JA, VAD SKA MAN SÄGA.......?

Massor av träning varje dag, hela semestern, skitkul! :-)

Men...... Nu är det tuffa tider hos familjen Köhler/Kampgården/Åkerblomman kan jag säga!

Quiri är i sitt esse vilket innebär att jag måste "plocka hem" henne lite nu. Gick ett fritt följ på 40 minuter idag med enstaka Frolic som belöning i ngn halt ibland. Måste gå av henne lite, splittrad som fan men ville ha en RAK och TYST hund. Det roliga är att hon var tyst och rak redan när jag började, SÅ MYCKET spelar min inställning roll på den hunden! Jag hade förberett mig på 40 minuter och bara började gå, var tyst och bara knatade, detta känner Q på en gång! Höll en fin possition så gott som rakt igenom, även i språngmarschen! Efter 40 min hade jag kanske kunnat plocka ihop henne lite men då hade jag lessnat och var nöjd med henne och det vi gjort. Körde lite apportering som funkar bra med boll i hakan.

Och så Piss-Mischa då.... Ja vad ska man säga? HUR flippad som helst! Kommer ut på planen och bara kastar sig över targeten som ligger och skräpar, ingen boll kom visst, då kastar hon sig på apporterna o s v. Lika snabbt som hon triggar på en sak, lika snabbt hejdar hon sig på mitt öuhöuh, eller hur jag nu låter:-) Så nu är det ligga ner vid minsta avbrott! Blev inte mycket av med fritt följ idag då det var way to musch störning i form av kamplek med bitstock med andra hundar. Helt klart ska jag pilla med detta själv! Vet det är bra att träna med störning, men så ILLA är det nu att detta inte är sjyst bedömmer jag.

Däremot budföringen går frammåt. Idag tog Malin in henne vid sidan utan retning på håll, funkade jättebra:-) Och apporteringen håller på att bli grym;-) Platsliggning har tyvär inte blivit av, I MORGON SKA VI! Läggande och ställande har inte heller blivit av, lika så saktagående. Sakta ska vi träna i morgon, det andra får vänta tills hon håller ihop mera.

Tycker för övrigt att hon håller på att mäta sig mot både mig och Q just nu, hade en rejäl dust med henne i bilen idag, hon tryckte sig mot luckan då jag behävde plats att hälla upp vatten. Tog en rejäl dust och hade svansen mellan benen lite, men tror ni hon backade undan?? Ja man undrar ju...

Spårade med M också idag. Tycker hon gör det fint, men ska verkligen köra på i denna IPO-style då jag vill att lugnet ska vara där!

I morn ska vi träffa Sara på KBK, ska verkligen försöka ha det störningsfritt och se vad vi kan göra! Helt klart är Mischa i en "ålder" som e dryyyyg, tycker hon har varit så snäll hittills, men hon är en snuskigt energisk hund, så ngn gång måste vi nog ha det lite jobbigt för JÄKLAR vad bra hon kommer bli om jag reder detta!!!!

//Återkommer....

SEMESTER OCH TRÄNING!

Tränar så mycket att jag inte orkar blogga.....:-) Nädå, men har inte riktigt kommit mig för.

Idag var jag o Sara till Märsta-Sigtuna Bk i regnvädret och körde lydnad och spår.

Quiri

Q har varit mer än lovligt het i spåret på sistone så började att lägga låååång liggtid, massa vinklar och godis åt henne igår när vi var i Kågarån, funkar perfekt. Idag lika, men inte så lång liggtid och det märks men gjorde det bra ändå!

Superhet även i lydnaden, är i sin värsta fas nu, likadan som när hon var som hetast som 4-åring= akta händer och armar och andas lugnt.... Har svårt att vara helt allvarlig med henne men håller på att shapa till lite. Tränar rutan med boll i handen och target, gjorde det riktigt fint idag på rätt långt håll! Tränar lugn i apporteringens ingång, boll under hakan, OCKSÅ bättre. Kul, har ju inte kunnat ha den framme förr men nu så! Kom på idag att jag ska träna uthoppet idag med targeten, varför har jag inte gjort det på så länge??!!?? Ink med ställandet funkar strålande! Fria följet är en följetong....;-)

Men sjukt skönta att hon mår bra igen, är gamla vanliga Q efter Erlischian, att jag inte fattade tidigare... Inga ålderstecken ännu, HUR fräsch som helst!

Mischa

Har spårat för sällan med Mischa men hon fick spår idag med 2 apporter och 2 vinklar, tycker hon gjorde det fint men driftar på som fan om jag släpper trycket i kopplet! Ska erkänna att jag gjorde ett "appell-test" i förrgår på fältet vid KBK. Men benen var 50 m ca endast, men 3 apporter, förarspår, INGET gotta. Liggtid ca 10 minuter och ganska mycket vind. Trodde jag skulle dö att se detta bedrövliga men ville alla fall kolla av, kanske start på KBK i oktober ju...

Hon skötte det BRA tycker jag. Slog i prinsip ingenting på sträckorna, vinkel1 perfekt, lite snurr i vinkel 2 men ingen större fara så här långt. Lite störd av linan, inte van ju. Och går tillbaka till mig på apport 2 och frågar hur det var man skulle göra här? Visar och hon fattar. Inte van att matte kommer 10-15 meter bakom, ska man göra rätt ändå eller;-)

I lydnaden är det FOKUS som gäller på fria följet, hon är MINST sagt splittrad. Bara att jobba på. Tränar mycket fokus stilla vid sidan, lite framifrån, starter. Men går också en del och testade att rya lite på henne då hon låser på t ex konerna:-/

Apporteringen börjar bli grymt bra, har boll under hakan och det köper hon fint nu! Tränar stillhet i munnen vid ingångar men också fullapporteringar, har sjukt bra fart ut och in och har blivit skickligare på gripandena, kul.

