Från uppvisningen Knutby 31/5 2009 (krypet)


HUNDUPPVISNING I KNUTBY

Idag har Quiri deltagit i en liten uppvisning på en invigning av plantförsäljning. Vi var 6 hundat från Knivsta Bk som visade lite olika moment från brukslydnaden och lydnadsklasserna. Quiri och jag visade lite fritt följ, sättande under gång, inkallning med ställande och läggande och krypet. Skötte sig fint! Var riktigt stekhett, vi stod uppradade allihop ute på en gräsplan och gick fram en och en och visade momenten. Fast Robin, Doris och Quiri gick fram alla 3 när det var dax att köra ställande, läggande och sättande under gång och utförde momenten på linje efter varandra, blev nog snyggt:-)

// het dag....

SPÅR I KÅGARÅN

Hade syster Hanna och Björn med mig ut i skogen idag, trevligt sällskap!

Gick lördagens Walloxkampenspår till Q i värmen. Detta gjorde hon med bravur, plockade alla pinnar och skötte sig överlag som den prinsessa hon är. Ville ta bakspår tyvär men hindrade henne och hon vände fort.

Efter detta skulle jag visa ngr moment i lydnaden för Hanna o Björn. När det var dags för metallen höll jag i Q i halsbandet och triggade henne lite för att få ett bra gripande. Tyvär grep hon mitt bröst då, tyckte jag var helrutten som inte släppte fram henne till apporten...:-S Skyller mig själv och sitter nu med ett bröst med en blå knöl på, inte vackert, men säkert rätt originellt!!! :-)

// slapp och lite bakad matte;-)

Lydnad KBK

Fritt följ: Tyst och fin men får ljud på stegförflyttningarna, men är inte orolig för detta alls tror jag. Trängde rätt mycket men å andra sidan så körde jag bara ett kortare pass... Backa-övningarna går fortfarande ut på litet flytt på vänster fot (min fot) bakåt åt höger "a la Malin", funkar bra och tänker anstränga mig att INTE skynda fram för fort:-)

Ink. m ställ o lägg: Jättefin. Körde också slät inkallning med snabb Quiri och fin ingång. Inser att det blir ÄNNU MER trixande nu när det är ett läggande också, så belöningen kommer lite var som helst i momentet, ibland på ställande, ibland läggande och ibland inne hos mig. Kollar mest av detta, vill inte fresta på hennes kropp då hon har en enorm fart och enormt fina stopp, tar nog på henne...

Fr. sänd: Helt på det klara nu med utgångarna, kul! Ngt hög fart så lade in ngr ställanden på vägen "a la Jimmy". Gjorde en inkallning och kastade då bollen bakåt så vi får upp farten där.

Krypet: Helt ok, bra vinklar. Tendens till liiite hög i höger men jobbar vidare på det. Gick upp en gång men fräste åt henne då, förmodligen ett litet missförstånd.

Skall: Bra skall. Ska ha långa pass av skällandet så hon inte lägger av i förtid. Gjorde det fint idag.

Metallen: Triggade på den först genom att kicka iväg den o hålla i halsbandet, GALEN HUND. Men har trots detta lite "lek" i gripandet men nästan ok idag, fortsätter så här ett tag tror jag.

Tungen: Häll fast den på marken och Q fick tillkämpa sig den. Ut fint sedan men håller bedrövligt dåligt. Tänkte dessutom gå iväg o lägga sig med den eller ngt på en av apporteringarna?? Men gjorde om och kampar vid ingång, får se hur detta blir.......

Stegen: NEMAS PROBLEMAS:-)

(inget hopp, onödigt tror jag)

//varm lydnadsträning...pust...

SPÅR OCH HÄRLIG KVÄLL I FALLSBODA

Idag har vi gjort både "ditten och datten".

