SENASTE DAGARNA...

...............har rullat på i full rulle med jobb och hundar, veckorna går sååå fort!

Våra träningskompisar Ronny och Acke klarade sitt LP 3 i helgen i Östhammar och Agneta och Malla fixade ett förstapris i 3:an, starkt jobbat i kylan!

I tisdags tog jag och hundarna en lång, härlig promenad efter jobbet. Helt otroligt att det är ljust så länge nu, bara njöt :-) Mischa i sele och Q i koppel, börjar funka liiite bättre med allt nu, har stramat upp lite men massor med jobb kvar på Mischa men det går åt rätt håll.

Igår tränade vi lydnad på klubben. Quiri värmdes med fritt följ, tränade lite ått-volter och hon lägger om vikt och position riktigt fint när vi vänder vänster. Körde inkallningen med ställ och lägg och gjorde det riktigt fint, avslutade efter läggandet, ska kolla av nästa gång att köra med ingången också, har på känn att den behöver drivas upp lite. Men vill se vad vi ska fila på inför tävlingssäsongen, dax nu att göra det....

Frammåtsändandet har jag också börjat kolla av, måste få till stabiliteten frammåt samtidigt som hon måste hålla nere tempot, meckar vidare med det.

Körde tungapporten också, en full. Ok, men tycker att den är jobbig i ingången.

Mischa fick fritt följ med störning av andra på planen som for runt. Svårt med ögonkontakten och störningen men hyfsad. Kämpade en del med att samla henne innan vi gick ner på planen, hon visar tendenser som Q och bara äääälskar planen, vill dra mig dit... :-)

Tränade med apporten med mys och lite ingångar med kamp. Svårt fortfarande att plocka upp den framför mig och komma in och sätta sig, sänker huvudet och släpper och strular, ändå tycker jag hon sitter fint, förväntansfullt och fokuserat med den när jag har henne framför och ger henne apporten, borde vara mer stabil där??

Körde hoppet, svårt att förstå varför man ska hoppa när man kan springa brevid, jobbar med ordförståelsen där. Jag kliver över hindret på bortvägen och ropar in "hopp", funkade emellanåt och massor med beröm! :-P

Sedan en drös med vett och etikett. Lade henne brevis Sandra och Nicke när de tränade kryp och annat, bara ligga still och häcka, drygt tyckte M men låg fint. Sedan fika i klubbstugan med massa andra hundar som busade lite, svårt men nyttigt, kommer lugna sig snart.

Idag har jag haft p-möte på jobbet. Mischa lämnade jag hos Carro, har fått bassning att jag MÅSTE kunna släppa kontrollen och andra måste kunna ha mina hundar ibland, får väl inse det då...:-)
Carro tog henne ur bilen och Mischa hade skött sig bra, vild är hon ju men Carro är ju van. Lämnar henne tryggt där. Det bästa av allt är att M får lära sig vara med barn och andra.

Ibland känns det så jobbigt med att ha hund/hundar och leva själv och alltid ha hand om dom själv. Jag vet ju att om INTE JAG klappar dom, leker med dom, tränar dom, gosar med dom eller ger dem annan stimulans så får dom heller INGET! Nog svårt att förstå för dom som är 2 eller flera... Härligt att veta att dom kan få lite av detta fråna andra också, viktigt för dom och viktigt för mig, blir lite av ett kontrollfreek vad gäller mina voffar.....

Nu har jag tagit sportlovsledigt i morgon så har långhelg! POå lördag är det lydnad med Knutbygruppen och på söndag har jag bokat Sandra för lite hjälp på klubben med Mischa, spännande!

// trött nu

FULLT ÖÖÖÖÖÖÖÖS!!!! :-p

Idag var jag hem till Markus och Helene och lånade en spark! Är sjukt trött på all snö, kan inte träna spår och inte uppletande, kan inte ha hundarna lösa ihop och när Q är lös så bara äter hon snö så hon nästan blir sjuk, vad ska jag göra för kul med voffarna?????????

Jo, vi kör med dragsele och spark, borde väl gå tänkte jag? Trodde nog Q skulle bli som hon blir när jag cyklar men M som gillar att ligga på i selen och expanderbältet borde gilla det....

Började med Q: Det var mörkt ute men begav oss mot Ledingenäs gård, selade på och Q fick ett utbrott (a`la cykeltur....) Höll på att köra över henne flera gånger. Men sen så! Jäklar vad det gick emellanåt, tur det var mörkt för hon riktigt skenade två gånger, och Q är grymt snabb, fick släppa kopplet en gång, men mörkret gjorde mig fartblind:-) Men lyssnar rätt bra på min röst så helt ok ändå om man fångar upp henne innan sken:-) Tyckte det var sjukt kul.

