LYDNAD OCH FOTO PÅ KBK

Lydnad idag igen, kallt men duktiga hundar. Här är helt underbart fina bilder som MALIN KARLSSON varit sååå snäll och tagit!



Hon har en helt outstanding blick.....



Förstår nu att hon tappar fokus efter ett tag, NACKSPÄRR!!!! :-)



Som sagt, blicken.....



Fasen vad fina hundar jag har inser jag nu, TACK Carro (och Johan)!!! :-)



Har en grym "av-o-på-knapp". Galen nyss och myser nu.



Börjar se riktigt stilig ut tycker jag. Men rätt barnslig i kropp o sinne ännu;-)

// tack till mästerfotografen Malin!

LYDNAD OCH FOTO PÅ KBK

Lydnad idag igen, kallt men duktiga hundar. Här är helt underbart fina bilder som MALIN KARLSSON varit sååå snäll att tagit!



Hon har en helt outstanding blick.....



Förstår nu att hon tappar fokus efter ett tag, NACKSPÄRR!!!! :-)



Som sagt, blicken.....

Lite LYDNAD idag igen då:-)

Ingen närmare rapport, men vi var FAKTISKT och tränade lydnad idag igen, jag tycker det är riktigt roligt för tillfället, bara att flyta med på den vågen:-) Just nu är det faktiskt extra kul med Mischa, hon e så jäkla fin! Fast det är mycket bita och tjoa emellanåt också, men fasen vad hon kan fokusera. Hoppas det håller i sig! Rörde mig ngr steg frammåt idag, hon väger varenda steg hon tar för att hålla positionen, gulligt.

Quiri och jag pular på med allt möjligt. Faktiskt tycker jag att det ser ut som att hon mer och mer försöker "hålla igen" lite på saktagåendet på fr. sändandet, kul, bara jag orkar vara koncekvent med detta nu. Tränar på rätt korta avstånd, ska fortsätta med det ett tag till.



I morgon utlovas foton!!!!! Ska träffa Malin och ev Jessica (om hon e frisk stackarn, varit dålig lääänge, tycker rackarns synd om henne). Vi ska träna MERA lydnad:-) Och Malin kanske lyckas fixa lite bilder på Mischa, vore kul att ha lika fina bilder på henne som jag har på Quiri efter att hon fotade henne!

// mer i morgon!

JULDAGSLYDNAD

Jag och Malin träffades på juldagseftermiddagen för ett lydnadspass. Tyvär med en matte som INTE var så himla glad.... Vi hade fått en stor fin Biabädd i julklapp som Mischa fick ligga på i bilen hem från stugan, det var bara småsmulor kvar av en a kanten när jag skulle lasta ur hundarna... :-( Jätteledsen så klart, och förvånad, har akldrig betett sig så i bilen förut!

Började med Quiri och hon är ju som hon är nu. Ska försöka träna lite lydnad varje dag här i under ledigheten, hon är överladdad. <Det ryker ur öronen och vibrerar i kroppen men Malin har påminnt mig om att hon är så här innan löp och så så bara att låtsas som det regnar och vara lugn. Men fräste i åt henne på krypet då hon kröp framför mig, kan bli värre då när hon är så här men hon köpte det faktiskt och kröp ngr steg i position. Tog fram tungen också, får inte glömma den! Men höll mig till våra ingångsövningar även med den:-)

Mischa blev snabbt förlåten efter slakten av Biabädden! Jäklar vilket fokus hon får när vi tränar ihop!!! Mycket fin in i position och söker sig in på eget bevåg, fiiina lilla tjejen:-) Tränade lägganden, ska INTE lägga henne vid sidan då hon har tendens att vika rumpan, kanske för att se mig?? Bara lägganden framifrån ett tag framöver. Men börjar förstå kommandot ligg nu, kul!  Tog även apporteringen med avlämningar, börjar funka! Men fortfarande mest på huk. Fick lyfta tungen ett par gånger då vi händelsevis råkade sitta brevid en sån på planen, tung var den sa Mischa, men häftig!! :-)

Fikade och snackade en del efteråt, mysigt. Avslutade med en promenad, ingen trevlig syn när jag plockar ut hundarna ur bilen och Laser väntar utanför, bägge helt rabiata, här måste bli ordning och reda! Tyvär är det ju Quiri som står för intensiteten här, lär lilla M detta med, funkar inte i längden! Tog tag rejält i Q och det känns rätt otrevligt men jag måste ju tyvär.....

