BESÖK PÅ BRUKS-SM I EDSBYN OCH SÅ KLART TRÄNING!

I helgen or vi upp till Edsbyn för att kolla på BRuks-SM och så klart hejja fram Sandra och Nicke. Och det gick bra, blev en andraplacering i söket och blev uttagna till Nordiska! Starkt jobbat av dom!

Nyttig miljöträning för Mischa, fick hänga lite med mig och kolla in allt. Häftigt tyckte hon, massor att kolla på hela tiden! Blev lite för mycket att titta på IPO-skyddet, då åkte hon in i bilen....:-) Självklart var Q med också och tittade, lite mer lätt att ha med, lägger sig och myser. Men så klart blev det mycket ligga i bilen också..... Tur de trivs där.

Hyrde en lägenhet med Sandra, Malin och Laser och Mischa tyckte det var lite FÖR kul att bo med Laser, ville så klart leka. Men lugnt och skönt hela natten, fina hundar alla tre!

Idag startade vi morgonen med en längre promenad tillsammans, lite dåligt samvete för helgen så idag fick det bli desto mer. Sedan en cykeltur med Mischa för att sedan dra till klubben för lydnad.

Mischa riktigt fint fokuserad idag lite längre stunder. Visst med vissa avbrott, men kanske att det börjar lätta nu?

Började med hopp-apport, funkade bra efter 3 skick, var över och tafsade på apporten 2 gånger innan hon fattade att den skulle med:-)

Sedan så var hon fundersam på hoppet i stället (utan apport) men det löste sig till slut. Fick rya lite på sättandena 2 gånger men sen så!

Quiri riktigt trevlig också. Körde fritt följ och lite rutan och kände på lite elitmoment. Ska nog testa att köra rutan med bara 2 koner att passera mellan, Sandra hade den idèn och tycker det verkar vara värt att testa, återkommer om det:-)

På kvällen for vi in till Knivsta bakom badhuset där det finns grusplan och gräsplaner för att lägga spår.

Bägge fick varsit grusspår med lite varierat resultat, men det är ju erfarenheter alla fall.

Sedan körde jag fokusövningar med Mischa, RIKTIGT FIN!!! Även lite ingångar till sidan, funkade fint, lugn matte och trevlig hund, jag måste skärpa mig med Mischa, hon är så grymt het och snabb att jag måste vara filbunke.

Dax för grässpår efter detta. Quiri spårade grymt fint i lite ängsmark och över gångväg där flera passerat, fiiiina vinklar!

Mischa fick på fotbollsplanen och det bästa är hennes markeringar nu. Lite väl nonchalant bitvis i spåret och blev arg en gång och det köpte hon då, krav är vad den lilla flamsan behöver ibland. Kul för vid slutapporten låg en cykelsadel 3 meter bort strax innan apporten, bra störning! Hon vindade mot den men gick vidare, hade redan apporten i näsan, duktig.

I morn blir det lydnad på klubben på morgonen!

// ha det!

LIVET PÅ LANDET

Helgen var bokad för målning och kräftskiva ute vid stugan.

Här är Björn i jobbartagen.



Även bror Jonas jobbade på.



Även inne skulle det målas, Vickan är en fena på det!



Här är jag, i min rätta outfit, TRIVS!:-)



Vickan och Quiri tar välförtjänt rast.



Pappa agerade arbetsledare och såg till att vi hade vad vi skulle.



Leon jobbade också en bit över marken.



Mischa larvade mest runt på Mischas vis...:-)



No comments. Bror :-)



Älskade mamma!



Hund-Leon som måste ta det lugnt med stygn på magen.



Sen var det dax för bad! Mischa plöjer genom vattnet!



YIIIHAAAA! Här kommer Quiri, laddad för bad!





Bror och härliga Viktoria.



Jag och älskade Hanna (storesyster)



Mischa fortsatte larva runt på Mischa-vis även på kvällen :-)



Kvällen avslutas med lite mongo-övningar! :-P



På söndagkvällen åkte jag och hundarna för uppletandeträning hos Sara, fick till det riktigt bra!

Supernöjd med helgen, TACK älskade familj för att ni är det bästa som finns!!

// skön helg


HÄRLIGT!

Idag ingen träning men så nöjd med mina flickor!

Har styrelsemöte i kväll så hinner inte träna men en lång promenad på 1 timme och 15 minuter blev det.

