken jag eller Q ser när de försvinner, vi pysslade ju med annat!! :-) Trotr kanske sådana här saker har hjälpt och kanske kan hjälpa i viltsituationer, har gjort lite liknande saker på katter men har då fått jobba hårt för att bryta låsningarna.

//Härlig hund men med liiiite mycket tryck i ibland kanske....:-)

EKIPAGEBILD (fin hund men muppig matte)


ÄNGS-SPÅR VID STUGAN

Gick ut ett morgonspår i morse vid stugan på ängen framför huset. Använde IPO-apporterna och en skogspinne som slut. Liggtid 1 h 45 min (lite kortare än jag tänkt mig). Både spetsvinkel och böjt spår, upp för brant häll in i skogen en kort bit och ut på ängen igen, över dike mm. Så lite kul spår :-) Fint upptag och mycket fint tempo nästan hela vägen, nu låg ju oxå halva frukosten i spåret så det hjälpte väl till :-) Men med tanke på att Q glatt gallopperat över godis förr så är det ju strålande att hon faktiskt tar sig tid att mumsa i sig. Glad i sina apporter oxå.

Kollade av ngr gånger i spetsen men inga större problem. Lite undrande när spåret vinklade bort från fältet och direkt upp för stenhällen men kollade snabbt och så iväg! Morrade lite på henne då hon kollade av en stig på den korta skogssträckan. Inga större problem idag heller utan härlig spårhund!!!

//mysig dag med spårträning och målning av stugan i solsken

FIIINT UPPLETANDE OCH BRA SPÅRHUND!

Idag åkte jag och Malin till Spakbacken för spår och uppletande. Hade tänkt att lägga ett låååångt spår men det blev inte så då jag inte kände till marken så väl. Men det blev ett fint men lite kortare spår med 2 skogspinnar och en träapport och skogspinne som slut. Hade förmodligen svampplockare i spåret men detta verkar inte bekymra fröken Q nämnvärt. Känns ju het och skrikig för tillfället men hon hade ett riktigt trevligt tempo i spårningen idag och skötte sig fin-fint. Kollade av lite i upptaget och gick rätt. Men vände tillbaka efter flera meter och kollade igen?? Men gick sedan tillbaka rätt. Fast ska man vara ärlig kanske hon gjorde det för att matte inte hängde på?? :-) Man vet ju inte.... Men det känns ändå som att hon börjat klura lite på detta de senaste spåren! :-)

Gick över en av skogspinnarna men det slog mig när vi var klara att det är just den pinnen hon har gått över i flera spår, är en tallpinne med barken kvar på, kanske svårt, massa tall-lukt? Har alla fall kastat den nu då den var lite rutten. Annars tar hon apporterna såååå fint nu, har lyckats med den träningen känns det som, eller kan det vara kattmaten ;-)

Åkte bort till vårt "vanliga" ställe vid Ledinge och körde upplet. Frångick min vanliga metod och körde fullruta UTAN figurant och med 4 föremål, 3 på djupet och ett i mitten. Alltså, Q verkligen överraskade mig! Skickade henne på sakerna efter varann utan ngn direkt belöning och hon bara plockade dom. Fina skick rakt ut, nästan så jag fick känslan av att hon var styrbar:-) Hade inte alls ngn antydan till flams, utan fokuserad och skicklig hund idag, värmer ett matte-hjärta... :-)

Avslutade med en svampprommenad och hittade trattisar som jag gjorde macka på sedan, smarrigt!

// härlig dag

Spår och klättring idag

Idag åkte jag och Q till Norra Lunsen och lade spår. Spårade i halsband och lina för att kunna köra upptaget a`la Rapport-Thomas.

Q var het som få (vilket hon oxå var under gårdagens lydnad...) men skötte sig i spåret. Gick över en liiiten skogspinne tyvär men annars ok, lite väl intensiv kanske. Spåret låg oxå endast 40 min så kunde ju dra på lite tyckte hon nog! Jobbade som en stjärna i en spetsvinkel, mycket nöjd med det!

Sedan åkte vi till Sunnersta och klättrade lite grand bara. Men tog den brantaste backen idag, "Dödsbacken" :-) Och är verkligen brant och dessutom kan man inte stanna i den, sanden bara rullar under fötterna! Nästan läskigt...:-)

I morgon blir det lydnad, inser att vi behöver köra det en del nu, var alldeles för het och tyckte det var alldeles för kul igår! :-)

Vi är bortlottade från Södertäljespåret och 10:e reserv i Strängnäs, så j...kla trist.

// träna, träna....

RSS 2.0