Startade med ett spår ute i Knutby som Per.Erik varit snäll och lagt till oss. Eftersom jag ska försöka vara snäll mot foten ville jag ha spåret på ängsmarken/kohagen med lite träd och dungar, lite lättare att ta sig fram där än i skogen tänkte jag. Upptaget gick som en dans och Quiri plockade glatt alla pinnar, +++++ för det Quiri:-)!!!!  Men lite "överhettad" och därmed flamsig en bit av spåret. Men måste ju säga att ALLA hundar (så gott som) har problem i denna backe och hage, verkar som vinden slår ngt förfärligt där och vind och regn var det idag. Hade roligt alla fall och väldigt nöjd bitvis och Q var taggad som aldrig förr, gick fint att hejda henne vid trassel med linan o d, växlar fint den lilla Gurkan...;-)

Därefter åkte vi hem och jag duschade och så för att sedan fortsätta ut till Fallsboda och Erik, Sissi och lilla Ellen för grillning och så. Jag, Sissi, Ellen och Quiri gick ut på en helt UNDERBAR långpromenad på lååååånga fina skogsvägar, kan hitta hur många kul ställen som helst. Sissi packade med fika men vi kunde inte sitta så länge för alla mygg...blä...

Mycket nöjda allihop, inklusive Quiri som nog behövde en riktig långis, återvände hem efter en dryg timmes promenad och fortsatte kvällen med god mat!

// härlig dag

ÄNGS-SPÅR FLOTTSUND

Lämnade tillbaka Hampus i går efter jobbet och mötte sedan upp Malin vid Flottsund för spår. Skulle också checka av Lasers budföring, plats, apport och hopp.

Lade ett spår med upptag långt ut, 3 apporter + slut. 3 vinklar varav en var spetsig. lade också en båge då jag ville se hur hon tacklade det, var ju tydligen rätt knepigt då jag hade lagt det ute i Knutby sist...

Gick ut fint på upptaget, MEN så plötsligt börjar hon vika av ner mot höger! MEN igen:-) Hon "kom på sig själv" och jobbade sig kvickt utåt igen, snyggt Quiri, kanske, kanske börjar hon fatta detta PÅ RIKTIGT??!! Tyvär bakspår, men stoppade henne och vände rätt. Malin har en idè jag ska prova nästa gång hon tar bakspår, jag ska snabbt lägga henne, gå fram och lite surt helt enkelt vänd henne rätt, kanske hon då anstränger sig lite mer nästa gång? Hon tål detta är jag övertygad om och tror hon ogillar att bli avbruten i spårandet så får se vad det kan ge.

Var jättefin resten av spåret och tog apporterna på ett imponerande och självklart sätt. Tvärnitade till och med för en, blev väldigt glad när hon fick korn på den, kul att se! :-)

Nu gör vi ju massa saker mest bara för att hålla igång, med en rätt avslappnad attityd från min sida, men vill ju göra bra saker och på rätt sätt ändå. ;-)

Lite kluvet nu när vi inte laddar inför tävling, lite mellanläge liksom, men behöver nog det ett tag, för långt kvar till tävling för att börja "toppa" oss.

Pulade lite med krypet och backaövningarna idag i trädgården. Försöker köra vänstervändning med bara ngt bakårtänk för att få in rumpan, också tips från Malla, får ha lite tålamod här och låta detta ta tid... Men det är ju inte riktigt min grej men tror jag fixar det!!

Nu tävlar Laser i morgon i Roslagen, nu jäklar måste han fixa det!!!!=)

// tidig kväll för tidig morgon i morgon

Städdag KBK och smått o gott.

Blir nog bra det här

Cecilia in action!

Snyggingen Brisco!!

Hamburgare till lunch, Anders är hungrig:-)



Malin kom med på ett hörn också....:-)

Briscos husse Ludde in action

Ronny och Acke var också där och jobbade!Quiris kompis Hampus ska bo här ngr dagar!

Som man kanske förstår har vi haft fixar-dag på klubben i härligt soligt väder! Efteråt lade jag Quiri plats med Laser, en trevlig stund med mycket fina hundar. Tränade lite backa-övningar och metallapportering ,triggade genom att hålla fast Q och sparka bort apport, därefter 2 fiiina apporteringar! Tog stergen helt utan hjälp, huga, men det gick som smort. En gång så fuskades det med baken på slutet, lät den liksom glida ner på sidan av stegen då hon skulle ta godisar, gjorde ett "stanna" nästa gång på slutpinnarna, därefter fint ner.

Har nu varit på promenad med Q och Hampus som ska bo här till på tisdag. Snurrigt värre med koppelpromenad, i alla fall när de båda vill leka:-)

// skön helg!

JOBBA PÅ EN LÖRDAG? JA FAKTISKT:-)

Idag har jag och Quiri jobbat! Tillbringade några härliga timmar i den underbart soliga trädgården på Solstigen (förskola, och mitt jobb). Quiri rantade runt och myste och plockade lite med barnens leksaker (ooopps...) och jag målade förrådet och lekstugan.

