TÄVLINGSLEDARUYBILDNING OCH KOMMENDERING

Idag var det praktiska övningar på Tävlingsledarutbildningen som jag går. Lera och vatten på planerna men vi körde på med att kommendera varandra genom 1:ans och Elitlydnadens program.

Jag och Quiri blev kommenderade i Eliten förstås, Q kan inte alla moment men jag körde nödlösningar på ngr så att vi skulle gå att "använda" ändå :-) Var en mycket mild Q idag, är fortfarande inte sig själv men inte så nosig, mera vek och skör..... Ff gick hyfsat, lite ljud då, men inte så hårt tryck med trängningarna. Dumrutan gjorde hon klockrent, finfina Q! Att skicka till en kon först och sedan rutan har vi aldrig gjort, men jag filurade lite där.... ;-) Jag lade in ett "titta" mot konen då vi ställde upp och skickade på ett frammåt och ställde henne när hon var vid konen! :-) Sedan gick det sämre, men fick henne till rutan så vi fick till en avhämtning med inkallning. Samma upplägg på konen inför dirigeringsapporteringen, men tar så klart vilken apport hon vill, har aldrig gjort detta. Men vi hade grymt dåliga ingångar idag, måste fixas då löpet är över.... Samma sak med metallen (var hopp-apport med den) hon vill knappt hålla den, liiiite orolig för tänderna ändå :-S Vittringen: rafsade runt bland pinnarna och kom in tuggandes på en....:-) Taskiga ställanden och lägganden på inkallningen men var sjukt kort avstånd och som sagt, inte "toppade" för tillfället. Quiri imponerade alla med att "hålla ihop" trots pladder emellan och så men sånt passar ju henne bra nu i löpet! :-)

Mischa fick kommendering i 1:an, spännande att se om hon höll ett fritt följ och om hon skulle bli störd av de 4 personerna som pladdrade och rörde sig runt oss. Men ICKE! Brydde sig inte om dom och gick grymt fint i följet! Även språngmarschen håller hon klockren possition!! Klickade ngr gånger och belönade, men fan vad bra hon gick!

Staffan körde en tandvisning ochj hon satt fint kvar brevid:-)
Läggandet och ställandet ska vi jobba vidare med, men fick henne att lägga sig i lerpölarna, det ni!! :-)
Kanoners på inkallningen, kanske liiite fel i ingången men skyller på halman i leran;-)
Lite tugg på apporten.
Kanoners på hoppet! :-)

// Mattes hääääärliga tjejor!

TRÄNING, LERA OCH BAD.

Jag tänker INTE börja att beklaga mig över all lera, lera betyder att man snart kan spåra......;-)

Idag var det träning med alla härliga hussar, mattar och hundar i Knutbygruppen. En platsliggning med Mischa, låg fint hela tiden, trots orolig och gapig schäferhane på ena sidan som dessutom låg och kravlade runt lite och husse var dit ngr gånger och morrade på honom. Men ingen oro i Mischa. Måste bara säga att jag är så INPONERAD av Mischas sätt på planen trots alla kongar och apporter och annat som flyger och far: hon håller sig vid mig och gör snudd på inga ansatser att sticka iväg, är jag förtjänt av detta!!??

Fria följet var riktigt fint, rörde oss runt ett annat ekipage och Mischa låste fint i kontakten. Tränade också läggandet med boll framför, lägger sig lite bättre nu men måste vara noga med att "slut" kommer först när armbågarna är i....

Fick hjälp med 1:ans apportering två gånger av Cecilia med att hon kommenderade och gav oss apporten. Sitter fint kvar men måste påminna om sittandet då jag för ner apporten mot henne innan kommandot. Släppte en av gångerna ner den på marken, aja baja... Men det här ska då inte bli ngt problem tror jag.

Tog ut Quiri men hade ingen förhoppning eller plan för träning då hon var helt väck i onsdags då jag försökte (p g a löpet). Men nu kan jag snart börja trimma, den vanliga Quiri glimtade fram idag:-) Så gick liiite fritt följ, gapig i början men blev ok efter ngr minuter. Ska nu inkudera henne också i träningsuppläggen:-)

Ler-åker på planen så nu har jag badat hela Mischa, är för gullig när hon är blöt! Nu har båda fått ett ben och ligger och är rätt nöjda. För tillfället alla fall.....:-)

I morgon har vi praktisk träning på Tävlingsledarkursen, tror att jag blir kommenderad en lkl 1 med Mischa och kanske ngn klass med Quiri (kanske Elitlydnaden?). Spännande. Sedan ska jag lägga upp och kommendera ekipage i ngn/ngr klass(er), ska bli kul, hoppas bara regnet håller sig borta, blir en heldag ute.

