LYDNADSHELG MED MONIKA HENRIKSSON

Här kommer bilder från lydnadshelgen med Monika Henriksson, bloggandet kommer sen, har enormt mycket som ska "landa" i min lilla hjärna först:-) Grymt nöjd med helgen och vad det gav mig i min fortsatta träning!

KONTAKT MED STÖRNING



FÖRBEREDELSE FÖR SAKTAGÅENDE



MER KONTAKTÖVNINGAR:-)



FRITT FÖLJ (med kontakt;-)



Som sagt, alla tankar från helgen kommer sen, bara så nöjd just nu!

//hög på hund

LONG TIME, NO BLOGGANDE!

Vi har tränat massor men inte haft tid/orken att blogga om allt.

Idag var tjejorna och jag upp i "vår" skog med alla korna för spår och uppletande.

Började med uppletande för Mischa, hade lagt ut 2 saker på djupet och lade ut ett tredje tillsammans med henne. När jag kom till rutan så hade vi förstås fått besök!!





Skickade precis från vägkanten, så de var nära...

Men Mischa kunde inte bry sig mindre! Gick ut fint och hämtade sina saker men på skick 2 var hon lite sådär att hon stoppade en bit in i rutan och kom tillbaka, KAN ha varit korna men tror inte det då hon har haft tendens förr att göra så.

Tog sedan Quiris spår, hade tur och stötte inte ihop med kor där! Tror kanske Q laddar för löp då hon är så där äckligt het för tillfället. Hade lagt upptag som hon tenderade att ta bakspår på men redde ut efter lite stopp i linan...:-0 Men spårade kanon!

Q fick leta upp tre saker på vägen tillbaka till bilen, 2 långt ut och ett nära, skötte sig hyfsat, lite svårt att ta sig ut på tredje.

Mischa spårade nästan i "Quiri-style" idag!!! Attityden var kanon! Om hon skulle göra lika på ett fältspår skulle jag förstås bli lite svettig men hur hon redde spåret idag visar på att hon kommer att bli skicklig tror jag, känns sååå skönt! Speciellt som jag/vi har en rejäl svacka i lydnaden för tillfället så känns detta underbart. Hade grävt ner hennes boll under mossa och jord och bara lilla pinnen i änden på snöret låg uppe, den tog hon! Kalastjejen.

Nu soffläge och i morgon lite lydnad. I helgen kommer Rapport-Monika för en helgkurs i lydnad, hoppas på att en del lossnar då och att jag kan känna mig mer lugn inför fortsatt träning.

// kul med skogen

SPÅR GÅNGER 3!

Idag träffade jag Malin och Cecilia vid elljusspåret då de skulle köra lite sökövningar. Tänkte lägga lite spår då och passa på att ha lite sällskap!

Vi träffades kl 9.00 och jag började lägga ett spår på lite fält-aktig mark vid parkeringen. Frosten låg och det var massa "klipp" kvar dessutom och kunde tänka mig att det rör sig en hel del folk där så marken kunde vara lite smittad... Lade mycket godis, 3 apporter och 3 vinklar.

Då jag kände att detta var upplagt för att det skulle bli en missnöjd matte lade jag även ett skogsspår med ngn vinkel, lite böj och 3 apporter i skogen också.

Quiri fick ett spår med hyfsad längd på och 3 apporter (tror jag det var). Korsade joggingstigen ett par gånger också och lade vinkel direkt efter en sån övergång på ena stället. Förmodad smittad mark även här men tar inte det som ett bekymmer. Till saken hör att det är en pappa och ett barn som är ca 50 meter bortanför där jag börjar spåret och de följer sedan efter mig då jag lägger spåret, suck, tänker jag... De kommer sedan fram och frågar vad jag gör (går i spåret dårå) och jag berättar. De ska ha Mulleträff precis där mitt spår börjar:-) Ja ja, tänker jag:-)

Vid 9.30 börjar det välla in folk på parkeringen och en del människor har börjat morgonrasta sina hundar. Men Mischas fältspår är ännu orört. Hon sköter sig utmärkt på detta! Slutapporten ligger strax efter sista vinkeln så på sträckan innan den vinkeln ligger vinden på så hon får apporten rakt i näsan. Men tar tillbaka henne när jag ser vad som händer och petar ner nosen i spåret och detta köper hon, spårar sig genom vinkeln snyggt men strular sedan ngt på apporten men hon e förlåten, snyggt jobbat Mischen!

Sedan Q`s tur.... Ja vad ska man säga... Jag hör Mullebranen när vi ställer upp för start och hela gruppen kommer nervällandes mot oss I SPÅRET! :-) Tur detta är Quiris spår... Så det blev spår i vallad ruta i starten, men INGA PROBLEM alls för henne inte. Dessutom 2 ryggsäckar 1 meter från spåret men hon bryr sig inte om dom, sockerkickan;-) Spårar i Quiri-style och är sååå nöjd efteråt.

Dax för Mischas spår 2. Jättefin rakt igenom tycker jag, bra intresse och aktivitet.

Liggtiderna på alla spåren var ca 1,5-2,5 timmar.

Måste nog spåra i morgon igen!

// härlig spårdag

RSS 2.0