Mysig kväll, och idag ska jag nog åka ner igen för ett pass på egen hand då Malin och andra tränar sök.

// mysigt med ledigt!

INTE SÅ MYCKET TRÄNING......

........men lite annat bus och skoj! Idag skulle min bil in på verkstad kl o7.00 i Uppsala, skittidigt, på min första lediga dag.... Lämnade den på Upplands Motor och lastade ur hundarna, helt hysteriska, fick ju skämmas för mecken! Tog en promenad hem till mamma o pappas lägenhet för att häcka där tills bilen var klar, snacka om beroende av bil:-/Väl i lägenheten så skötte sig dom bara bra, gick och lade sig efter att ha nosat o letat efter Leon, syrrans hund, en stund. Nyttigt för Mischa att gå i stan, hon tror nämligen att ALLA som man möter är potentsiella polare, speciellt om de dessutom pratar i mobilen, dom kanske säger ngt till henne!!??? Men det blir bättre och bättre. Men blev såååå MALLIG! En dam stoppade oss och sa att jag hade 2 stycken otroligt vackra hundar:-) Jag vet ju att jag har det, men kul att höra från ngn främmande! ;-)



För övrigt har Mischa börjat ta sig ton ordentligt de senaste dagarna.... Har inga trevliga promenader nu, inser att det kanske hade blivit snäppet bättre ett tag men nu är botten nådd. Har idag tvingat henne att gå vid sidan, när vi var i stan och gjorde det så inser man hur jobbigt hon har det, slickar sig runt munnen, gäspar och allt möjligt annat fix
. Kan kanske bero på bristen på träning, kanske hon är som farmor.....?? Men jag upplever henne som stökig och kaxig över lag sedan ett par dagar bakåt, käften går i ett och ska bita i precis ALLT, byxor som jag klär på mig, täcket, kopplen, gärna på  Quiri (men bara lite löst och snabbt), och hon har svårt att stoppa sig själv för tillfället, nu är nog den förssta RIKTIGT jobbiga åldern kanske.


Blir lugnt i morgon på Julafton men sen måste det TRÄÄÄÄNAS! Jag längtar och vet att Q och M gör det också, vi har ju massor att fixa med! :-) Malin, du e väl påååå??????

Bägge hundarna har haft magsjuka under ngr veckor men nu äntligen verkar det ha släppt sen ngr dagar tillbaka. Tyvär har kompisen Yatzy också fått det men hoppas hon blir frisk fort.


I övrigt har hundarna haft otroooligt mycket skoj med varandra i snön! Har precis varit ute och de har lekt i djupsnön ganska länge på ett fält. Värmde av dom på vägen hem och släppte dom i trädgården. Dom var visst inte klara än!!! :-) Lite mera bus blev det..... Jag ser till att bägge har ngt i munnen (speciellt Q) så leker de jättefint och jagar varann, gillar inte närkamper, skaderisk, och så här funkar det strålande!

EN RIKTIGT GOD JUL TILL ALLA SOM LÄSER! Hoppas på mer tränings-skriverier efter julafton ;-)

// GOD JUL




LYDNAD I KYLAN PÅ KBK

Idag blev det lydnad på klubben, kallt var det kan jag säga. Speciellt som jag inte har ngr bra vantar att kunna ge godis med så måste vara utan...

Quiri rätt fin. Gjorde positionsövningar även på krypet idag, lyckat!
Mischa börjar kännas mer och mer stabil i de övningar vi ägnar oss åt, har fortfarande skutt och lite ljud på fot.kommandot men ska kanske inte oroa mig, hon var het på gröten idag. Väldigt fokuserad på mig, störningstålig måste jag säga, fina Mischa.

