Förkylning

Natten mellan måndag och tisdag ligger jag vaken en hel del och riktigt KÄNNER hur förkylningen kastar sig över mig! Halsen svullnar och tjockt i näsan. Ögonen rinner och snorar när jag kliver upp på morgonen. UNDRA var jag kan ha fått detta från, kanske jobbet!!??

Svårt detta med snoriga barns vara eller icke vara på dagis... Men jag tycker faktiskt det finns gränser, även om föräldrar inte kan vara hemma så fort det droppar lite ur näsan på barnen, men när det FORSAR fram snor så man knappt hinner slänga en näsduk förrän det är dax för nästa?? Om jag hade barn skulle jag inte släppa iväg det till dagis då, ser ju inte såååå kul ut och är oftast så att barnen är påverkade. SKÄRPNING!!

Quirkan tycker förstås att jag är helt värdelös som bara ligger i sängen. Men tog ett par varv fritt följ i trädgården, riktigt fin faktiskt! Nu ligger hon ute i trädgården och är sur, vill inte vara ute när jag är inne, kanske ska få komma in till matte nu....

Personprofil...

...finns nu på Quiri:-)

Spårträning

Träffades idag för spårträninn, 8 glada hundar med förare. Quiri var förstås hel-taggad, kom på att hon inte spårat på två veckor så energin och arbetslusten för uppgiften var på topp! Bestämde mig för att lägga krutet på apporterna, lade ut endast 3 i spåret, allt för att jag skulle orka ha riktig "julafton" vid varje apport hon plockat upp.

Är lite roligt det här med apporterna och Quiri... Hon missar inte pinnarna, MEN kan utan betänklighet plocka upp dom och glatt spåra vidare med den i munnen. Är inte jag med och ser att hon tagit en är det just detta som händer! Ska sluta märka ut med snitslar där jag lagt ut apporterna, måste ju träna MIG att se när Quirkan hittat dem. Är lite rolig, för jag ser att hon kastar ett öga på mig då hon tagit en men om inte jag då börjar tjoa och berömma går hon bara vidare i spåret.

Men hur som helst, Quiri är faktiskt GRYM på själva spårandet, reder ut det mesta. Flera duktiga hundar visade framfötterna idag, även de som är lite "färska" på detta med spår visade att kronan nog ramlat ner snart. Allt handlar ju faktiskt om att hitta belöningssystem även för spårandet, alla hundar känner ju lukten men vi förare måste hitta något som ger hunden anledning att följa den...  Förutom för de hundar som av någon anledning ser spåret som en belöning i SIG, typ Quiri.

Så till sist:  Alla som äter lyckopiller, går i terapi eller är allmänt deppiga: skaffa en hund som Quirkan, KAN inte vara på dåligt humör när hon "snurrar" igång, ALLTID possitiv och så lycklig. Fick frågan idag om hon alltid är så arbetsredo? Jaaa, det är hon faktiskt alltid!
Men sover gott nu i soffan.....=)

Så var det fredag igen.....

.....och pengarna hade tagit slut. Jag skulle ut och ha kul och då måste man ju uut. *trallallalaaaaa*

Ja någon kanske känner igen den gamla låten av Noice. Vet alla fall MINST en;-)
Säger som Gert Fylking: Full fart mot helgen! Sååååå skönt, även om det inte ska bli några vildare upptåg, mest träning med Quirkan. Lydnad i morgon och spår på söndag. Fast.... har hört att det ska bli riktigt pruttväder på söndag....

Ska på Årsfesten på Knivsta Bk förstås också på lördag. Blir ju lugnt men kan kanske bli något glas vin och massa trevligt sällskap om man har tur. Tror nog att de 4 "festfixarna" har gjort god mat!

Varför känns det ibland som att jobbet inkräktar på ens fritid? Även om jag älskar det jag gör är det så klart tungt ibland. Men känns mer och mer som att man får mer fritid ju ljusare det blir på mornar och kvällar, ÄLSKAR det!

I väntan på att få gå mörkerspår. Marma December-07

I väntan på att få gå mörkerspår. Marma December-07

Lydnadsträning...

Var ner på klubben igår och tränade lydnad. Inser mer och mer att det nog är JAG mer än hunden som måste anstränga mig på apellplanen. Att klura ut hur man på bästa sätt ska få hunden att förstå vad man vill att den ska göra i ett nytt moment, att hitta bästa belöningssystemet och inte minst, HUR GÖR JAG? Och vilken effekt får det på Quiri om jag gör på olika sätt?

Videofilmade varandra i träningsgruppen förra helgen, vilken SUCCÈ! Snacka om att mycket "fel" hundana gör beror på oss förare. Och på filmerna kunde man också se hur viktigt det är för oss alla (nästan) att träna bakdelarna på hundarna så de är medvetna om var de har dem, allt för att undvika sneda sättande och för att få perfekta ingångar. Bra diskussioner också om när det är dax att lägga in den s k kravfasen på valpen/unghunden. De flesta med vuxna hundar tyckte nog så här i efterhand att de borde börjat ställa krav lite tidigare vad jag förstod... Själv har jag ju inte fått turen att få varit med om Quiris valp- och unghundstid då jag "tog över" henne då hon var 4 år. Eller kanske tur, undra om jag hade fixat denna ARBETSMASKIN med den motorn, energin och viljan hon har!!!!

Nya tag med spårträning och lydnad i helgen! Snart börjar tävlingssäsongen...

Äntligen känns det som man har ett liv igen!

Nu märker man verkligen av att det är ljusare eftermiddagar och kvällar. Man kan ju och orkar faktiskt GÖRA något efter jobbet, helt otroligt...!
För varje år som går blir jag bara mer och mer trött och slut på vinterhalvåret, var ska det sluta? För det blir väl inte värre varje år hela livet? Då kommer jag flytta till norrland och gå i ide med björnarna snart!

Quiri med sin snygga son

Quiri med sin snygga sonSnyggast!

Välkommen till min nya blogg!

Tankar, händelser och annat "vanligt" från min alldeles egna vardag dyker nog upp här!

Och säkert mycket från Quiri "The Top Dogs"  vilda liv...

RSS 2.0