FULL FART I STUGAN

Har varit i stugan i helgen och där har vi haft kul i snön. På lördagen fick Mischa dra spark, Hanna har en racerspark med bra medar som inte skär igenom. Mischa är fortfarande lite försiktig med att lägga sig i selen och ta i och skuttar då och då vid sidan av men tycker det är roligt! Quiri kopplade jag framför pulkan och lade i lite vikt och gissa om hon var mallig. Mesta delen av turen så travade hon på i bra takt  och jämt tempo före mig och så väntade hon in mig en bit fram, helt ok tyckte jag så länge hon inte stressade utan drog fint. Var mycket försiktig med vikten och drog inte så långt, hon är ju trots allt snart 9 år och inte toppmusklad, har ju vuntern på oss...

På söndagen fick bägge varsin tur med sparken och shit vad kul det e med Quiri som verkligen börjar fatta grejjen!!! Lite bökig i början innan vi är igång, men sen så! Lägger sig i gallopp ocj tar i på kommando, när jag smackar. Har ju använt det ljudet alltid när vi cyklar och jag vill hon ska slå över i galopp och det funkar nu med. Mischa fick också en sparktur och sedan en massa bus i snön. Jag FATTAR inte var hon får sin energi ifrån, hon e fan som Duracell, finns inget stopp förrän jag säger ifrån att nu får det vara nog!!!

Lite bilder, först 2 st på olika pinnar mina tjejor väljer...:-)





Sedan en stolt Q framför pulkan!



Ååååå hej!





Nu har vi tagit hem pulkan hit så vi har något att göra när det är mycket snö:-)

//härligt

SNÖBUS, DRAG OCH OPERATIONSÄRR

Hundarna bara äääälskar snön förstås, de blir som tokiga (mer än vanligt;-)

Har satt dom framför sparken några gånger denna vecka och det funkar bra. Quiri kan man "reglera" lite grand med olika kommandon och Mischa kommer att lära sig fint. Än så länge så drar de inte så hårt när det blir tungt men märker skillnad från gång till gång att de vågar mer. Tyvär är sparken rent livsfarlig då den är av i handtaget och gjord för dvärgar, men ska fixa en bättre.

I helgen åker vi ut på landet och där har vi en superduper spark och så pulka förstås, så då ska de få jobba lite mer:-) Tar jättekorta vändor än så länge, vill varken ha en snart 9-åring med onda muskler och skador eller en unghund som går trasig.....

På lydnadsfronten har Mischa jobbat vidare. Har legat jättefint på platsen och under uppställning för plats, har varken krypit eller gått upp en enda gång sedan Monika var här och talade om för matte att skärpa till sig:-) Har haft ngt litet ljud vid uppställning, men som sagt, Rom byggdes inte på en dag. Tränat en del saktagående också och sättet vi gör det på känns super! Inte direkt ngn jätteframgång i fria följet men hon är tyst och fin nu för det mesta men hon har JÄTTESVÅRT att ha ögonkontakt när vi rör oss ngr steg, då skelar hon så där konstigt??!!?? Men tål störning riktigt fint i sittande nu. Hoppet är kanon också efter tips från Sandra Jansson!

Ställde till det för mig i uppletandet i måndags, men får reparera så fort det blir läge, har en plan jag ska komma ihåg nu också.

Quiri har inte tränat så mycket annat än motion och lite fritt följ p g a stygnen i tassen, jättemeckigt att hålla det fint kan jag säga... Men tog stygnen idag och fick förlängd antibiotikakur och nu gäller det att hålla henne från såret och hålla det torrt, tyvär är tratten för kort har vi upptäckt...

//tack o hej!

HÄÄÄÄRLIGT! (ELLER ÄNTLIGEN)

Efter 2 dagars väldigt strukturerad lydnadsträning med Malin som sällskap har vi landat en del!
Igår kväll tränade vi 2 kortare lydnadspass med koncentration och med störning i form av Malin. Lade in kommendering och det är jobbigt tycker Mischa. Självklart gjorde jag inte som Malin sa, använde bara hennes röst som störning:-) Jobbigt tyckte Mischa, men hon rättade sig själv riktigt bra och pass 2 var hon riktigt fin! Mitt jobb med ordning och reda dygnet runt verkar ge extrem effekt, trodde det skulle ta längre tid... Men det är till och med så att både M och Q är trevligare redan när man tar dem ur bilen.
Tränade också saktagåendet, och det kommer nog bli bra, vissa steg är riktigt fina!