Först fick de rasta lite flängandes i kopplen sedan har de gått fint brevid/bakom hela tiden! Både på grusväg, råterräng, cross-spår och kalhyggen. Kom på efter ett tag att det skulle vara skönt att ha händerna fria så lade kopplen bakom nacken och knöt runt magen, kunde knappt tro att det var jag som var ute med MINA tjejer och hade det så lätt :-) Inga utbrott eller arga tendenser från matte behövdes heller, bara ngn påminnelse då och då. Mötte också grannan med sina 2 hundar varav en 6 månaders skäller och hotar när de går förbi och den större triggar och vill absolut umgås med mina flickor, men de satt snällt lite snett bakom mig och väntade på fortsatt promenad, bakom mig....:-)

Nu ska vi iväg på möte på jobbet, blir nog inte så länge, men trist, budgetgenomgång, och det ser inte kul ut...

// hoppas på att det är läge för lydnad i morgon!

INTE NÅGOT LYDNADSPASS!! (eller en gång är ingen gång...)

Var ner på KBK idag för att träffa Jessica som var på besök från södern:-) Jättekul att träffas igen, kändes som hon inte flyttat...:-)

Var agilitytävlingar så MASSOR av folk! Så tänkte INTE:

Bra att träna lydnad med störning.

Tränade INTE lydnad alls och det gick INTE dåligt då alls förstås eftersom jag INTE tränade någon lydnad!

Eller kanske ska uttrycka mig så här; en gång är ingen gång....

På fredag ska jag alla fall träna lydnad hade jag tänkt och kommer att vara sjukt fokuserad och ha en riktigt bra plan för bägge hundarna.

//hörs mera senare:-)

CYKLING OCH SPÅR

Idag stod spår på agendan, tycker Mischa behöver spåra MASSOR mer än vad vi gjort.

Värmde upp med 20 min promenad och cyklade sedan Mischa 25 minuter, dax att utöka sträckan nu tyckte jag. Bra flås!

Lade sedan skogsspår i kohagen bakom verkstan till Q, en del jordig mark. Liggtid 20 min, hon gick det riktigt trevligt:-) Noggrann och fin, och jätteglad över apporterna, så söt;-)

Mischa fick ett spår på stubbåkern. Var lite tveksam först till detta så var tvungen att överlägga lite med Sara först:-)

Lade ca 50 meter med köttbullar i princip varje steg (men inte riktigt), var 3:e ibland. 1 apport mitt på den sträckan och sedan vänstervinkel ca 10 meter till och en apport. Kortare spår idag då jag trodde detta kunde vara problematiskt underlag, torrt, jord och lite halmigt och stickiga strån.

Spårade riktigt fint! Och lade sig själv vid första pinnen, blev glad, både Mischa och jag:-) Spårade sedan vidare och liiite bök vid vinkeln men hon redde det på ngr sekunder och spårade vidare. Gick över nästa pinne men hade det lite klurigt i vinkeln och pinnen låg väldigt tight på så hon är ursäktad. Tog tillbaka henne och riktade in och så spårade hon fram till pinnen och lade sig, duktiga tjejen.

Just ja!! Ska tillägga att det började regna då spåret låg (ca 50 min) men inget problem verkar det som!

// nöjda hundar och matte

LITE SÖK OCH LITE LYDNAD

Mötte upp Sara och Johanna för lite sökövningar och lydnad på MSBK idag.

Började med sökövningarna, Quiri fick pysa ut och hämta lösrulle, som idag bestod av strumpa och en bit däck, i brist på lösrullar...:-) Men det spelar ingen roll för fröken Q:-)

Det märks att detta är jobbigt och ovant för Mischa, blev rätt trött efter 4 figgar och lek med dom. Låst vid mig på sista figgen men gav henne en stund på sig och då stack hon iväg i full fart!

Efter detta lite lydnad av blandad kompott. Var kul att se lilla Diva, sockersöt!!

Här lite bilder som togs i all hast:







Här ska Sara, Johanna, Linnea och Simon och 6 hundar gå iväg på promenad, Sara är fullastad!! :-)

Och så en bild på Mischa under lördagens bad:


Och en till......
Oj vad hon e smal, hoppas stödfodringen hjälper snart!

// bye for now!

VISSA DAGAR MED HUND ÄR BÄTTRE ÄN ANDRA....

