LYDNAD IDAG OCH UPPLET IGÅR!

Körde uppletande med Malin igår efter "nya" metoden med popp-upp-gubbe.  Fungerar bra! Men liiiite klurar jag ändå på hur ofta hon stänger av nosen?? Men är helt inne på att köra på detta sätt.

Lydnad på KBK idag med uppföljningssnack efter lydnadskursen. En del heta diskussioner så väljer att tro att det väckt en massa nya tankar hos samtliga deltagare. Körde ett frammåtsändande med en massa ställande helt enligt uttänkt sätt, funkar bra. Sedan apporteringar med bollkast på ingångarna och sedan separat ingångar till mig med "tuchar" på apporten innan jag tar den och belönar med bollen, fin Quiri!

/ småseg men nöjd Jenny

KORT LYDNADSPASS

Har nu legat några dagar sjuk och Quiri har trott att hon har valpat, hel-nöjd med att ligga på rygg i soffan! :-)

Körde ett kort lydnadspass med fria följet och apporteringar. Fin-fina apporteringar och riktigt mysig i fria följet. Upptäckte ngt nytt, så fort jag höjer blicken aningens "packar" hon ihop sig bättre och fokuserar, kanske hon inte upplever mig så osäker i vad vi gör då???? Så sjukt häftigt vad man kan lära sig och märka nya saker med denna hund för varje lydnadspass och ju mer jag lär mig!!

// Lagom mycket och nöjd halv-sjuk Jenny

LYDNADSLÄGER

Lite uppdateringar efter en hektisk period....:-)

Hade lydnadskurs för Jimmy Söderbäck på KBK i helgen. Hela huvudet bara snurrar av tankar som inte riktigt har landat ännu! Blev lite sena kvällar så klart också så man var lite mör på söndagen när man kom hem...:-) Dessutom blivit sjuk nu, inte kul.

Ett bra tänk kring hur man använder hundens drifter för att få det man vill i lydnadsmomenten är en av de stora bitarna jag tar till mig från kursen. Inser också ännu mer hur viktigt det är att hunden har ngr av dessa bitar i sig för att de ska fungera bra i brukset. Anser nog att många är lite för rädda för att låta hundarna få vara "driftiga", är lite rädda att det ska bli för mycket. Och SJÄLVKLART kan det bli det men man behöver inte stävja MINSTA lilla gnista hos hundarna:-)

Får nog reda lite mer i tankarna kring detta. Quiri var/är skendräktig men skötte sig fint på kursen. Hade tyvär en del pip på henne men underlaget var svårt, jag rörde mig dåligt och var säkert inte tillräckligt fokuserad. Hon gick riktigt hyfsat på lördagen och lite sämre på söndagen, i det stora hela nöjd.

//Trött och sjuk, vill TRÄÄÄÄNA!

MALLE-BESÖK!

Ingen träning sedan i söndags, har besök av Malle-hanen Fajer sedan i söndags kväll. Han åker hem i kväll igen, lite lagom långt besök tycker nog Quiri, ni vill hon iväg och träna, blir nog så i morgon!

Jag har haft fullt sjå med rastningen av hundarna, riktigt stolt är jag efter att ha gått en 45 minuters koppel-promenad i snöyran igår kväll efter jobbet, de sköter sig fint ihop men har då också varit noga med att "styra upp" dom hela tiden. Quiri vill leka och Fajer vill göra "hum hum", ingen bra idè tycker jag så det slutade dom med redan första kvällen! Men båda lyssnar bra även om ingen av dom går speciellt fint i koppel....

Nya uppdateringar efter träning, gissa om jag längtar till lydnadshelgen med Jimmy på fredag!

// Rätt trött men mår prima ändå!

SPÅR OCH UPPLETANDE BROBY BACKE

Tog oss ut till Broby Backe idag tillsammans med Robin och Ami. Var grymt sugen på att prova varianten som Jimmy beskrev i uppletandet.....!

Gjorde 2 smala uppletande-korridorer. Ami gick ut och gömde sig då inte Q såg och vi gjorde vår ritual med ingången till stigen på tävlingsmässigt vis. Ger klartecken till figuranten att visa sig och bolla och leka med föremålet. Släpper det sedan så att Q ser och kommer in mot stigen med öppna händer för att Q ska se att grejen ej är med. Skickar därefter Quiri.

Hon gick ut fint alla skick på bägge rutorna, tror detta sätt blir skitabra, KÄNNS bra alla fall!! Får köra på detta ett tag.

Hade lagt ett superkort spår med upptag på fält. Klockren i upptaget!!! Spårade intensivt med rätt högt tempo, måste fundera på om läge att lägga gotta i spåren i början igen.