Mischa var faktiskt lite mer tveksam att dra i trav och gallopp, är ju van att harva på i skritt/passgång, tyckte det var lite skumt med sparken kan jag tro. Men jag behövde inte sparka så mycket, hon pinnade på rätt bra, men klart bägge var lite fladdriga emellanåt, är ju inga Huskys. Men kul att ha detta att ta till när man vill låta dom springa av sig! Behövs kan jag säga....

// störtkul men lite farligt också, livet som insatts!

MERA LYDNAD....

Idag var vi ner en sväng på KBK för lite lydnad. Försökte låta Mischa springa av sig rejält innan passet och sedan koncentrerade vi oss på ÖGONKONTAKT och fokus mest, med både Quiri och Mischa.

Körde mycket länkningen i starterna, funkar med ett steg men sedan släpper hon kontakten, men är grymt otränad på detta, gissa om jag missat här i min vilja att få till possition, och den sitter bra, lika så vändningarna.....Körde också apporteringen vilket är jättekul. Kampade inte nu då hon satt framför mig och jag sade "slut", upptäckt ett litet omtag där så nu blir det bara slut och massa bus med apporten kvar i munnen och en massa "mys" inne hos mig med apporten, kändes mycket harmoniskt idag!

Quiri var tyst och fin, vill gärna snegla på min hand så övade på detta. Hon är en hund med förmåga att kolla mig i ögonen och samtidigt snegla på handen där bak, hur det nu går till!!?? :-) Den förmågan har inte stackars Mischa:-)

Tränade hoppet, uthopp. Funkar bra med "titta bollen" men har nu startskall i stället, suck, vad gör man:-) Gjorde ett uthopp utan att jag lagt boll och körde ett sättande, bra sättande men kanske liiite kort uthopp, man lurar inte Quiri! :-)

Vågar knappt säga det, men kanske att jag kan ana en liiiiten förbättring i vardagslydnaden efter allt maniskt ordning och reda som vi har nu, lugn matte hela tiden men ORDNING OCH REDA och ögonkontakt innan vi förflyttar oss!

// ordning och reda:-)

KVÄLLS-LYDNAD KBK

Lite lydnad på klubben i kväll:

QUIRI

Fritt följ, tyst och fin! Är ju smått ofokuserad p g a löpet som verkligen borde komma nuuuu! Men funkade bra, körde med klickern och blev mer fokuserad då plötsligt:-)

Tränade inkallning med ställ och lägg i smådelar. Ink-ställande-belöning, från stå-ink-läggande-belöning och stå-inkallning-belöning vid ingång.  Hade hyfsat bra tryck i ställandena, tänker inte pressa henne mer än det hon gjorde idag, var snyggt men kanske inte fullt lika helhjärtat som hon kan, men tänker lite på hennes kropp.... Läggandena är godkända men ska nog pressa henne liiite mer där, lite väl segt kanske, vi får se. Måste få till sista sträckan och ingången bättre men det hinner vi shejpa till innan ev tävling.

Krypet var fint idag, klickade lite där och tror jag ska använda det i krypet, höll possitionen bra och var låg i svängarna. Just idag tränade sig matte på att lyfta blicken ngt, måste få till en så rak gång som möjligt utan att hon börjar tvära.

Körde skallet, ngt het där men tror att hon satt riktigt fint efter en åthutning. Måste hitta ett sätt att ha henne rätt i intensitet inför skallet.

Hoppet tränade vi bara uthoppet på med boll, får se hur det blir i förlängningen senare i vår, men nu har hon tryck ut och tar sig över bra!

MISCHA

Började med övningen att sluta upp vid sidan utan kommando och ta ögonkontakt, funkar rätt fint! Är ju med sin matte på planen den lilla sammetsnosen;-) (annat är det utanför planen kan jag säga...) Sedan lite kontaktövningar och starter som funkade fint! Ska tilläggas att vi hade absolut NOLL störning:-)

Provade lite basicövning inför framförgåendet. Ställde henne, korv 1,5 meter framför, ställer mig bakom o väntar. Hon är lite som farmor, väntar på tillåtelse, jag hade ju sagt stå-stanna kvar.... Men lotsnade efter ngr gånger, höll inte på så länge, får fortsätta så här.

Apporteringen funkade rätt bra. Läte henne komma in och ha mys och även in på kommando apport, släppte då en gång men flera gånger in fint, viktigt att hon kommer in med högt huvud, annars släpper hon. Ska fortsätta så här, känns fint, kul idag var att hon kom in bättre i myset än hon gjort tidigare!!

Fikade med Marie och tog en promp med Mischa och Marie och Yatzy, Mischa är sjukt jobbig just nu i alla situationer utom på planen under träning, suck, jag blir gråhårig och trasig i kroppen, men måste ju bli bättre sen....:-)

// kul att träna!

ÅTERTRÄFF MED CAMILA!

