MIDSOMMAR PÅ LANDET OCH I KNUTBY



Vickan fotade lite, TACK!!!





Mischa är lika badgalen som Quiri, men jag undviker att kasta pinnar till henne, så hon simmar runt på eget bevåg också! Här vilar hon sig lite framför kameran :-)

Mattes lill-tös...

Quiri fick så klart också bada men inga kort denna gången.

I söndags hade vi stort midsommarfirande i Knutby som är tradition nu. Agneta och Per-Erik är helt underbara vad de fixar för oss! Gott om mark för vad man än vill träna. Per-Erik gick ett spår åt Quiri som hade ngr spetsvinklar och gick i sick-sack en sträcka, hon spårade som en gud och var såååå fin på alla apporter, är en fröjd att spåra med den älskade Quiri!

Mischa fick ett spår på fåltet där alla rastade sina hundar, inga problem för det! :-) 2 vinklar och en böj, spårade fiiiint.Lite svårt första metrarna i böjen men sedan kanon. Gick över första apporten men sade till henne och då markerade hon. Nästa apport riktigt nosade hon upp och markerade, så även den sista! Tror detta med att ta av henne från spåret och leka med boll som belöning har vart rätt koncept, TACK SARA!!! :-)

I fredags åkte jag och Marie upp i Kjelles skog för uppletande. Hade funderat över hur Mischa funkade i detta och hade en idè att testa. Vi vallade en bredare korridor (utan hundar) och jag lade ut 6 saker utan att Mischa var med. Tanken var att hon skulle kanske gå ut en bit alla fall och få vinst.

Direkt när hon kom till rutan och fick på sig täcket så ville hon ge sig iväg!!! Skickade och hon var som en raket. Skickade 2 gånger till och lika fint ut då och plockade grejer! Slutade då, MYCKET nöjd matte;-)
Quiri fick också gå ut, riktigt het och pigg, gick till och med omkull i riset på första skicket:-) Plockade sina grejer på ett väldigt trevligt sätt :-)

Skickade lite budföring i skogen på Marie också. Gick ut på att hon skulle BLI KVAR hos mottagaren. Kampa, kampa och in vid sidan, stabilitet och så kampa, kampa igen, funkade!

Gjorde lika i Knutby med Malin som mottagare, tycker Mischa verkar fatta konceptet, Malin tyckte hon kändes riktigt stabil när hon var hos henne! Kul! Nästa gång kanske man ska prova skicka tillbaka också??

// härlig helg!

INTE BARA INBILLNING!!

Är faktiskt lite chockad för tillfället, eller inte chockad kanske, men förvånad!

Var inne och tog blodprover på Quiri förra veckan då jag tyckt hon "går slut" fort och det har kommit plötsligt i våras. Dessutom tycker jag hon har lite svårt att hålla vikten och har blivit lite vass över ryggraden och dåligt musklad. Tog prover för Borrelia och Anaplasma (eller Erlischios som det hette förr), fästingburna sjukdomar. Tog prover också på invärtes organen. Dessa var bra, det fick jag veta på en gång. Fick svar från SVA på Borrelian och Anaplasman i torsdags och då hade Q antikroppar mot Anaplasman! Hade idag kontakt med vetten och fick genast åka och hämta recept, antibiotika i 20 dagar, detta ska absolut INTE gå obehandlat.

Har haft lite olika grejjer som jag funderat över men inte velat vara pjoltig förutom tröttheten. Har ju tänkt att hon blivit gammal och det har hon ju rätt till och dessutom har hon varit pigg vissa dagar och alltid träningssugen varje dag men "dött" efter kort tid. Något som också kan ha med detta att göra är att i vintras vid några tillfällen när jag tog henne ur bilen så liksom släppte ett av bakbenen, gled undan bakom henne. Men har inte vart halt eller stel eller andra rörelsestörningar.

Hade inte Sandra på klubben plötsligt sagt: "Är det inte Erlischios då"? så hade jag inte gått och tagit dessa prover s¨å stort tack till henne!!

Nu hoppas jag på att hon ska bli fräschare igen och att hon slipper de skov som tydligen kan uppkomma senare trots behandling...

Hon känns piggare nu senaste veckan så vi pular väl på med lite lydnad, spår och uppletande!

// förvånad matte, trodde verkligen inte det  var något...

LITEN RAPPORT FRÅN OSS!

Igår var jag iväg och simmade och vattentraskade med hundarna igen. Mischa som tyckte det var lite småläskigt att simma sist var i sitt esse! Sprang själv ut och simmade på djupt vatten utan att jag kastat ut något. Eller simmade och simmade.... Hon simmar med frambenen en bra bit över ytan men tror hon gör det med flit för hon leker med vattnet som stänker som en galning:-) Tror att hon nog ärvt vattentokigheten från Quiri!! Quiri hade simmat först och jag kastade hennes lilla kamprulle som hon hämtade (kunde inte simma från bryggan då det var folk där tyvär) men tappade bort den senare i vattnet. Men Mischa såg den från bryggan när vi gick en sväng på den och hon kastade sig i med ett språng! Men blev nog rätt paff, för hon försvann under ytan och jag fick dra upp henne i halsskinnet snabbt som attans:-) Ska försöka få till bilder eller så nästa gång...