..................ja så är det nog.

Tog en ganska rejäl promp i morse med jyckarna, Mischa helt galen o vild och Q nästan likadan. Oftast styr jag upp detta med jämnmod men idag kändes det bara drygt.

Åkte in till Uppsala för att handla lite, uppdatera garderoben, behövs. Slutade med att jag köpt ny telefon och linne, t-shirt och en kofta, inga jeans som planen var, fanns inga snygga.

Hade tänkt göra lite nytta hemma och bara spåra på kvällen men FAN, det funkade inte! Mina bruttor frågar inte"snälla kan vi göra något", de KRÄVER.

Stack ner till klubben på eftermiddan och lade apellspår till M och körde lydnad med bägge. Inga närmare rapporter om detta då alla dagar inte är bra att träna lydnad på. Inte så att jag blivit osams med någon av dem men lite irriterad och så kanske....

Började alla fall att skicka Mischa på "frammåt" till targeten 15 meter ut (inför frammåtsändande) och det funkar ju! Vet inte vad det är med den där targeten:-) Hade till och med gömt den under gräs ngn gång men hon sprang fram till rätt punkt ändå.

I morgon ska vi träffa Sara med hundar och Johanna, som har Mischas syster Diva, på MSBK. Är tänkt att göra lite sökskick med småtjejorna, kul! Ska tigga till mig budföring av Johanna, passa på med okänd figge och kanske en plats!? Sedan lär det väl bli en del lydnad kan jag tänka! :-)

//mer i morgon!

LÖRDAG, OCH STEKHETT!

Steg upp i tid för att hinna cykla med hundarna innan lydnadsträningen. Ja, jag hade ju bestämt mig för att Quiri inte skulle cyklas mer då jag inte tror det är nyttigt för en snart 9-åring att ladda på som hon gör med cyklingen. Men är svårt att låta henne motionera sig och springa sig trött så tänkte ta en kort tur.

Slutade med att jag gick en lång bit på vägen hem. Tyckte att hon gick orent?! Och hon var helt slut! Efter bara kanske 2 km!? Ska tillägga att det redan var 26 grader i skuggan då kanske... Alla fall ser jag ingen hälta, så var kanske bara värmen. Hur som så är det inga regelbundna cykelturer för henne, utan att ljuga kan jag säga att jag har fotbromsen i kilometer på kilometer och hon bara pumpar på, INTE NYTTIGT, men kan ej fåp henne lugn, hänger nog kvar från ahennes tidigare liv med hjul-manin hon har...

Mischa cyklades ca 3 km, härligt tyckte vi båda!

Sedan ner på KBK för uppflyttningstårta och träning var det tänkt. God tårta! Sedan bad jag om en regelrätt tävlingsplats och beskrev varför och hur viktigt att alla verkligen är lika "stiffa" som på tävling. Mischa har legat plats hur stabilt som helst men har ju på känn att det är just dessa situationer som stör, hon störs av ICKE störning....:-)

Och mycket riktigt, kvitto på det, hon klev upp efter en stund! Nu måste jag använda alla mina gulliga träningskompisar till detta, och få dem att förstå att ALLT måste vara som på tävling, stelt och tyst.

Jättefin när vi ställde upp och vid läggandet och senare vid återgången måste jag säga!

Linförigheten blir bättre med kontakten också.

Sedan höll vi på att tuppa av i solen så vi gick ner och simmade vid båtbryggan. Mischa njöt:-) När jag tog upp henne var hon som en ballong i magen, hjälp tänkte jag! Men det gick tillbaka, hon sväljer ju sjuka mängder luft o vatten....

Nu i kväll lade jag spår, ängsspår till M och på kalhygge till Q med upptag.

M fick appellspår (lite kortare kanske) med endast stödköttbullar, RIKTIGT FINT. Frågar fortfarande vid apporterna tyvär, måste fixa detta. Efter andra vinkeln lade hon av lite (morr och kalla kårar på matten) men kom igång igen. Får nog ta på mig lite av detta då vi inte lagt längre spår än ca max 75 meter kanske... Ska lägga mer appell-likt nu om det ska bli start i höst, är ju så lugn och fin! Mycket nöjd, ska spåra i morgon igen.

Q var ut fint på upptaget, kollade av bakåt och tog fram men vände sedan. Höll emot, men ska nog träna lite upptag tror jag!:-) Spårade fint på det helt sjukt dåliga underlaget och plockade pinnarna fint, NÖJD.

