PENSIONERAD.........

......jaaa, det är just det Quiri har blivit nu. Har tänkt mycket på detta och har sörjt lite grand men tycker det är ett bra beslut fast det känns riktigt konstigt att säga det...... Pensionerad. Är det bara döden kvar då? Är hon sjuk? Har hon ont?

Så här är det: Efter en tuff vinter p g a väder och att vi fick in Mischa i våra liv så har jag inte tyckt att Quiri "kommit igen" så bra som hon borde. Löp och skendräktighet har också stört. Men vi har ju nu startat 2 Elitspår och efter bägge spåren har jag upplevt henne som väldigt trött. Vi har nu en tävling kvar denna säsong, DM:et i Tierp i slutet av juni. Hade tänkt starta men tycker inte Quiri har samma superenergi som hon haft tidigare. Gallopperar ut i uppletandet, inget snack om saken, men har inte samma tryck längre. Blir tröttare efetr att vi spårat och nöjd fortare efter ett lydnadspass. Klarar inte heller värme speciellt bra. Så jag tänker så här: Varför pressa henne genom en Elittävling? Hon tycker att träning är det bästa som finns fortfarande och hon har inte ont ngn stans, är superfräsch, men hon har gjort vad hon ska i sitt liv, vill absolut INTE pressa oss till ngt!! Hon är ju faktiskt 8,5 år! Så till hösten är det absolut inte läge att köra tycker jag.

Här är en liten resumè över vad Q har gjort i sitt liv:

#En tjej köper henne som valp från uppfödaren, har henne 0,5 år tror jag.
#Tillbaka till uppfödren.
#Johan köper henne som 1-åring ca.
#Med honom gör hon BHP, IPO 2 och IPO 3.
#Hösten 2005 har hon en kull valpar hos Johan, därefter står hon mest i hundgården sysslolös.
# Den 2 juni 2006 hämtar jag hem henne!!!
#Hösten 2006 börjar vi träna och tävla Bruks och Lydnad.
#Har tävlat 1:an och 2:an, uppflyttade till 3:an men ej startat....:-) Uppflyttade och har startat Elitspår.

Tycker hon har jobbat på bra mitt hjärta!

Nu har hon fått en stooor bitstock i pensionspresent och den ska vi ha riktigt kul med!!! :-) Och vem vet, jag har ju lite småideèr som jag fnular på för att fortsätta ha kul ihop men säger inget om detta, får se hur det blir....;-) Hur som helst blir ett av målen att hålla henne frisk och stark rent fysiskt, även om jag tycker att hon är rätt svårmusklad för tillfället.



// fullt ös i blåbärsriset:-) Vi kör så det ryker ändå!

ÄLSKADE LILLA MISCHA 1 ÅR IDAG!

Idag blir min lilla skitunge Piss-Mischa 1 år, svårt att fatta. Lägg då till att jag faktiskt bara har haft henne sedan hon var 4 mån drygt, känns som jag missat MASSOR med tid att få av hennes liv.....
Men nu är hon i alla fall stora tjejen. Vi tränar på med både spår och lydnad, mycket platsliggning ;-) och det rullar på. Är lite dålig på bloggandet känner jag, ska skärpa till mig!

Dagen till ära så åkte Mischas "eld-flames" av.....! Liiite sorgligt men blev nog rätt bra, ser lite mognare ut! Klippte med vanlig sax, ska låna Maries efileringssax och fixa till med sen (heter det så?).

En 1-årsbild UTAN håret bakom öronen!





Idag bokade Annika (som har Boogie) tid för bägge tjejorna för röntgen hos Audell. Fanns inget i juni, sedan sommarstängt juli-augusti så det blir den 7 september vi får våran dom.... Gör inte så mycket att hon hinner växa på sig tror jag, om det nu spelar någon som helst roll, vad vet jag!

ETT RUNGANDE GRATTIS TILL ALLA SYSKON ÅKERBLOMMANS D-KULL!!!