Idag var vi iväg på Dm:et i Bruks, skulle egentligen varit med med Quiri men hon har ju varit lite trött så stod över. Jättetrevligt arrangemang!

Vi passade på att träna uppletande efteråt, välvallad ruta och främmande föremål. Quiri gjorde det riktigt bra!! Mischa går jag ut med 2 saker med tillsammans med henne, i en båge (så hon ska gå ut okänd sträcka på skicket). Skickar och hon går som skjuten ur en kanon och in lika fort med en sak. Belönar och ställer upp. Skickar igen och hon går ut full sträcka men kommer in tom, har hon glömt?? Skickar igen och hon tvekar. Ger inga signaler utan väntar ganska länge. Då går hon ut och plockar det sista. Gjorde så här 2 gånger och samma sak andra gången. Funderar på om det är en kombination mellan att hon är lite osjälvständig och kanske att inte poletten trillat ner riktigt...?

Fortsätter nog så här ett tag till, kan ju vara lite bra att hon inte minns så bra, då måste hon ju använda näsan lite vilket jag inte tror hon gör så värst mycket på skick nr 1.

Annars är jag sjukt imponerad av Mischa idag! Hade henne med när vi kollade på lydnaden och hon skötte sig grymt fint! Attackerade inte alla som kom förbi, hälsade fint på folk som hälsade på henne, kunde ligga still längre stunder och betedde sig allmänt VUXET! Blev hon sån över en natt!!??:-)

Även Quiri var förstås med en lång stund och hon sköter sig ju alltid exemplariskt i såna situationer! Min fiiiina flicka (stooooort hjärta)!!

// härlig helg

VETERINÄRBESÖK, TÄVLING, MAGSJUKA, TRÄNING, SIMNING OCH VATTENTRASK

En hel del har hänt, har INTE legat på latsidan! ;-)

I fredags så åkte jag till Östhammar för att starta 1:an med M. Kände mig hyfsat säker men mindre säker än förra starten konstigt nog, man höjer väl ribban... Har tränat platsliggning en hel del med störning i form av kastade bollar, bus och kast med kampstocken, med andra hundar, länge och med kommendering, har gått bra! Så, vad händer på tävlingen?: Blev låååång väntan på platsliggningen då domaren ej dök upp så de fick ringa in en annan. När vi står brevis planen som ekipage nr 4 så är Mischa jättefin, fin kontakt och lugn (för att vara henne). Tittar efter de andra när de kallas in men sitter fint och tar åter kontakt med mig. Vi ställer upp, alla 7 hundarna. Mischa är fin. Så ropar tävl ledaren att vi ska koppla loss: WHAT!!!! TALKING TO ME??? undrar Mischa och triggar åt hennes håll men sitter kvar. "Lägg ner hundarna". SHIT; HON VILL VERKLIGEN NÅGOT!!! verkar Mischa tro...... Får lägga med dubbelkommando och hon lägger sig vriden mot tävlingsledaren. Tycker inte att hon borde reagera så här, har faktiskt tränat med kommendering. Lämnar hundarna och vänder oss om, Mischa ligger kvar kanske15-30 sek, sedan ställer hon sig tveksamt upp och går tveksamt mot mig. Stannar till rätt nära  och kommer sedan in. Tyvär drar hon upp 2 andra hundar, sjukt pinsamt! Men de ligger fint när de lägger om, pust, skönt. Kör inte lydnaden sen förstås, bara avdressyr.

Funderar nu: Triggades av tävlingsledaren men reaktionen med att (glatt) smyga till mig är ändå ett osäkerhetstecken så bara hårda bud att ligga tills fan löser av henne är nog inte rätt fullt ut (tänkte så först). Ska jobba på detta nu. Hon är fortfarande rätt omogen och hon ändrar sig fortfarande från vecka till vecka, ska ge detta lite tid nu.

Till saken hör att jag inte sovit mer än max 30 min i taget natten innan då stackars Quiri åkte på ngn magåkomma och var SKITDÅLIG! Mår bra igen nu efter fasta ngn dag och sedan kokt fisK och så. Quiri har också vart till vetten för blodprov. Kollade organ, helt bra alltihop, Borelia och Erlischias (eller vad det heter?. De två svaren kommer senare. Fick också penicillin mot knölarna i baktassen, hoppas det hjälper denna gång.

Har tränat en hel del lydnad också förstås, blir ett antal pass i veckan:-). 2:ans moment med Q, riktigt kul!

Igår var vi och simmade. I koppel runt bryggan, liiite läskigt tyckte Q som är van att härja fritt i vattnet. Mischa är sjukt dålig på att simma men så har hon aldrig gjort det förr, ska ta det varligt. Ikväll var vi ner och jag "vattentraskade" dem i vattenbrynet fram o tillbaka. Konstigt, tråkigt tyckte Q och Mischa fattade inget, men tror det är riktigt nyttigt! Ska fortsätta med detta, men i shorts och kortbrallor då, inte stövlar och jeans!

//träna, fixa och dona är kul!

RSS 2.0