Igår träffade vi Camilla igen som uppföljning på Marmalägret. Det var Jessica, Annika och jag. Fick ytterligare tips på hur jag ska gå vidare med fria följet för att kunna väga upp kontaktövningarna. Mischa får "fånga upp" mig i rörelse då jag bara går runt på planen, inga kommandon! Men beröm då hon kommit upp och gärna en JACKPOT efter ngr steg med kontakt:-) Här kan jag lägga lite mer tryck i kontaktbiten utan att oroa mig för mycket för positionen, är ju inte under kommando. Så dessa övningar och kontaktövningar med länkning i starterna ska vi försöka få till nu, MISSION POSSIBLY i hope......;-)

Vi pratade också en del om stadga, dax att lägga in lite svårigheter nu på Mischa:-)

Så nu behöver jag inte fundera över upplägget på träningarna (som om jag gjort det??:-) bara att köra på. Ska också börja träna framförgåendet lite mer har jag tänkt, kul om vi kan få till ett snyggt sådant till appellen!

För övrigt sliter jag häcken av mig med vardagsbiten, jobbigt... Men måste få till detta.

//ordning och reda:-)

NU SÅ...................

......................känner jag mig redao att skriva om helgen som gått!!

Den stora och av mig efterlängtade lydnadshelgen för Monika Henriksson gick av stapeln i helgen som var, och den blev HEL-LYCKAD! Massor med nöjda förare och som jag också tror, nöjda hundar. Hon har ett otroligt engagemang och fokus på varje ekipage, Monika. En salig blandning av problemlösning och finslipning fick vi oss till livs. Vi var 8 ekipage med hundar och 9 åhörare och alla verkar lika nöjda vad jag har förstått det som.

Jag valde Mischa då Quiri är lite knepig innan löpet, men Quiri fick sig ett härligt pass i ridhuset på söndag morgon, åkte dit lite tidigare för att även hon och jag skulle få ett härligt pass ihop. Vi höll till i Ledingenäs ridhus, mycket bra men lite frysna blev vi emellanåt ändå ;-)

Mischa:

Brister i ögonkontakten, dax att lägga lite energi på detta. Har tränat massor med position som ni vet, livrädd att inte den ska bli så bra som den bara kan. Bara en vecka innan kursen kom jag på att jag måste träna oss på att jag lyfter blicken och detta verkar göra Mischa lite villrådig. Dessutom så tyckte Monika att hon ligger lite för högt i intensitet och blir inte så lugn i steg och andning som man kanske vill, köper detta och kommer att försöka att "sänka" henne lite där. Blir inga problem att lyfta henne där lite senare har jag en känsla av!! ;-)

Så nu ska vi prioritera ögonkontakten, svängar och sånt har hon redan en väl grundad teknik i så det kan vi plocka in igen om ett tag.

Upptäckte efter helgen och påpekandena om ögonkontakten att M ofta tar en "falsk" ögonkontakt, sveper med blicken över mitt ansikte eller kollar "typ runt mina ögon någonstans" om ni förstår vad jag menar. Jobbar nu med detta som koncentrationsövningar både i lydnaden OCH i vardagen på promenader! Har nämligen upptäckt ngt riktigt jobbigt....: ute på promenader söker Mischa aldrig kontakten med mig utan med QUIRI! Stannar ofta nu och det händer inget förrän hon tagit kontakt med mig och dessutom har vi skärpt upp massa andra saker: sitta still då jag klär på mig jacka o d, sitta med ögonkontakt innan dörren öppnas, innan vi lämnar altanen mm. Skitjobbigt detta men har tappat hundarna där BIG TIME! Jobbar vidare med detta så blir nog bra på sikt!

Tränade apportering också och ska jobba så här nu: Ger henne apporten på kommando apport framifrån, ögonkontakt, slut och kamp. Släpper iväg henne och hon får springa ett varv, kallar in men UTAN kommando, strykningar och rofas. När hon är lugn ett sättande och upp framför med kommando apport ELLER loss och apporten är död. Fick bassning av Monika då Mischa först snodde apporten från ridhusgolvet, jag monterade lugnt bort utan några tillsägelser och sedan sprang hon fram till Brisco och då fick hon bassning så in i norden. Varför inte bassning när hon tog apporten?? Den styr JAG!  Monika anser att Mischa har tillräckligt intresse för apporten för att klara att jag styr över aktiviteten med den och DET TROR JAG MED; HON ÄLSKAR DEN!!! :-)

Nu på lördag är det dax för uppföljning med Camilla efter Marma, ska bli kul att se om hon ser ngr framsteg, jag tycker det har hänt massor alla fall!!

Hoppas på uppföljande kurs med Monika i höst, gärna med uppletande också!

// så jäkla nöjd med helge:-)

RSS 2.0