Idag samma koncept på lydnaden, och funkade bra även idag. Började dessutom med en platsliggning, som jag av förklarliga skäl inte tränat på länge nu.
Malin placerade sig en bit ifrån och ropade in och kommenderade. Mischa låste som en galning på henne, satt och laddade.... Hade bett Malin att hjälpa mig att se när det var läge att lägga ner och läge att lämna, och ta mig sjutton, VI PRICKADE RÄTT! Mischa ligger stabilt när jag lämnar och ligger fint kanske 3 minuter. Men det absolut häftigaste som jag upptäckte efter ngn minut var att hon inte häschade över huvud taget!! Tjohooo! Har nog aldrig hänt förr. Lugn när jag tog upp henne och över huvud taget så fin så matte ville hoppa och stoja, men det gjorde jag förstås inte, utan betedde mig precis lika bra som Mischen;-)

Tränade uppletande 2 omgångar på fältet innan lydnaden, tror jag har hittat svårigheten där, gäller att vänta ut henne rätt tid. Gick mycket bättre pass 2, mer klar med vad hon skulle göra och plockade 2 fina grejer. Behöver nog köra detta rätt ofta om vi ska få till det riktigt bra!

// äntligen en ljusning:-)

NY DAG, NYA TAG!

Efter gårdagens kraftiga dipp så är det nya tag och fortsätta på inslagna spår:-)

Hade ett långt samtal med Sara i går kväll, TACK SARA, att du orkar lyssna på alla funderingar och deppigheter! Behövde få vräka ur mig och få höra att jag alla fall tänker rätt nu, behöver det för att orka genomdriva detta med lite mer lugn, harmoni och ordning och reda. Ska bara fixa detta!

Idag blev det 1 timmes koppelpromenad, hade tänkt köra lydnad men misstänker att apellplanen är som snor idag så vi stod över. Lyckades att ha det hyfsat trevligt under promenaden, men det är FAN vad man måste ha tummen i ögat på de små damerna:-) Det är detta jag tycker är trist, men ska se det lite mer långsiktigt för att få det lite mer trevligt och harmoniskt, även för matten... Man e ju inte purung längre, även min kropp ska ju orka med 60 kilo i kopplen:-)

Nu ska vi träna kryp på mattan i vardagsrummet!

I morgon ska jag lämna Quiri hos veterinären på morgonen, sjukt jobbigt, kommer nog gråta:-S Där ska hon ta bort sina onda knölar på ena baktassen. Har ingen aning om mycket konvalecent hon blir efter detta?? Det enda jag hoppas på är att det blir minusgrader! Blir katastrof med bandagerad hund om det ska slaska, hur ska det gå då???

// Nu: "kryyyyp":-)


MYCKET ATT REDA I........

......................med detta med hundarna. Har en HEL DEL att ta tag i med hundarna för tillfället så dåligt med bloggandet p g a detta. Är i ett läge då det mesta är stök runt Mischas träning, inte stökigt egentligen men är i ett läge då jag TÄNKER TILL i allt jag gör med henne, och det vill inte säga lite.Hon är rent ut sagt skitjobbig, stissig, stressig och allmänt dryg! Till på köpet så är Quiri förmodligen i löpartagen snart och då är det inte lätt att vara matte i denna flock, deppigt värre.... Måste reda ut en hel del även på vardagsplanet, jätttedrygt och jag blir skjukt ledsen när jag ska behöva vara skitarg hela tiden för att över huvud taget nå fram *gråter*.


Så, nu e det sagt! Hur som helst så har vi spårat en hel del och tycker att det går frammåt, alltid något;-) Igår lade jag fältspår med katt i ( :-)  ) och lyckades haffa henne när hon kollade av annat, det tog hon riktigt bra! I uppletandet så har vi stött på patrull, efter en period då det verkat som hon fattat galoppen så har hon återigen börjat med att gå ut och sedan bara tvärstanna eller komma tillbaka, fattar inte vad det var hon skulle göra, spindelbenen är för många och trassliga.... Har dessutom ibland en hel del ljud i lydnaden som vi jobbar stenhårt med, mest då jag, gäller att lyckas lägga henne rätt och att lyckas "fånga" henne i vardagen, tror det hänger i hop allting faktiskt..

Summa summarum: Är faktiskt i en så djup svacka så jag ibland undrar om jag är hundförare nog att reda henne.....:-( Är absolut inte lätt.... Och tror detta inte hade blivit ett så stort problem som vi har överlag nu om jag inte haft 2 "ganska" heta tikar, 1 gick bra men inte när de gaddar ihop sig.


Anser att min smala lycka är att de bägge är riktigt snälla hundar, inga problembeteenden angående agressivitet eller så alla fall.


Någonstans i min bedrövelse jag känner idag så tror jag kanske att jag kommer att lyckas reda ut detta med, i alla fall på täningsfronten. Men all den kunskap och hjälp jag får av mina skitduktiga träningskompisar så kanske... Bara jag kan ändra lite på mig också...:-)

Nog om detta, JAG ÄLSKAR DOM ÖVER ALLT ANNAT PÅ JORDEN TROTS ALLT! (
kanske är det som är det största problemet?)


;-)



/återkommer en bättre dag när det känns som det ljusnar:-)

RSS 2.0