Började morgonen med att de fick busa i snön på fältet och avslutade med lite foton på tomten, tyvär med täcken på och tyvär risig kamera men här är resultatet, kul har dom alla fall! :-)












// rent, härligt och lite kallt med HÄÄÄÄRLIGA hundar

SPÅR OCH LYDNAD PÅ KBK

Idag mötte vi upp Marie och Yatzy för lite sällskap i träningen på klubben.

Började lägga spår på fältet. Quiri fick ett på ca 150 meter ca med snusdosa på slutet. Flera vinklar, frusen mark med lite snö som föll under liggtiden. Liggtid ca 1 timme. Upptag. Har bestämt mig för att spåra i lina och halsband nu för att minska stresspåslaget. Får man tävla med det??

Hade en lugn härlig Q på påsläppet, superfint upptag och tuffade på underbart fint i köttbullespåret. Hade lagt i varje steg i början ich var fjärde bitvis, inget större påslag i fart vid uppehållen idag! Gjorde en sååå fin liggmarkering på dosan, mycket nöjd med henne idag min lilla Gurka;-)

Mischa hade ett ca 30 meters spår, liggtid ca 2 timmar med snö som fallit inder tiden det låg. Tyvär så lägger jag bara hennes foder i då hon går på diet, går ju gärna över detta ibland, så längtar efter att lägga korv e d, tror jag kan göra det snart, är övertygad om att det ej är foderallergi utan damm o kvalster.... Fin vid påsläpp men sedan kaos, hade ingen aning om vad hon gjorde, för svårt med frusna marken och snön uppepå, tog av henne efter 1,5 meter och sket i det, känns som ett bra beslut, inget att fundera över tycker jag.

Lydnad på Q var positioner vilket funkade bättre idag. Även apportingångarna kändes ok, lite vridningar för att kolla Yattan emellanåt bara, irriterande, hmmm.... Körde ink m ställ o lägg o meckade lite med det, känns bra, måste nog underhålla detta tänker jag.

Lydnad på Mischa var positioner som känns sååå bra idag, inga bett och knappt inga hopp o studs, hon e såååå fin! Lite platsliggning också, ligger fint men smög upp en gång men känns som hon köper att jag lägger tillbaka, tryggt känns det.
Testade apporten idag....... Plockar upp den o lämnar av, TJOHOOO! Bara att ta det fint o lugnt så blir det nog bra det här!

Efteråt tog jag och Marie en promenad med hundarna, härligt, även om det är lite tufft att gå med alla tre, mina är ju inte så bra på att gå fint i koppel...:-/

Men sååå glad att det nu är fruset ute, rent och fint! Mitt nya liv börjar nu!!!;-)

// härlig dag med hundarna

HÄNT OCH GJORTS SEN SIST!

Ja kollar man här kan man tro vi legat i vinterdvala..........

Men det har vi inte!!

Förra helgen for vi till Marma läger för att drillas och få tips inför fortsatta lydnadsträningen av Camilla Ljungberg. Hade tänkt att bara köra Mischa men blev så inspirerad av teorin/genomgången på fredagkvällen att jag inte kunde låta bli att ta med Quiri också. Huvudvikten lades på apporteringar och fria följet/lf på alla hundarna. Var rätt kul för det var 5 ekipage, bara tikar och alla schäfrar! :-) Dessutom var det 2 till som var i samma ålder som Mischa.

Summa-summarum av helgen


Quiri var rent vedervärdig på lördagen trots att jag i lugn och ro värmde på sidan av. Lyckades få in henne på planen under hyfsad tystnad alla fall.... Men pep o skrek för nästan allt annars, ngn/ngr månader kvar till löp, då blir det så här, måste komma ihåg det...

Fick fin-fina tips på ingångarna på apporteringen, egentligen kanske inte "nytt", mer att Camilla fick mig att förstå och köpa hur viktiga dom är! Camilla visade med Quiri och jag stod brevid o tittade på. Ståpäls kan jag säga, plötsligt hamnade Q i det stadiet där hon KAN vara, kontakten helt outstanding och lugn i kropp och käft.
Fick också en genomgång av fullapporteringen och ett bar knep att få lugnare mun genom att bryta jakten på utgången genom ett ställande, gav genast resultat på en lugnare käft! :-) Ska inte heller kasta ut apporten på ett bra tag hade jag tänkt.