//återkommer:-)

LITE BILDER FRÅN LYDNADSTRÄNING







Tack Sara Perez för lite bildmaterial! Hade fler kort men tar sån s...tans tid att ladda upp....:-)

Har tränat en massa spår, spårupptag och lydnad men mer om det en annan dag.

//tjohepp

EGEN-TID FÖR MATTE, JOBB, TENTAMEN OCH LYDNAD!

Idag har varit en hektisk men produktiv dag! Startade med att kliva upp i tid för att rasta hundar och fara till Uppsala, matte skulle göra ngt för bara henne;-) Hade klipptid. Min superbra frisör hade avbokning tiden efter mig så jag skenade iväg efter klippningen och lade mer pengar för parkering och körde en slingning också, passa på, njuta och bli sommarsnygg!!! Tar ALDRIG hand om mig själv eller så, så det kändes riktigt kul att göra det, blev supersnyggt, sommar, sol och snygga killar, KOM HIT! :-)

Efter det hem, kort rastning av stackars hundarna som legat i bilen:-( och iväg till jobbet. Otroligt mycket jobb gjort på kort tid (men måste in kl 7 i morgon för att göra lite till...) Hem, mat till hundarna och in i bilen ner till klubben. Körde igenom Quiri i alla elitmoment, fasen! Tror det börjar funka bra att träna nu, var riktigt fin emellanåt! Fick för mig idag att klicka fria följet och klicka starter och smååå saker som kontakt och tyckte hon lät mindre plötsligt....?! Gjorde riktigt bra ifrån sig på krypet och frammåtsändandet idag, SNURFLAN!

Sedan dax för tentamen på tävlingsledarubildningen. Jag var sjuk då alla andra gjorde det så hade press att klara det, ville ju inte att lärarna skulle behöva boka ännu en kväll... Skrev tentan på 8 minuter (hade en timme på mig) och fick 21,5 poäng av 24 möjliga, skönt!! :-) Sedan redovisning av tidsplan för en lydnadstävling och en plan för alla moment i Elitelydnaden. Rätt svårt då inte jag själv tävlat eller tränat för den klassen. Praktiska provet var att kommendera och lägga upp 3 elitmoment, fritt följ, "dumrutan" och inkallning med ställande och läggande, gick också bra, så var det fix!

Nu var det Mischas tur! Tränade PLATSEN så klart. Lilla tösabiten kliver upp flera gånger men har kört det mycket i kväll så fått möjligheter nu att tala om hur det ska vara. Mycket fin i fria följet, hänger lite på benet i o f s. Hoppet helt guld med riktigt fina ingångar. Tränade för övrigt lite ingångar där jag rättar in henne med vänster fot..... Ställande och läggande funkade fint, testade med boll bakom och jäklar var bra det gick! Lite mera plats och sedan var vi klara. Nu ska jag betala lite tävlingar, sedan GOD NATT!:-)

// lång, men bra dag tror jag?

MISCHA DEBUT I LKL 1

Då har Mischa debutert på tävlingsbanorna!

Lydnadsklass 1 på Knivsta BK.

Platsliggning: 0. Hon reser sig och smyger ngr steg och lägger sig igen, detta efter ngn minut. Har sett detta problem på sista tiden efter att ha legat fint sedan hon var 5 månader, vet inte att det är stort "no no". Bekymrar mig nog inte så mycket, träna på det!

Tandvisning: 10. Blir lite till sig men helt ok.

Linförighet: 8. "lite okoncentrerad, lite lek (i språnget) men övrigt fint". Nöjd! Ska jobba mer med fokus o koncentration.

Läggande: 8. "några steg". Kan bättre men ok för första tävlingen då jag säkert var lite skakig... :-)

Inkallning: 9. Inga kommentarer från domaren, men tror hon kom in liiiite snett.

Ställande: 5. "förare stannar upp, dk, ngr steg". Detta moment är inte klart så hade planerat detta så hon faktiskt skulle ställa sig, nöjd, det är där vi är för tillfället i momentet.