Har lagt en hel del tid på att lära henne hantera att bollen finns med men att hon ska jobba först. Börjar funka bättre, vill och måste få det att fungera, behövs i massor moment för att få dem riktigt bra. Är nöjd med henne i lydnaden men har det drygt i fria följet med störning.

Har kört lite upplet också. Går bra där vi är i träningen nu. I morgon ska jag lägga smaaaaala korridorer med ett föremål på djupet, helst 5 korridorer om jag orkar. Vill och tycker det är dax redan nu att grunda för raka skick, tycker hon fattar resen rätt bra. Ut bra och in superbra med sakerna!

Nog för denna gången, har säkert en massa jag glömt då jag tränar varje dag:-)

// Hilsen fra Jenny, Q och M

LITE BILDER BARA...

Jodå, vi tränar på trots värmeböljan! Mest sena kvällar men idag mötte vi upp Sara på KBK för lite lydnad och spår. Quiri mår bra igen, nu glöder det i blicken som vanligt, skönt! Mischa har mognat otroligt och är "vuxlig" men har fått vissa svårigheter i lydnaden i stället, kan bero på att jag tar henne lite mer på andra grejer i vardagen kanske??!!? ;-)

Här lite bilder från idag:

Quiri fick ett spår som hon gick bort sig på!!!??? Värmen?

Så här konstig "kontakt" har Mischa när vi inte är fokuserade ngn av oss.... Ska jobbas till!

Körde en nästan full apportering, bra fart!

Tjohoooo!

Senare i kväll ska vi till Sara för lite upplet och sökövningar! Kul att se Ina idag på lydnaden då det hänt MASSOR av possitivt där med både Sara och Ina! :-)

//återkommer

HÄNT MASSOR!

Ja det har verkligen hänt massor här:-)

Helgens skyddskurs var grymt kul och intressant! Daniel och Laser och Sara med Ina var med och så även väldigt trevliga Riesenmänniskor:-)

Mischa funkar bra säger de som kan, bara att köra på men väntar tills hon mognat lite mer, i höst någon gång kanske, spännande..... På lördagen lade vi också spår efter skyddet. Mischa spårade fint och markerade apporter. Bad Sara att gå med för att få lite feedback. Hon tyckte M spårar bra men tycker jag ska "tvinga" henne att äta näringen för att coola ner sig ännu mer. Köper detta, men tycker det är liiiiite tråkigt att jobba hunden så. Ska anstränga mig att korta upp lite till men inte beredd att få andra svårigheter pga detta. Ska träna apporterna på sidan av nu och spåret för sig så hon inte driftar upp för mycket i spåret eftersom jag belönar apporter med boll. Lade kortare spår idag, 3 st på vallen vid Ledingenäs. Ett av dom gjorde jag "avtramp" i med spårfortsättning i samma riktning, funkade fint, hon tog det coolt! Höll igen rätt hårt så till slut lade sig Mischa ner och började åla och spåra samtidigt, trodde nog jag höll emot för en apport kanske??!!?
Även Quiri fick ett långt fältspår, skötte sig så klart galant! Lite kul på sista sträckan då jag ser en svart katt ligga vid en ensilagebal bara 3 meter från spåret... Q ser den och höjer sig, katten drar iväg o Q flänger till åt det hållet, jag säger "spår" och hon fortsätter! Där ser man vad hon kan släppa för sitt spår, härligt!!!

På morgonen körde vi uppletande vid Statoil-rutan. Quiri jobbade bra men är bra flamsig nu! Bestämt mig för att strama upp vardagslydnad o d lite nu :-)
Med Mischa gjorde jag som sist, men nu var det föremål som inte jag hållt i och jag hade inte vallat i rutan. Skickade och hon börjar verkligen fatta! Gick tillbaka till föregående lega på föremål 1 och 2 men det är ju unghundsknas så bara att köra på nu.

Efter uppletet blev det lydnad. Mischa tränade jag koncentration och fokus med och måste säga att hon var superfin. Tränade även saktagåendet, liiite svårt med stor störning av andra, är inte riktigt redo för det ännu men funkade hyfsat ändå.

Q fick fritt följ a`la Monika, funkade klockrent! Ska försöka lägga manken till med fria följet nu, har verkligen urartat på sista tiden:-)

För övrigt har jag köpt pool till mig och hundarna, den första kasserades efter 2 dagar då jag lämnat M själv att leka i 10 minuter, den pajjade liksom då... Så nu har jag en stoooor pool som hundarna inte kommer i själva, får se hur jag gör med det, simträning blir det alla fall ska jag lova!:-)



Det var den poolen ja..... Nya bilder på nya poolen kommer! :-)

Här litet axplock från helgen:













I morgon är det fest på klubben! Kommer nog bilder kanske...

// Glada, härliga semester!

SKYDDS-HELG!

I helgen tränar vi skydd i Enköping, här är lite bilder från idag. Rapport och mera bilder kommer efter morgondagen, bara ett smakprov idag! :-)

Takterna sitter i Quiri än, gissa om hon var lycklig över sin "buse" hon fick!





Även Mischa visade framfötterna, passar för detta tror jag....

TJOHOOOOOOO!!!!!!

Flying Mischa.

// more to come.....  over and out!

RSS 2.0