//lite för varmt för träning kanske?

THIS KEEPS ME GOING!!!

Hade en så helt underbar lydnadskväll i onsdags. Skulle ha onsdagsträningen så passade på att köra mina hundar innan.

Började med Mischa som börjar bli bättre i fria följet nu! Inte lika flamsig utan kan hålla kontakten nu. Lutar sig lite fortfarande men tycker att hon skärper sig när jag korrigerar. Så helt godkänt i alla fall om man jämför med hur det varit sista tiden. Men nu vänder det!

Saktagåendet: (framtida framförgående och frammåtsändande) Börjar gå bättre, liiite roligare att träna detta nu när hon kanske börjar fatta...:-)

Budföring: Fick en helt ny mottagare idag, Staffan Thorman och det var en nyttig erfarenhet, lite tveksamt ut FAST hon visste att han hadde lilla kamprullen. Mera helt främmande mottagare tack.

Hoppet: Grymt fina uthopp! Gick sedan åt sidan och körde skick på target med sättande på rätt långt håll, superbra! Fattde snabbt, inte dumt att "testa det här också" ibland, eller hur Sara???? :-P He he he he.....

Satte sedan ihop det, skickade på hopp och lade in sättande på targeten, så JÄKLA snyggt, snabbt så in i bängen. Vad gör inte MIscha för bollen...?;-)

lade plats också med Staffans ungtik, inga problem. Kan numera också skena upp till bilen bakom ladan och hon ligger tryggt. Måpste nu ha tävlingsledare och riktiga tävlingsplatser, är ju det som stör henne, INTE bollar och andra hundar tydligen.

Quiri går rätt hyfsat fritt följ nu, inga ljud alls nästan, bara lite plogning emellanåt. Tragglar på med rutan och fjärren, gick fint till annan ruta i onsdags, KANON!

Tänker köra henne i november och hoppas på att det är en bra dag:-) Hoppas på att kunna starta M i 1:an då också hemma, bara det funkar att starta bägge, så det inte krockar.

I morgon ska vi upp tidigt och cykla för att sedan träna lydnad på klubben. Malin och Laser bjuder på uppflyttningstårta, mums! Hoppas det inte är för varmt, ska tydligen bli det. Vill köra upplet också.

// slut

FREDAG OCH LÖRDAG

Dagarna går och jag har börjat jobba igen i onsdags. Märker redan av trötthet och att tiden liksom inte vill räcka till för allt jag vill orka och hinna göra med tjejorna....

Slit och släp..... :-)

Igår, fredag, åkte vi ner på klubben och Q fick ett långt fältspår. Hade svårt att fästa på det först, fattar inte varför? Men gick fint sedan! Mischa fick ett spår med ett "urtramp" och fortsatt raksträcka med apport på slutet. Får fortfarande hjälpa henne med liggmarkeringen, verkar som hon vet men jag måste gå fram och visa henne lite ändå. Spårade fint tycker jag, liggtid ca 1 timme.

Upp tidigt i morse för att agera spårläggare på klubbens Högre spår. Malin och Laser fick sin UPPFLYTT! GRATTIS!

Då mitt spår var klart åkte jag och simmade med hundarna vid lilla badplatsen vid sjön vid Kågarån, riktigt mysigt! Mischa simmade själv ca 10 minuter. Jag kan lugnt stå på bryggan och övervaka. Hon sväljer nog halva sjön bara..... :-S

Quiri fick simma i koppel då jag måste styra henne lite, vill helst att man kastar saker som hon simmar efter och ta sig upp på bryggan emellanåt, men det vill inte jag!

Lite skotträning med Mischa på platsen på tävlingen, stod först och hängde på parkeringen och snackade med Therese, lade henne sedan ner (inte som plats, men passivitet alla fall) och berör henne inte alls.

Quiri fick sedan lite lydnad. Kunde inte låta bli Elit-lydnaden....;-) Fritt följ, ink med ställande och läggande (mycket fint), skall och kryp. Fick sig även en platsliggning.

Sedan passade vi på att använda uppletanderutan efter tävlingen, vallad och klar. 5 saker, Q fick plocka 4, helt ok!

