KLÄTTRING IDAG-VÅRA KLÄTTERBACKAR PÅ BILD!

"Dödsbacken" Syns det hur brant och lång den är??

Slätare backe som tål att galloperas uppför.

Finns också backar med lite skogsterräng, har man tur måste man hoppa över stock i uppförsbacken. Men här GÅR vi uppför.


// bra för våra rumpor:-)

SPÅR I BJÖRKLINGE

Idag åkte jag och Malin till Björklinge för spårträning.

Lade upptag en bra bit ut (fast VÄLDIGT lätt terräng), 4 apporter (varav 2 var skogspinnar) och slutpinne (skogspinne). Vinklade massor i början och sedan 2 längre raksträckor och en böj i form av ett U som avslutade med vinkel.

Q var taggad till tänderna och superhet ut på upptaget. Positivt är att hon går (läs rusar...) rakt ut nu tills hon kommer på spåret, missar aldrig och går över. Energin och intensiteten formligen sprutade om henne idag, liiiite för hög! :-) Tog bakspår. Jag ryade faktiskt i med ett NEJ då hon bet fast på bakspåret, hon tvärvände och gick rätt. vet man inte ska göra så och tycker inte det själv egentligen heller men...... Kanske att hon tänker till lite extra nästa gång? Som om hon tog åt sig! Vad säger du Malin? Vart hon ledsen och låg efter det? :-)

Spårade a`la Quiri sedan, d v s tvärsäkert men lite för intensiv för min smak. Å andra sidan skulle det ALDRIG hända att hon miste sitt spår så får helt enkelt köra med temposänkande övningar bara. Plockade jätteglatt sina apporter men gick tyvär över en (skogspinne). Som ursäkt kan vi säga att det var nerförsbacke??!!? ;-) Låg lite i ytterkant hela u-böjen runt. Vinden låg i o f s så att hon kunde göra det. Men man ser att hon får tänka till lite på böjda spår, härligt och kan användas som temposänkare!

Vi klockade Laser spår, både hela tiden och oxå hur lång tid de tog på sig vid apporterna. Intressant! :-) Alldeles för många minuter gick åt till detta... Men faktiskt hade Lasse höjt tempot efter spårövningen i förrgår med figurant, kul!


// njuter av att se Quiri jobba med sitt spår!

LITET LYDNADSPASS

Fria följet: Ett kort fritt följ. Men det är så roligt att hon verkligen köper vänstersvängarna och stegförflyttningarna till höger och bakåt nu när jag belönar bakom vänster bog med godis "a´la Malin" Tänk att jag ska ta sån tid på mig innan jag fattar en grej och börjar testa det! Vissa saker har det varit så med alla fall men vissa har jag köpt på en gång och kört. Mycket trevligt litet fritt följ idag alla fall. Tragglade inte så långa sträckor utan meckade mest med svängar och så.

Ink: Körde en rak inkallning med endast ett ställande och belöning bakom direkt. Kanon.

Fr. sändandet: Jodå, här har vi lite att fila på... Idag svajjade Quiri rätt friskt trots att hon visste att belöning låg framför. Men hade lagt in 2 ställanden på första skicket då hon brände iväg för fort i trav och sedan kom svajjet. Vi körde ngr vändor men blev inte riktigt bra. Men vill inte nöta för länge med detta moment då det känns som hon ledsnar och det oftast inte blir bättre då utan snarare sämre.

Krypet: ÄNTLIGEN! Idag hade vi den härliga känslan tillbaka i krypet. Har haft det lite tjorvigt sista gångerna vi tränat då Q känts seg, tittat bort och gärna fastnat i starterna och annat konstigt. Har känts osäkert. Men idag var det perfekt! Belönade med kattmat mellan framfötterna innan jag satte henne:-) Körde bara ngr svängar, halt och kollade av och kände det var så bra så slutade då.

Skallet: Jättefint! Avslutade efter ett låååång skäll-pass.