Sedan ett skogsspår med upptag. Gick ut snett första skick och tog tillbaka, fint ut sedan och bakspår..... Tog henne till spåret och hon tar det fint. Ngt för intensiv spårning så hon går över ngr vinklar med ca 2 meter men har en grym teknik för detta så förlorar inte många sekunder på detta, är nog rätt bra. Gick över första pinnen!!?? Har ingen aning om varför, för hon sprang rakt över den?? Men tog de andra fint. Är nöjd med hennes jobb men ska tänka på insatser med godis för att sänka tempot i början, verkar som det gav effekt då jag gjorde det, så får köra på det igen!

// skön förmiddag!

SKOGSSPÅR VID STUGAN

På lördagen lade jag skogsspår med upptag åt Quiri. Hon gjorde upptaget snyggt och spårade bra men lite för intensiv (som vanligt). Helt nöjd med henne ändå men däremot så haffade jag henne med att kliva av spåret ca 1 meter och glufsa i sig bajs av ngt slag!! Fy, fy och så gick vi vidare!

//rätt nöjd med Quirkan

SPÅR VID STUGAN

Har äntligen tagit oss ut till stugan igen, har inte varit här sedan sommaren.... Quiri stortrivs här och tycker nog det är rätt trevligt att ha lite större familj emellanåt än bara hon och jag!

Lade ett spår på fältet bakom huset innehållande SPÅRUPPTAG, SPETSVINKLAR, VANLIGA VINKLAR och lite längre RAKSTRÄCKA. Endast 3 apporter.

Gick ut fint på upptaget men fladdrade iväg åt fel håll. Tog tillbaka och hon gick ut fint igen, kollade av åt fel håll snabbt och tog spåret fint. Lite småivrig men godkänd, tog alla vinklar klockrent utom en som hon bökade lite med. Spåret gick upp i skogsmark från ängen en kort bit, där blev Q aningens stressig och fladdrig men löste det fort.

Ska lägga skogsspår i morgon tänkte jag! Kul, kul!

Mys i stugvärmen/ Jenny

Träning för Jimmy i Västerås

Var i Västerås igår igen för en genomkörare av Jimmy. Laser fick ett spår men vi stod över detta och gick på lydnaden i stället!

Många bra tips både vad gäller ljudgivningen och frammåtsändandet och så klart även fria följet. Ska bara komma ihåg allt....:-)

Fick också fina tips angående uppletandet som det bara kliar i mig att få prova!!

Grymt bra att vara 2 på träningen då jag vet att Malin kan hjölpa mig komma ihåg det Jimmy sagt och "gå på" mig om detta, och jag kan garanterat göra detsamma för henne och Laser!!! ;-)

// såååå grymt kuuuuul

SPÅR, UPPLETANDE och LYDNAD!

Jättefint upptag idag! Tjohoooo! Gick ut fint på första skicket och kollade av åt fel håll men vände åt rätt! Det e mattes Quirka det:-)

Var snudd på lite för intensiv för min smak i spårandet, men å andra sidan kanske jag var lite "kinkig" då terrängen var rätt jobbig emellanåt... Tog apporterna fint men är lite kluven över att komma in eller sittmarkera, idag kändes det som att hon glatt ville in till mig!!??? Nöjd med spåret, speciellt upptaget:-)

Började från början med uppletandet. Fungerar bäst att lämna Q på stigen och hon tittar på då jag lägger ut 2 föremål. Inte så mycket stoj och belöning efter första skaen, då "glömmer" hon bort att det fanns en till och går ut lite sämre på nästa skick. Nöjd med resultatet idag, bara att bita i "sura äpplet" och gilla läget, något har blivit knas i uppletandet och bäst att börja om från början igen...

Lydnaden på KBK kändes bra! Quiri kändes otroligt trevlig i intensitet idag. Fint fritt följ och testade full-höjd på brukshindret. Hon tar sig över, men inte är det samma smidiga gummiboll som för 2 år sedan.... Men hon är ju faktiskt 7 år nu...

Inser att våra frammåtsändanden hänger på håret, kommer ha svårt att hinna med, hur ska jag få ner farten utan att "mickla" för mycket??? Kom på idag att jag tränat hela momentet mest på sista tiden, ska plocka ner det mer och se om vi kan få ner tempot lite.

// Toppen-tränings-dag!

Spår!


Dagens "outfit"!


Uppletande!


FÖRGIFTNING!!!

Quiri råkade ut för förgiftning i går efter att ha käkat upp ett halvt kilo oboypulver. Skakningar, hyperaktivitet, inkontinens, orolighet, flämtade, bristande muskelkontroll i bakbenen och så vidare. Åkte till Ultuna men blev hemskickade!!! Pratade med Strömsholm där efter då jag kände att ngt var tok, de tyckte att hon skulle läggas in med dropp då hon hade så starka symptom. Satte alarmet på klockan typ varannan timme och kollade henne, sov rätt lugnt en bit in på natten. Kissade och bajsade som vanligt på morgonen men har sen sovit halva dagen, både trött matte och trött Quiri!

