TORSDAGSAKTIVITETER

Igår lovade jag mig själv och Quiri att vi skulle ta en lååång promenad tillsammans utan att ha bråttom hem till Mischa och ha dåligt samvete.

Så:
Efter en riktigt bra dag på jobbet så tog jag och Quiri oss upp på en timmes promenad i "Ko-skogen". Härligt soligt väder och LJUST ute, fasen vad enkelt det är nu med träning och motionering av hundarna. Timmarna med ljus räcker ju till och orken återkommer. Både jag och fröken Q njöt, vi låtsades att inte Mischa fanns;-)

Efter det så var det så klart lilla Mischis tur. Vi värmde upp och rastade lite och sedan bar det av på cykel, hon gillar det verkligen mycket och är riktigt trevlig att cykla med (inte som farmor....). Längde sträckan lite idag, cyklade till Klockarbacken. Ökar väldigt lite i taget, vill vara rädd om den lilla kroppen eftersom hon inte har vett att vara rädd om den själv!

Lite missnöjd med att M inte fick ngt godisspår idag, men ljuset och orken räckte inte riktigt, dessutom blev man lite kall efter cykelturen, våren har mattats av lite några dagar nu.

//Bra dag!

HANKAR OSS FRAM.

Fick som tur var dundermedicin utskriven idag mot hostan men rösten låter väl så där.... Kanske bara sexigt?? ;-)

Jobbar trots "sjukan", är ju på benen så svårt att stanna hemma då tycker jag även om det är rätt jobbigt med alla hostattacker och snoret.

Idag tog jag mig till Knivsta med doggsen. Gick på ett hygge med bägge tjejorna, lyfta på benen är nyttigt;-) Mischa tänkte jag kunde behöva träna lite benkontroll och ta sig över besvärliga stockar och ris, öva sig på att sätta fötterna rätt. Men inte hon inte, hon valde att HOPPA i nästan alla lägen, hur lååååångt det än var, smidig som en jag vet inte vad!

Tränade sedan lydnad med Mischa, parkeringen på klubben var riktigt fin, ingen is att tala om nästan och till o med torrt på stora ställen. Planerna lär det dröja innan vi kan använda.

Körde fritt följ, lägganden och frammåtsändandet. Idag (2:a gången) när jag körde frammåtsändandet fanns ingen tvekan att "frammåt" betydde du får bränna iväg till din lilla Dutt! :-) Körde mycket kontroll och kontakt i fria följet innan hon fick gå iväg, tror det är det som jag ska lägga mest fokus på just nu, gick kringelikrokigt tills hon var med helt och försökte vara riktigt noga med kontakten och lugnet innan hon fick kommandot, blir nog bra det där. Ingen risk att hon glömt var/att det låg en dutt utlagd trots långa transporter emmellan utläggandet och sändandet, Mischa har ordning på sina saker;-)

Tränar vidare på läggandena, hon kändes rätt cool idag måste jag säga, kul!

Sedan lade jag ett minispår till Mischa, hade ont om köttbullar så blev bara ett. Tuffar på, inget att orda om i detta skede, lär ta tid detta.

Quiri fick ett litet godisspår på parkeringen också. På grus, lera, vatten, gott, gott tyckte hon!:-)

// *host, host*

SKYDDSTRÄNING

Igår for vi till Östervåla för skyddsträning igen, tjohooo! Eller... tjoho och tjoho, jag hade jordens hosta och lite feber så jag var rätt stillsam men det är nog bara ett + när det kommer till detta ekipage;-)



Mischa gjorde ett så fint pass, hon är en naturbegåvning, risken är nog att man kör på för fort...

Bättre ordning och reda men vi har en bra bit kvar, kämpa, kämpa. Men de övningar vi gjort hemma tyckte jag hade gett effekt och det är ju huvudsaken. Har tränat fritt följ över skyddsärmar, bitkussar och kampkorvar och jäklar om hon rör dom eller släpper kontakten!

Här sköter hon sig så fint så!

Hon är inte det minsta brydd av softstocken, gjorde ett modprov och en flykt med släppande och bevakning. Trodde aldrig hon skulle släppa på så långt håll, men det gjorde hon, så nöjd!

Får gång på gång höra vilken bra hund hon är och det ökar min stress lite även om jag blir glad. Igår var det bästa att Claes (figuranten) även gav MIG beröm, sa att jag var en duktig förare och det behövdes verkligen kan jag säga. Brukar tuffa på bra och ha höga krav på mig själv och vill ha det så, men i läget vi är så satt det ruggigt fint med det berömmet och bekräftelsen!! Tack Claes! För ibland undrar jag ju om jag reder denna lilla pärla....:-)



Skydd nästa helg igen på lördagem, kul.
Nu hoppas jag på att få till ngt träningspass i veckan, jag är ju rätt dålig som sagt var.... Men får jag lite bra hostmedicin ska det nog gå!

// Nöjd

HOPPAS PÅ VÅR SNART!

Ja det borde bli varmare snart!

Igår hade vi premiär för spår i alla fall!! :-)

Quiri fick ett i en dunge vid Ledingenäs, var så där superfin, till och med i tempot. Älskar.... Vilken spårhund hon är! Tyvär så har man ju lagt ribban högt vad gäller känslan, hur man vill att hunden ska kännas vad gäller spårintresset.

Mischa ska nu endast IPO-spåras så tänkte börja från början för säkerhets skull. Ett minikort spår med godis i varje steg, lugn och harmoni vid påsläpp. Hade tänkt att det viktigaste var att HON ÅT ALLA GODISAR i varje steg. Men icke, dom var inte intressanta. Ville absolut spåra frammåt, men jag hade ju liksom en liten annan tanke. Efter att ha överlagt med min mentor Sara (  ;-)   så gjorde jag lite annorlunda idag. Lade tre superminispår med stora köttbullar i och bara lät henne äta dom, då gick det bättre. Lade 3 såna spår idag, 2 av dom lades på vår cykeltur och ett här hemma.

Har alltså kunnat börja cykla Mischa också, härligt. Nästan helt is-fritt på grusvägarna här hemma så nu blir det cykel flera dagar i veckan är det tänkt. Spår borde gå att få till varje dag nu när det ska vara så pluttigt:-)

Annars har vi ju börjatn träna skyddet också, vi tränar i Östervåla, har hunnit med 2 pass och nästa gång är på söndag, KUL!

I helgen var Monika här igen! Mischa fick sig ett pass på lördagkvällen och Monika tyckte inte att koppelkorrigeringarna jag fick till funkade, hon gick upp i aktivitet i stället för ner. Har själv noterat detta under vissa pass vi gjort, ibland har det också fungerat. Men fick en bra blockeringsövning som gör att man kan bryta Mischas "utbrott" av energi hon får ibland, och detta på ett mjukt och lugnt sätt (bara matte klarar av att hantera det rätt)

Kollade på läggandena på söndagen, bara att träla vidare med godis och visa, trök tycker matte men det är klart att vi kör på så:-) För att muntra upp oss har jag bestämt att det är dax att börja träna frammåtsändandet (IPO:ts) lite fart och fläkt i det, ska bli skoj att se hur det kan arta sig. Annars är det ju bara inkallningen jag använt som "pysare" på Mischa och dom gör hon så jäkla snyggt!!

Jag är bra rackig för tillfället med en hals som värker och lite feber, bara att hänga i med lite piller i kroppen...

// bye

RSS 2.0