Har faktiskt påbörjat målandet redan i veckan, passat på då vi varit ute med barnen. Men det är klart, lite svårt är det ju att se till att barnen inte får färg på sig... Faktum är att en liten 2-årig guldklimp stod snällt på ngr meters avstånd och tittade på i tisdags. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur han tappar balansen (knuff eller bara ändå? Vet inte..) och faller och tar emot sig RAKT NER I FÄRGHINKEN!!! =) Vit färg ända upp till armbågen...! Oj då. Så, tänkte det kunde passa att måla lite då dagis är stängt, dessutom kunde ju Q vara med och ha det riktigt mysigt samtidigt!

// nice

SPÅR OCH TREVLIGHETER:-p

En mysig träff i Broby Backar blev det. Soligt och lite mojnande vind, nice.

Började med att lägga ett spår åt Quiri, både jag och Malin klampade ut det, upptag och 4 pinnar + slut. Ett snällt upptag som bjöd på framspår men å andra sidan en bra bit ut. Trevlig terräng. Sedan blev det fika med massa hundprat och en kortare promenad med hundarna. Spåret fick ligga bara knappt 1 timme.

Quiri gick ut toppenfint på upptaget, inga konstigheter. Lugn och harmonisk och noggrann i början. Blev lite hetare efter 1:a pinnen där hon dessutom var lite smårolig! Hade lagt en godis under pinnen som hon tog och tuggade i sig först, jag frös i steget när jag såg att hon tog den, Q mumsade upp den, vände sig mot mig lite busigt och tittade och tittade, med en sån där HÄÄÄRLIGT charmig blick, väntade på att jag skulle tjoa och berömma kanske:-) Men jag gjorde absolut ingenting, då tog hon pinnen och dundrade in, vi garvade lite, såg så rolig ut! Resten av pinnarna dundrar hon in med som hon ska, duktig.

Mysigt spår, bara trevligt.

Tog sedan en promenad med jyckarna igen för att sedan lägga en lugn plats. Laser gick upp redan innan Malin hunnit många meter, toksprang på sitt egna lilla vis men nyckelknippan kom väl till pass att skramla med...:-) Lade tillbaka och Laser ligger fint som bara den på en gång, inga problem där inte. Lät dom ligga ca 4 minuter och tog upp.

Nu är Q nöjd i sängen och jag mätt efter en pizza.

// härlig hund-kväll

VÄNTAN...

Jag och Q sitter här och väntar på att telefonen ska ringa. Väntar på Laser och Malin, att de ska ha gått skolan klart för dagen snart...

Ooops, nu ringde dom! :-) Nu fort iväg till Broby Backar för spår och en fin platsliggning för Laser! Bråttom, bråttom!

// återkommer

STEGEN IDAG:-p

Efter fint och roligt upplet for vi till Risberga på skotträning. Fast Q satt i bilen och jag agetade skytt. Behöver nog inte träna detta...

Till klubben för platsliggning med Laser o Robin, idag fick vi "valuta" för tiden vi lade ner, både Robin och Laser hade lite små-fuffens för sig, blir bra det där snart:-P

Tog Quiri till lilla stegen och körde henne på den med godis, nemas problemas. s
Sedan en gång utan godis, endast i start och slut (för att undvika fusk och miss av pinnar). Sedan tyckte jag det var dax att åtminstone gå ner och kolla in den läskiga stooooora stegen (i mina ögon altså...), bara för att vänja mig vid tanken att det är den vi ska ta oss över på tävling i augusti.

Men vad sjutton, Malin och Ami var med som moraliskt stöd, bara att köra! Godis i början och slut, kortare andningsövning för matte och kort peppning om att inte gå för nära Q och stressa henne. Så upp och poff!, gick ju som en dans!!! :-) Störtsäker Gurka!

Bara att köra, ska ha godis här och där för att hålla nere tempot, men inte på hela då jag tror hon tappar lite fokus då.

// hämningarna har släppt:-)


LYDNAD HEMMAPLANEN

Fria följet: Fin, men ngr missar i helomvändningarna, får lägga lite extra krut där. Stegförflyttningarna kan vi nog få till, höger helt ok, fick till ngr vänster riktigt hyfsat och körde bakåt minikorta bitar med godisbelöning i handen. Hon vill gärna backa sittandes... Men kommer nog bli bra bara jag har lite tålamod:-)

Ink m ställ o ligg:  På första så stannade hon inte??!? Gjorde om och körde hela med ett kanonresultat!! Fint det där.