Metallen: Kommer in fint med en skallrande apport. Men bråkade inget utan bara genomförde. På ngt kast kom hon in i trav och har överlag temposänk in på slutet mot mig.

// kul litet pass efter välbehövligt avbrott i lydnaden (ska ta det lite piano ett tag till, gör oss gott:-)

TRÄNADE BAKDELAR! :-)

I söndags var jag, Quiri, Ami och Robin och "prov-gick" lite i Sunnerstabackarna. Hade tänkt börja klättra lite med Quiri och muskla på henne, inte dumt för mig heller!

Idag blev det ett lite mer ansträngande pass. Tog ca 7 uppförsklättringar i varierad terräng, skog, grus och gräs. Har MASSOR av backar av varierande sluttning, längd och underlag. Den jobbigaste idag var självaste slalombacken, pust sa i alla fall jag.... Men "Döds-backen" får vi allt vänta med, det är en superbrant och låååång backe med lös-sand, finns ett staket att hålla sig i om man behöver, och det behöver jag nog. Tanken är att vi ska göra detta kontinuerligt, får hoppas jag håller det löftet. Gör detta för Quiri men känner att det är mycket bra för matte med!! Kanske får snygg häck??!!? *fniss*

// skönt med dusch efter detta pass ;-)

SPÅR I BJÖRKLINGE

Här har det bloggats dåligt på sistone... För vi har ju gjort en del utan att jag skrivit, oj då.

Men igår var jag, Malin och Jessica till Björklinge för spår. Quiri gick ut SUPERFINT på ett djupt upptag, rakt och lagom pigg ut, tog tyvär bakspår men vad gör man.... Hade lagt rätt små skogspinnar för att testa om hon skulle ta dom, och DET SKULLE HON:-) Fiiiin. Dessutom upplevde jag henne lite coolare igår igen, det hetsiga från föregående spår var borta, skönt, kanske bara var ett kortare återfall? Hade Bötchern på och hade stärkt med mycket godis och vinklar i början, hjälper nog om jag alltid har lite så i spåren, får inte slappna av med det.

Alla 3 hundar gick riktigt fint, Pixi mer noggrann med sina vinklar och Laser känns mogen för sitt lägrespår om en vecka, bara att köra så det ryker i skogen då:-)

// bra spårkväll

TUNGAPPORTEN

Quiri håller tungapporten så dåligt att den i princip alltid slår henne på kinden.

Tog ut henne och tungen i skogen idag för att prova om hon håller bättre i jobbigare terräng för att inte tappa den.
Började med att hon fick bära den helt fritt. Gör det så glatt, men håller inte hårt.... Hade henne framför mig och övade hålla fast och belönade med kattmat, inte direkt effekt..... Gjorde full-apporteringar i rå-terräng, superhet på apporten, men åker på sned... Mjuk-kampade och höll emot försiktigt medans jag sätter henne, åker på sned så fort jag släppt....(trots att jag är hyperförsiktig då jag släpper)

Tankar:  

Jag funderar på att "gilla läget" lite grann. Är rädd att ställa till för mycket tjafs i detta moment. Hon gör sina apporteringar, visst temposänk på ingången men så har vi det lite grann över lag. Och jag har jobbat hårt med kampen och intresset för tungen och trots att hon tyckte det var PISSJOBBIGT när jag hade henne framför mig idag och grejjade med hållandet så var hon lika glad och het på apporten då jag lyfte upp den från marken. Ska nog helt enkelt bara stärka henne i detta moment och visa henne hur NÖJD jag är med henne! Så får det bli , om inte man får någon helt otroligt härlig idè från någon som bara känns som man inte kan låta bli att prova.... :-)

Men har bestämt mig för att lite på sidan av backa lite och träna hållfastövningar med träapporten, även ingångar och avslut, är nog bara nyttigt! Och kanske hon köper det och kan använda på metallen och tungen!!??!

// ja oj, oj, oj......:-)

RSS 2.0