Gissa om jag var skraj igår. Mängden choklad hade inte behövt påverka Quiri enligt tabeller och dyligt. Men detta kan vara väldigt individuellt, så bara att tänka på det!!! Ingen mer oboy framme på köksbordet när jag går hemifrån.

Är så lycklig att allt gick bra till sist! Några slutord blir: JÄVLA SKITOTREVLIG VETERINÄR PÅ ULTUNA!!!

SPÅR OCH UPPLETANDE

Hängde på sök-gruppen (för sällskaps skull) ut till Anna-Gretas marker för ett spår idag. Svårt spår med markskiften, massa vinklar, svår terräng med berg och nedhopp mm.

Upptaget gick bra, fick ta tillbaka en gång då hon gick allt för snett, men sedan tog hon FRAMSPÅR!  Tempot var tyvär lite för högt och forserat idag, inte fullt så behagligt som senaste tiden. Därför brände hon över de första 2 vinklarna med ett par meter men tog sig i kragen och skötte de andra vinklarna bättre. Upplevde henne lite flamsigare och hetare än hon varit sista veckorna i spåret men hon reder ju ut även svåra spår ändå. Fast ska hålla tillbaka av fulla krafter nästa gång om hon är så här redan från början och se om hon lugnar ner sig ngt då. Plockade pinnarna fint trots att jag "trampat ner" några av dom lite i marken, duktig Quiri! En tog hon upp i munnen och tänkte trava vidare med men då fick hon en arg matte på sig, bra att få tillfälle till korrigering nu när jag har lite mer "lydnad" i markeringarna. Annars känns det som att de nya markeringarna kommer att bli toppen! Körde "sitt" idag då hon visade tendenser till att hellre göra så på förra spåret.

Uppletandet, jaaaaa, vad ska jag säga...... Bara en slutsats: Börja om med de första övningarna med lång, smal korridor i relativt lätt teräng. Bara sak längst ut. Är fortfarande skeptisk till att ha synretning så ska försöka få in tänket "UUUUUT" i korridorerna och se om inte vi kan få slut på tramset (vad det nu är hon gör??) i rutan. Överhettad var hon idag, kan ju bero på frustration??

// tankfull...

LÖRDAGSLYDNAD

Lydnad på KBK, lördag kväll....??!! Har jag inget roligare att göra??!! Nej inte för tillfället! :-)

Körde fria följet med samma goda resultat, gjorde ingång på planen också och Quiri var tyst! Släpper inte i starter och jobbade henne lite i vänster varv också idag. Jobbigt morsan tyckte Quiri. Tog bara kortare stunder där.

Ink m ställande under kommendering av Malin. Jäklar vad detta verkar sitta nu!

Kände mig glad och nöjd efter ett härligt pass på en snöig och kall apellplan med skällande rådjur i mörkret utanför...:-)


// hundnörd? Jaaa... kanske...

LYDNAD PÅ KBK 1/1-2009

Träffade Malin på KBK för ett superbra träningspass!

Började med fria följet. Körde samma upplägg som sist men med mycket hög fart emellanåt. Så kul att Malin också kunde se skillnaden som jag kände, tack Malin för tipset! Quiri var som klistrad i kontakten och minimalt med trängningar och tro det eller inte, en TYST Quiri.

Inkal m ställande utan belöning bakom. Ett superfint stopp!

Framåtsändandet är ok. Ligger på gränsen att vara för snabbt, men håller vi oss inom gränsen har vi nog 8:a i betyg. Q är alla fall rätt säker på riktningen nu.

Krypet kändes fint. Ligger nu med en helt annan inställning och possition. Tränar vänstersväng.

Bra skall med lite studs i fram.

Bra fart i tungapporteringen men kan tänka mig lite högre tryck ändå.... Får träna ingångarna på sidan om ett tag till och kampa järnet när hon har hämtat apporten.

Tränade uthoppet över hindret, måste få iväg henne längre om hon ska klara tillbakahoppet. Är lite tveksam till hur det ska gå med hoppet på fullhöjd, hon känns lite "ovig" med det, kan det vara åldern??

Körde därefter Laser med grymma resultat även där. Superbra och fokuserat pass för bägge hundarna, är så glad och nöjd med våra små "sessioner", ger OTROLIGT mycket!

Avslutade med fika och eftersnack i stugan. Var är alla andra människor? Är det bara hundnördarna som tränar under jul och nyår??!! :-)

// härlig känsla

RSS 2.0