Frammåtsändande:  Fint och lugnt o tryggt ut. Vid inkallningen laddade jag upp bollen DIREKT då jag kallade in, måste ju ha upp farten. Kastade den bakåt.

Krypet.  Släppte godisar framför henne i starterna då hon visar tendens till att "bli kvar" när vi ska gå. Jättefina vinklar, får ge ett litet extrakommando i högersväng för att hon inte ska låsa sig i halva vinkeln och förhindra höga armbågar som jag tycker mig kunna se antydan till. Nöjd.

Skall: Ngn liiiiten antydan till att vilja sluta skallet innan det är dax, men hon rättade sig och fortsatte efter superkort uppehåll, duktig hund!

Metallapport: Här gjorde jag en rejaäl miss.... Tänkte ta itu med det att hon "lajjar" lite med den innan hon griper. Gör säkert så då hon tycker den e lite äcklig och  småsnuskig. Kastade bollen kvickt efter att hon vänt upp 2 gånger så det skulle bli värt att gripa FORT! 3:e gången tog hon den fint men släppte den på vägen in då ingen boll kom, undrandes och frågandes. Fan tänkte jag då förstås! Gjorde om med dåligt resultat, kom in men med superlåg fart... Shit, vad göra? Men lade ner, kände hon var trött och ville ta tungen också.

Tungapport: Några övningar först då jag höll ner apporten på marken och höll fast den där (a`la Marie) och lät henne kämpa lite med den, kul tycker Q! Sedan fullapportering. Missnöjd här med med tempot och sänker det ännu mer vid ingång. Trött hund kände jag. Lade ner efter ett fåtal apporetringar.

Tänker helt enkelt försöka att inte ta med mig detta med apporteringarna till nästa pass, kan vara engångsföreteèlse kan man hoppas på, hon är rätt trött, somnade som en död mitt på vardagsrumsgolvet då vi kom in... Märker att hon är lite äldre nu, helt klart, får försöka lägga upp träningen efter detta "nya" nu helt enkelt!

Måste bara tillägga att ca 20 tjejer hade fotbollsträning 50 meter från oss och 10 småkillar kom och samlades för träning på den planen vi var på, INGEN antydan att ens glutta utanför vår lilla "bubbla", hon är enorm!

// mysigt pass trots att lite strul uppstått

LYDNAD KBK OCH SPÅR OCH UPPLET KÅGARÅN

Igår kördes det lydnad på KBK. Meckade med krypet och stegen bl a, känner att detta nog blir bra med lite träning. Tror att JAG har mer problem med stegen än Quiri...:-) Får se när vi (läs jag...) vågar oss upp på den stora stegen. Måste nöta frammåtsändandet också, ska ge oss sommaren att träna på innan vi ger oss på Elit, ingen stress här inte:-) Just ja, tar nog ett tag innan vi överhuvud taget får till stegförflyttningarna bakåt, jättesvårt får Q vill bara sitta och då är det svårt att backa, får ta en bit i taget.

Var vid Kågarån idag med Ronny och Malin. Började med ett upplet med en väldigt het Quiri, lite mer än hon vart på senaste tiden, vilan tog knäcken på henne, nu får det vara nog tycker hon! Plockade in 3 saker supersnyggt, 2 på djupet och en lite närmare, inga problem. Lyckades få in dom i händerna på mig, med bra släppanden men det var med händerna som insats.... Men tyckte inte hon tuggade så grymt mycket så vågade mig på detta. Måste ju se till att fixa ÅTMINSTONE såna avlämningar innan start, de drog ju sist för att jag lät henne släppapå marken framför så måste ta tag i detta, får väl ha handskar:-) Hade ett grymt tempo både ut och in men jobbade helt rätt så trots spring i benen var näsan på, kanon!!!

Spårade mycket fint trots en del knepigheter, plockade pinnar och hyfsat trevligt tempo. Fick skicka om på upptaget då hon "föll tillbaka" tillbaka till höger (varför alltid dit???) Skickade med hand och kommando med rätt mycket tryck i rösten, laddar på med fart, tror hon tar spåret utan att springa över alla fall. Tyvär bakspår, fan vad jag vill veta varför de gör så ibland!!!???