//tjupp!

VI TRÄNAR VIDARE!

Idag var vi och tränade med Lena och Apache på klubben. "Hälsa-övningar" som går hyfsat bra nu, Lena kunde till och med kika på tänderna, har talat om för Mischa ett par gånger att hon ska sitta kvar brevid mig när ngn kommer fram och hon köper det rätt bra nu.

Budföringen får inte glömmas bort! Körde ngr skick på Lena och det funkade ok där vi står idag, blir nog inga problem, bara hon förstår att hon FÅR gå ifrån mig och att jag är helt passiv så hon inte blir orolig. Apache går skitfint på budföringen!

Fria följet har jag inget att slå ner på idag, lite kul när snön yrde om mina stövlar (oplogad plan efter gårdagens snöfall) men släppte det fort, helt super!

Tränade också läggandet under gång, provade med boll bakom, köper det hyfsat men lägger sig snett. Lena tyckte jag kunde prova att ha den framför, och POFF, det gick bättre! Ställande under gång kör vi också på med men har långt kvar! Tränade också saktagåendet med godis på bänken, oseriös träning från min sida, hon går ut nu men springer, måste nog ha koppel kanske men detta är så grymt trååååååkigt!

Fin-fin i apporteringsövningarna idag, glömde i o f s apporten ngr gånger då jag lagt den framför henne och kom in som ett skott till mig men då var hon lite störd av annan hund som gick bakom mig. Funkar bra att lämna av och belöna med boll, mindre oro i munnen, kul.

Quiri är mer än lovligt tankspridd, glömmer till och med sin boll i dikena på promenader, så vi tog en promenix i stället, hon är helt uppe i sitt löp! :-P

// härliga hundar i underbart väder

FÖRSTA MÖTET MED MISCHA (bättre sent än aldrig)

"Hej, vill du ha mig?? "

Lugn och avslappnad.

Behövs inga ord....

Fina, fina lilla "Våfflan"!

När dessa bilder togs var det bara en "första titt", var ännu inte klart om Mischa var till salu då. Jag föll som en fura som alla kanske förstår och känner mer och mer att jag aldrig kommer att ångra att jag valde henne. Blev klart först senare att hon inte skulle stanna hos dåvarande ägaren, och var liiite större då hon kom till mig, ca 4,5 månader, söt då med men mera grå!

// nöjd


INFÖR PLATSLIGGNING.......

.......... Jodå, jag lägger Mischa plats med andra hundar, inga problem, här är vi uppställda inför momentet, undrar om det inte var 11 eller 12 ekipage! :-) Mischa syntes knappt i snön när hon sedan lade sig:-)




/ over and out

SÅ TOG ORKEN OCH KRAFTEN SLUT......

Idag ligger jag hemma och bara sover. Har dragit på ngr förkylningar under 3 veckor och dess innan så var det magsjuka 2 helger i rad. Har kört på för fullt på jobbet och med mina prinsessor ändå, har tyckt att jag har orkat med det, även om jag kraschat varje kväll...

Men nu var det stopp. Ont i leder och muskler, TRÖTT så in i norden och helt enkelt totalt kraftlös.:-(Känningar av magkatarren också. Riktigt jobbigt det här, känns olustigt. Men bara att inse att man inte är en Stålmannen som fixar allt och kan/orkar allt kanske....? Vill att ALLT ska vara perfekt på jobbet, är både förskollärare, kurator, psykolog, vaktmästare, glad, rolig, energisk o s v, allt för att stötta alla kollegor och vänner jag har på jobbet. Men ska nu ägna ngr dagar åt att mentalt lägga allt på en lite mer sund nivå hade jag tänkt. Vila kroppen och hoppas på att penicillinet jag fått ska hjälpa lite också. Tyvär så är både Mischa och Quiri inga soffhundar och jag märker hur jobbigt det är för dom när de inte får sin dos av träning.... Men så är det nu. Utan en snabbt tillfrisknad matte så blir det ingen träning alls, så bara att hålla ut ngr dagar!:-)

Har tränat en hel del lydnad på sistone. Bägge hundarna känns riktigt fina även om vi inte landat riktigt rätt i fria följet ännu jag och Q. Har anmält till 6 Elit-spår och en lydnadsetta med Mischa i Maj, hua, vad har jag gjort!!!?????:-) Det är på hemmaplanen och bara en 1:a och en 2:a är det den dagen så räknar med en ganska soft tillställning. Så nu har vi börjat träna på läggande under gång och ställandet, det har jag ALDRIG kört förut. Testade i måndags och hon är så söt, vill verkligen göra rätt och känns så lättlärd! Har använt "stå" i skiftningar mellan sitt, ligg och stå men vill ha "stanna" i rörelse då jag tycker det är bättre tryck i det kommandot inför inkallningarna med ställande i senare klasser, så helt nytt ord alltså för Mischa.