Apportering: 8. "ngt, ngt tugg". Tycker det var hårt draget kunde haft 9, hon rullade in apporten då hon tog den och satt sedan urfint, men, men, ok då! :-)

Hopp över hinder: 9. Inga kommentarer av domaren, kanske lite snabb och därför hafsig ingång?

Helhetsintryck: 8. "trevlig, glad, lite okoncentrerad". Okoncentrationen kommer sig nog lite av att hon reagerade rätt mycket på tävl.ledaren idag. Har kört med kommendering ngr gånger och inte sett detta men det är klart det är skillnad på tävling:-) Mycket nöjd med henne, bådar gott för framtiden!

Dommaren (Gunnel Antehed) var riktigt imponerad av Mischa och tyckte även att jag var riktigt bra, kul;-). Fick massor av beröm för Mischa av henne när vi fick betygen.

// trevliga lilla M



ELITSPÅR I VÄSTERÅS

Dax för nästa start! Bestämnde mig för att åka då jag tycker Quiri börjar vakna till liv igen, lite hanhundslik på promenaderna fortfarande och kissarb revir och nosar men annars börjar hon bli arbetsduglig.

Gick upp 04.00 för att plocka upp Malin (GULLIGA, GULLIGA Malin som ställde upp och åkte med!!! Tack!) kl 05.15. Samling 06.45 på Västerås Bk. Hade en bra känsla för dagen! :-) Vet att allt kan hända på lydnaden men uppletet borde funka nu när hon är piggare igen.

Började med platsliggning, 10 hundar. Ingen som ens lyfte på ett öra tror jag:-)10 på alla.

Lotsades sedan ut till en parkering där lottning skedde, vi fick nr 7 av 10. Låååång väntan där på att bli upplockade och utkörda i skogen. Kom till sist på plats och då hade vi ca 10 min på oss, perfekt! Gick och blev visad rutan i lugn och ro, ganska tät skog med mossig mark, såg fin ut från där jag stod och ett ganska naturligt rakt skick ut mellan träd och stenar. Kanon!

Quiri jättetaggad och skriker lite men sätter sig fint. Riktar utåt och hon suger rakt ut. Skickar och hon kastar sig ut och drar ner mot mig åt höger!!!?? Flamsar runt och jag går efter, tar tillbaka och skickar igen utåt. Går ut men är allmänt YR. Flamsar och plötsligt är hon utanför rutan och "Bakspår, tillbaka till rutan", VA?? tänkte jag, hade hon ett spår där, såg inte så ut.... Vänder henne och hon flamsar in igen men går av åt vänster precis innan vi ska lämna rutan åt rätt håll, klämmer i med ett irriterat SPÅR och hon går tillbaka. Nu är vi på väg. Nu till det hela kruxet.....: Hela rutan var uppbökad på massa ställen av vad vi förmodar vildsvin!!!

Men; nu e vi på väg men tycker Q inte spårar som hon brukar. Plockar 1 pinne och så den andra men den var det jag som tog, sneddar ut på kalhygge och tillbaka in i skogen och där är en till pinne som Q tar, duktig kicka. Men hon fäster fortfarande inte ordentligt... Där i skogen börjar det bli uppenbart att hon har problem men vi tragglar på i full karriär, tillbaka ut på kalhygget men nu känns det som att hon går på för att jag hänger med. Plötsligt slår hon upp huvudet och nästan reser sig på bakbenen och spanar mot skogen!!?? Ryar i åt henne och vi flamsar vidare men tar av henne efter en stund då jag inser att ngt är riktigt FEL. Letar oss efter mycket om och men och en låååååång promenad tillbaka till bilen, hann tänka mycket då kan jag säga... Kruxet här; STOOOORA delar av spåret var upp-plöjt av vad jag förmodar vildsvin! 5 av 10 ekipage hade strul med spåren och bröt.

Ni som känner Q vet att hon ALDRIG skulle slarva bort sitt spår för ngt i världen men helt uppenbart vart hon totalt utstörd av detta idag. Har aldrig haft problem med vilt men tydligen var vildsvin för nytt och kanske de var där i närheten, vem vet?