// nöjd matte och en nöjd hund

VETERINÄRBESÖK

Ja vad ska man säga.....

In på Ultuna idag till tandspecialisten efter besöket hos en "vanlig" veterinär förra veckan som sa: OJ OJ OJ när han såg Q`s mörka prickar på hörntänderna:-(

MEN! Blev hemskickade :-) Är INTE tandpulporna som syns igenom, fick noga beskrivet av en trevlig veterinär vad som hänt och händer i Quiris tänder. Ska ha noga uppsikt men bara att köra på som vanligt annars. Lite moooorrrr till den andra vetten som både gav lugnande till Q så hon somnade (hade kunnat kolla utan...) och som lyckades skrämma upp mig med remisser och en massa ojjande....

Tina Mannheimer som vi träffade idag hade inga planer på lugnande utan både undersökte och pillade med instrument i Q´s tänder ändå, bra vette och snäll hund:-)

Ska i fortsättningen börja ifrågasätta vettar som ska ge lugnande bara för att över huvud taget ta i Quiri, vart med om att de gjort det för att kolla i öronen, inte klokt ju!

Nu är det bara att köra så det ryker med träning och latjolajbans!!!!


// flera 1000 kronor rikare och träningssugen:-)

LITE LYDNAD......OCH BSP-SPÅR

Efter att ha pratat lite med Malin och talat om för henne att jag känner för att ligga lite lågt med lydnaden ett tag, "vila" lite efter en intensiv period inför tävlingarna så fick jag ett litet ryck ändå.....=-)

Körde ett kortare lydnadspass med extremt jobbig störning för både matte och hund, 2 tonårspojkar var VÄLDIGT nyfikna på vad vi höll på med, pratade lite snällt med dom och sa att de gärna kunde vara där bara de inte störde hunden. Men de flamsade runt, ropade på Quiri, skrattade och allmänt så där som riktigt dryga grabbar kan va. Bad dom att sätta sig och titta om de ville, annars kunde jag flytta mig till annat ställe. Men de satte sig snällt och flamsade vidare sittandes, också så där som bara grabbar kan.....=-)

Fin i fria följet, påbörjade lite stegförflyttningar (har ju meckat med det förr också förstås), blir nog bra med lite träning, inga ljud ens där alla fall!

Körde inkallning m ställ en gång och därefter frammåtsändandet. Går ut fint men gjorde 2 inkallningar i fr sändandet, dåååålig fart, där får jag lägga lite krut, men man är ju rädd att få sämre tänk frammåt, men är väl som med allt annat, en våg-skål....

Skallet behöver slipas på, slutar gärna skälla innan hon ska.

Påbörjade högersväng i krypet, vänster blir det nog mindre problem med. Måste hitta bästa sättet för MIG att röra mig på i svängen. Har tendens att gå upp i höger.

Faktiskt pep Q till en gång idag när vi kampade med lilla bitstocken. Säkert tänderna.... Stackars liten! Ska bli skönt när det är fixat. Men helt otroligt att hon kräver kamp ändå, hon har säkert skitont när hon biter med hörnsänderna.

Som det ser ut nu så har vi lite att mecka med inför start i Elit, lite nytt och lite gammalt som strular lite grand, vilken tur vi har ngt att jobba med!!:-P

Lade BSP-spår igår i Knutby. Otroligt fint tempo rakt igenom, tog apporterna fint. Men var uppenbart alldeles för intresserad av förledningsspåret! Hade vart rätt osjyst i och för sig och lagt det alldeles för nära tvärs över en spetsvinkel, men vadd¨å, det ska väl vara ngn svårighet???:-P Hade lite svårt i "böjen" men jobbade så otroligt lugnt och metodiskt så det kändes så fint ändå. För övrigt hade vi en underbar dag med korvgrillning och trevligt sällskap, sol och härligt hund-snack!

Nu ska jag ligga lite lågt ngr dagar, känns inte bra med tänderna på Q, undra om vi får ngr restriktioner ett tag efter behandling? Och undra hur illa det är? Och hur faaan ska jag överleva att lämna Quiri på Ultuna själv i flera timmar??? Och så ska hon ju ligga med narkos, kommer det att gå bra?? Är riktigt nervös känner jag, skönt när det är över...

// vill att det ska vara nästa helg

RSS 2.0