Mischa var ok, lite missar av mig och lite störning av lösa hundar på fältet nedanför men blev rätt ok ändå. På sista planerade skicket när M var längst ut i rutan fick jag ett ryck och sliter upp ett föremål och kastar ut, "ska ha ett näraföremål och se om hon har näsan på in" säger jag. Kunde blivit en DÅLIG övning men blev BRA! Mischa hittar inget ute men kommer in med bra fart mot mig och KLIPPER näragrejen, tjoho! :-P Näsan på även där. Avslutade med detta.

I morgon är det Lägre spår och Sandra med Ninja och Sara med Qubus startar, nu jäklar håller vi tummar och klor! Tycker de båda känns som väldigt säkra kort på uppflytt, men klart att allt kan hända, men tror det ska gå vägen, bägge har fiiiina lydnader! Får se vad dagen för med sig för mina hundar....

// på återhörande

PÅ´T IGEN BARA!

Ja så tänker jag med lydnaden.

Ner på KBK igen igår med Sara. Hade bestämt mig för att försöka ha det lite störningslugnt under Mischas pass, måste hitta "bubblan", även om det känns som att den ligger i omkrets runt månen för tillfället och inte går att nå....

Började med Quiri. Samma metod idag, ut på planen och gå fritt följ, lugnt och harmoniskt, tyst och bara GÅ. Lika kännsla då med! Helt godkänd i positionen och tyst. Gick i ca 30 minuter och då på slutet kunde jag lägga in stegförflyttningar och backande med en helt tyst och lugn Quiri, underbart. Skillnade igår från dagen innan var att hon hade en riktigt fin kontakt mot slutet som satt säkert långa bitar, vi var inne i Quiri-Jenny-bubblan, var lääängesen, blev nästan tåtögd:-) Qubus låg plats ute på planen när vi började så vi hade honom att kretsa runt som störning, lite lagom:-)

Avslutade med rutan på långt håll och apportering, duktiga Quiri idag.

Skärpte till mig rejält även när det var Mischas tur. Kändes MYCKET bättre idag! Tyckte hon var med mig bättre och åtminstone försökte vara med mig. Hade mindre störning idag men tycker det känns hoppfullt igen nu;-) Tränade också saktagåendet, nu med en bra targetpinne (blompinne som jag satte korvbitar på:-), kanske att hon börjar fatta detta nu?

Det mest lyckade för Mischas del var platsliggningen. Hade flera av klubbens ekipage som ska tävla i helgen där och dessutom ULLA, som har en röst som hörs kan jag säga, perfekt för Mischa-träning!

Ropade in oss som ekipage 3 eller fyra och hon var riktigt fin, lite störd av tävl.ledaren när vi kommer för att ställa upp men hon löser detta genom att ta kontakt med mig, nice.

Fint läggande, tycker inte hon kollade speciellt mycket på Ulla. Ligger sedan fint ca 4-5 minuter. Ulla ropade ut varje gång en minut gått men det verkade inte störa Mischa idag. Marie var uppställd bakom som skytt men utan pickadoll. Löft armen emellanåt och rörde sig. Mischa kollade henne ngn gång men ingen oro, perfekt att lägga in detta redan innan skotträningen!

Kändes också kul med platsen då M fick ligga brevid Qubus, ingen oro där inte, helt klart inte skrämd på ngt vis av honom heller:-) Och Qubus var ju bara störtball, ligger som en våt fläck med huvudet  mellan tassarna, har aldrig sett honom ligga så absolut död på en plats (alltid stilla men detta var exeptionellt!) Undra om det var för att M låg där och han råkade lite "illa ut" sist han gjorde dumt på plats med henne...;-)

Mischa fick ett spår som låg 2 timmar. Alla köttbullar i början var väck och dessutom hade jag sett en gå över spåret ca 30 min efter jag lagt det. MEN! Hade en jättelugn hund, istället för att drifta på där inga bullar låg snosade hon extra noga, kul. Kanske man kan be någon fågel flyga och äta alla bullarna då de legat en bra stund:-) Tror att längre liggtid är ett bra koncept.

Quiris spår låg 4 timmar. På fält, vinklar och lite Frolic i. Mycket väl utarbetet spår även av henne!

Ikväll blir det Risberga för skotträning, får se hur jag lägger upp det, inget märkvärdigt men vill inte att M ska få anledning att gasa på vid ljud av skott vilket jag tror är högst möjligt med tanke på hennes temperament....:-)

// over and out for now



RSS 2.0