I ff ska vi BACKA!! Vara så tyst som möjligt, är matte tyst så är allt bara bra!! Ska backa med henne och köra lugna fina positionsövningar ett bra tag.

Mischa har jag ju inte kommit ngn stans med tycker jag och efter helgen ska jag bromsa ännu lite till! Om jag så ännu inte börjat röra mig frammåt om 2 månader så får det vara så, ska ha ett SJUJÄKLARNS fritt följ så domarna häpnar när vi är klara! (typ 2019 eller....??! :-) Ska göra henne stensäker på positionen och kroppskontrollen och lägga massor av tid på detta, dessutom kontaktövningar och lägga en stabil grund där. Oj oj oj, den som känner mig undrar nog hur detta ska gå, jag som handlar först och tänker sen och som vill att saker ska hända helst igår! :-P Men friskt satsat så kanske vi kommer halvvägs!

Ska börja träna avlämningar av apporten och andra prylar också. Men detta sker bäst inne eller så och då är ju alltid Q där, gillar inte att stänga undan henne... Men får fixa och trixa med detta så ofta vi kan. Det som jag var mest impad av när det gällde Mischa i Marma var att det inte är ngr som helst problem att ha henne lös under träning trots andra hundar, hon är hyperfokuserad på mig den lilla Trollan.

Ridhusträning

I torsdags var vi i ridhuset. Malin och Laser var också med. Q var helt rökt, det bara pyste ur öronen på henne och skrek o gapade. Men jag var hyperlugn och tränade position från olika håll. Hon KAN INTE detta fullt ut! Ska bli spännande att se om hon funkar bättre när hormonerna taggar ner men i torsdags gick hon till o med in och satte sig och tvärade framför mig på fotkommandot, i o för sig med nitad kontakt men vad faaan! Hon är INTE lätt att få att prova själv, hon låser så in i bängen....

Tränade också apporteringen a`la nya konceptet, kändes alla tiders, blir nog bra det här!

Mischa tränade jag position med. Känns jättebra, ska få henne sluta hugga mig i armen snart, är på G!!! :-) Det som vi ska fokusera på närmaste framtiden är:

* Positionsträning
* Ligg-kommandot (kan ännu inte...)Ska ha smock ner i backen, noga med det:-)
*Sitt-stanna-kvar (stadga i detta är prio!)
* Ligg-stanna-kvar (stadga prio även här!)
* Apporteringarna (främst då avlämningar, som ska vara sååå jäkla kul och mysiga! :-)
* Inkallningsingångarna (sitter redan riktigt fint)

Spår idag

Idag började vi med sovmorgon, härligt! Sedan stoppade vi in oss i bilen och for till härliga spårskogen en bit bort i Ledinge. Där fick hundarna härja av sig först lösa i skogen, och det gjorde de med RÅGE :-) Superkul hade dom!

Sedan lade jag skogsspår. De fick ligga ca 3 timmar. Quiri med upptag o 3 apporter och slut, gömde apporterna väl idag;-) Lade en hel del gotta i spåret. Hon tog upptaget bra och bra tempo så länge det var godis, markant ökning på tomma sträckor. Men hittade alla apporet, även den som var nästan nergrävd, kul! Fina vinklar. Gick av på ett ställe??!! Var längesen... Men gick tillbaka på tillsägelse, jäkla hund, morr. Men nöjd matte.

Mischa fick ngr fotspår utan godis. Fick lite problem på påsläppet då spåret gick över en hög stock efter ca 1,5 meter, Mischa började så klart vädra i luften eftersom klant-matte hade lagt gotta där uppe på stocken:-( Annars mycket fin och tuffar på. Hade lite bättre ordning innan påsläpp idag, hon satte sig fint när jag bad om det (trots otroooligt sug fram till spåret). Måste nog ha det så här annars blir det stökigt med denna hund tror jag, spårgalning som farmor!! :-)

// fullt ös medvetslös i familjen Köhler


RSS 2.0