Återkommer.

// värdelöst.....

FILMKLIPP MISCHA SPÅRAR

http://www.youtube.com/watch?v=Yq45Mcc2of4

Får se om detta funkar..... Men hon har en härlig attityd tycker jag!!

ÄNTLIGEN SPÅR!!! (OCH LYDNAD DÅ....)

Äntligen! Fick nog av snön och alla månader av ICKE-spårande och åkte till IKEA`s parkering i går kväll tillsammans med Malin. Is, asfalt och lite avskrapat snö med grus på var underlaget, blev rätt besviken och hade inga förhoppningar om hur detta skulle gå, svårt..... Q skulle förmodligen vara superhet och därmed flamsig och fladdra runt och Mischa skulle förmodligen inte fatta ngt med tanke på vad lite vi spårat och hur hon spårade på slutet innan snön kom.

Quiri blev överlycklig då spårlinan kom fram! Skrek och härjade..... Hade lagt ett ca 200-300 m långt spår med näring bitvis men rätt sporadiskt, några vinklar och en böj längst en snövall. Ett litet upptag ngr meter ut.

Gick ut fint och tog spåret efter ngr sekunders undersökande. Attityden under första delen var oslagbar!!!! Dammsög marken, intensiv men "höll i sig", noggrann och svajande svans, har nog aldrig sett henne visa hur nöjd hon var så mycket med hela kroppen! :-) Var skicklig, imponerad! Tappade efter ett tag men gav så klart inte upp utan vi tog oss runt. Synd jag inte lagt kortare så hon kunde haft samma fina teknik hela spåret men gissa om jag var nöjd och älskade Q också!

Åt Mischa hade jag lagt 15 meter med näring i varje steg och kattmat på slutet. Hon tog faktiskt spåret!!!! :-) Kanske har mognat lite??:-P Tuffade på i sakta mak och lade sig på liogg och fick sin kattmat. NÖJD!

Efter det körde vi Laser i lite miljötränoing och lydnad under IKEA-huset, mycket störning och spännande tyckte Laser! Höll ihop fint i lydnaden.

Mischa fick kolla gallertrappa och gick i den men var väl lite spänd men det är ju inte så konstigt. Körde kort lydnad med henne med och det gjorde hon bra!

Idag var det lydnad på KBK och bägge hundarna fina. Q`s kryp är superbra för tillfället! Fick hjälp av Sandra så nu har jag lite nya linjer att följa, kanon! Börjar kännas riktigt bra, är sjukt nöjd för tillfället med vår utvecklig.

// vårkänningar??!!

DET BÖRJAR VÄNDA!!!!! :-p

Äntligen börjar det vända, Mischa börjar så sakterliga att bli sitt vanliga JAG igen efter en helt VEDERVÄRDIG period. Vi kämpar vidare med vardagspromenader och ordning och reda, men nu är hon i alla fall "med mig" och kontaktbar:-) Även i lydnaden börjar vi hitta rätt, de två sista passen har varit grymt roliga! Kontakten i fria följet börjar sitta bättre, börjar förstå och bättre koncentrationsförmåga, härligt. Har fått lite tips och hjälp av Lena och det är jag tacksam för!

Har börjat träna hoppet mer. Kört hopp emot mig och tror hon börjar förstå vitsen med att man ska hoppa ÖVER och inte springa runt. Provade idag att lägga ut bollen för ett uthopp och det funkade jättebra! Hanterade att lägga ut den och den var no-no, och skickade sedan på hopp, nice. Var tvungen att stå ngr dm framför henne och visa henne lite över men gjorde det bra för att vara första gången, extrakul att kunna köra med extern belöning och dragning.

Tränade vidare med saktagåebnde med godis framför, det ska nog kunna fungera på sikt.

Quiri fick Elitmomenten utom tung och metallen, körde med trä och bara framför mig, inga fulla apporteringar. Bra inkallning, bra fr. sändande (där vi är nu) fint kryp. Li tittade på skallet för att se om hon lättade bak och upptäckte att hon gleeeed bakåt varje skall och var tvungen att hoppa fram ngr cm för att komma i rätt position, så vi kom överens om att det var för halt, får stå i en snödriva nästa gång!:-) Ngn stege blev det inte av naturliga skäl, den är begravd i snö....

// nöjd matte och trevliga glada hundar!


RSS 2.0