Åkte till klubben o kollade lydnaden och konstaterade åter igen att vi inte borde ha ngt att skämmas för även om vi strular till det där (om vi nu kommer så långt ngn gång....:-) 2 jättefina vändor såg vi, trevligt!

På`t igen kanske en annan gång, otur idag.

I morgon kanske Mischa kan göra som hon ska? ;-)

// småchockad matte :-)

HORMOOOOONER!!!!!

Hmmmm, ja här hemma har hormonerna flödat, på hundarna alltså!!! Mischa har löpt, kom igång några veckor efter att Quiri löpt klart. Mischa klistrig på mig under träning och Q blev som en liten vek, kymig trasa som vandrade runt i sin egna lilla värld :-P Så träningen med Q har mest legat på spåret där hon funkat normalt. Igår var första gången jag tagit ut henne på lydnadsplanen som det känts att det kanske kan ge något, håller tummarna att det är på G att ge med sig.... Mischa har klistart idiotmycket på mig, förig så in i norden, liiite för mycket för min smak. Svårt att få att jobba lite själv, typ i spåret.

Appropå spår: Har äntligen bestämt mig för hur jag ska göra med Mischa. Upplever henne inte direkt spårintresserad i någon högre grad självmant, inte så direkt intensiv och har flummat runt en del på de spår hon gått och det i ett rasande tempo för det mesta. Men nu jäklar! Bötcherselen på, dressyrkoppel genom ringen under magen (så jag har 2 tömmar) och korv e d i spåret, medvind, krav på tempo och noggrannhet! Tycker det har funkat bra, ska försöka lägga spår varje dag men idag blev det inget så får försöka med minst varannan.

Har också börjat cykla bägge hundarna, Quiri bantas lite då hon var lite rund...;-) Mischa kopplade jag helt sonika på på springern och gick iväg, det gick så bra så nu bara går det av farten, hänger lite utåt och har provat stanna vid ngn lukt ngn gång, men det går ju inte, bara att hänga på!

Nu dom stora frågorna???!!!!

SKA QUIRI STARTAS I VÄSTERÅS PÅ LÖRDAG?
KOMMER JAG STARTA MISCHA I 1:AN PÅ SÖNDAG?

Kommer sannolikt att starta Mischa, förväntar mig inget förstapris men vill passa på på en så liten hemmatävling, har inget ställande direkt och det andra kan ngn sak gå snett på men tycker hon känns stabil på mycket! 

Angående Q ska jag fundera ngn dag till...

Föreställ er detta:

Mycket tillfreds matte och 2 glada schäfertjejor promenerar över solbeströdd äng. En av hundarna (vi kan kalla henne Mischa) springer glatt omkring lös och sträcker på benen och den andra travar längst ut i kopplet och snokar runt efter sorkar och deras bon, hon är ganska säker på att de är på väg till sjön, ett bad, tjohooo! Alla tre njuter i fulla drag. Matten går i sina egna tankar och känner sig rätt så lycklig.

De närmar sig en skogskant och Mischan skuttar in och ut ur snåren men har koll på de andra i sällskapet, åååå vad matten är nöjd med sina hundar!!:-)

PLÖTSLIGT! Det brakar till i skogen, vad är det? Låter massor så matten blir lite rädd..... Så går allt fort: två rådjur brakar rakt ut mot glad liten snäll hund som är lös, och glad och nöjd matte med glad och förväntansfull hund i koppel (är ju snart vid sjön), matten vrååååålar åt glad liten lös hund, som löst och glatt tar upp jakten på INTE så glada rådjur... Glad liten hund kommer tillbaka innom två minuter till en INTE ALLS lika glad och nöjd matte längre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matten har plötsligt förändrats, molnen hopar sig och det blir oväder och blixt och dunder!!!!!

Nädå, så blev det ju förstås inte, men en ganska sur och vansinnigt arg matte bestämmer sig för att ta sig till sjön och hundarna får kliva i lite till magen.

Hade kunnat vara en "drömpromenad" men så blev det ICKE.

Mischa motionerad och klar alla fall! :-P

// skithundar:-)


RSS 2.0