BILDER PÅ MISCHAS PAPPA MIDGÅRD ATLE





Ja lite lika är dom faktiskt!

SÅ JÄKLA ROLIGT.......

..........att träna lydnad för tillfället! Eller att träna mina fiiina flickor över huvud taget.

Var nere på klubben en sväng i kväll, lite för kallt för händerna men vad gör man inte. Var själva där i kväll så inga störningar.

Mischa var jättefin i fria följet och nu kunde jag ta in henne och kommendera sitt med apporten i munnen utan att hon släpper den. Drar pyttelite i den när jag gör det och då går det bra! Har provat tidigare att kommendera sitt då jag kampar med apporten men hon har alltid då släppt men lite lagom "toutch" på den så funkar det.

Tränade hopp över hinder också. Sätter henne och kommenderar in henne till mig på hopp, nu springer hon inte på sidan utan har fattat grejen:-) Men ngr ingångar blir det inte än, kommer i FULL fart och bara brakar in i mig. Men har ju precis lärt sig vad hopp betyder så det kommer det här med ingången med snart. Gjorde några "stå-titta-frammåt-övningar" också, men bara typ 2, jag är så värdelös så jag tränar mig mest på detta och hoppas på att Mischa har förstått om ngt år:-P!!!!

Quiri var lite för taggad så hade periodvis lite ljud för sig men ingen större fara. Jobbade en hel del med vänstersvängar, jag måste komma ihåg att belöna bak vid ljumsken på henne, för har blivit lite slappare med att jobba med bakdelen nu. Mattes fel. Tränade också krypet med lite positioner, riktigt fin, även där måste jag vara noggrann med var belöningen kommer, lååångt bak, utifrån.

Körde hoppet även med Q, lade ut boll, sade "titta bollen" och skickar och slut. Är tveksam om vi kan hålla på med detta så mycket inför tävling men tränar på låg höjd och hoppas att hon är tillräckligt taggad på tävlingen. Vill inte träna på fullhöjd då jag tyckt hon inte ser så jättestabil ut då...

Härliga, bästaste hundarna! Mischa kommer att bli grym om jag sköter mina kort rätt tror jag!

// Kallt men vad gjorde väl det :-)

LYDNADSTRÄNING PÅ KBK SÅ KLART!

Idag trotsade vi kylan och åkte till KBK för ett lydnadspass. Det riktigt pyste ur öronen på oss alla tre, var ju 4 dagar sedan sist vi tränade lydnad!

Började med Mischa. Hon var faktiskt lite störd av de andras kommandon och tjoande idag till att börja med, lite förvånad, men så ska det nog vara i perioder med en unghund;-) Jag och Lena och Marie började då störningsträna "på riktigt" med att gå runt varandra tätt, tätt fot med halter och annat. DÅÅÅ fixade Mischa det galant! Mycket nöjd, var fin även efter det i linförigheten. Lade också en platsliggning i en liten cirkel med nosarna mot varandra med Yatzy och Papaya, ligger så fint så. Tränade lite apportering och det gick fint. En fråga jag har till Monika är hur jag ska agera när hon släpper apporten ibland då hon sätter sig framför mig, har provat vänta ut lite men det känns inget bra, tar inte upp den och tveksam till hur länge man ska stå där passivt bara, jag tycker det känns knas när hon börjar titta bort. Jag bröt henne idag och gjorde om och gjorde rätt, får höra vad Monika tycker nästa helg! Härlig hund är Mischa alla fall.....

Quiri kändes härlig redan från start. Men Marie lade på lite extrastörning när vi startade fria följet med tjoanden och slog med kampstocken, kanske inte riiiiktigt det Quiri behöver:-) Gick därefter riktigt fint. Jag, Lena och Marie körde sedan ett gemensamt fritt följ med alla tre hundarna då Marie kommenderade, så kul och Quiri jättefin och TYST. Lite ljud i saktagåendet. Fick ngr nya godisar med kyckling av Marie, jeeesus vad Q jobbade fint för dom, hyperfokus!:-)

Körde bara fritt följ och lite bus med apportbocken, men kände att Q behövde mycket fritt följ och få "gå ur sig" lite. Häääärlig hund hon med dag!

Efter detta for vi till Uppsala för den roliga uppgiften att tömma mitt förråd där:-( Fick hjälp av Hanna och Björn som tur var:-) De var så gulliga och åkte till tippen med mig och hela vägen till Knivsta för att packa ur, vad hade jag gjort utan dom idag, jo åkt fleeeera turer fram o tillbaka:-(

Nu i kväll for vi till Sigtuna och träffade Carro och hennes son Oskar som faktiskt bägge hundarna bott en del hos. Quiri i 3,5 år och Mischa några helger då och då som valp. Så klart blev dom urglada, Carro är nog den häftigaste människa Quiri vet, hon låter liksom henne härja på, Carro tycker det är kul! Mischa kände helt klart igen dom också och skötte sig hyfsat.... Kollade Robinsson med dom och 4 andra barn, så nu borde hundarna vara trötta.

// bra dag och fått mycket gjort!

MASSOR MED SNÖ OCH RÅDJURSMÖTE!

Idag gjorde jag en smitare.... Gick ingen långpromenad trots att det skulle behövts utan tog hundarna en halvtimme ut på ett fält i djupsnön och pulsade. Mischa i selen och hoj vad hon drog! Quiri skuttade i Mischas spår, liten latmask, eller smart? Jag hängde på så gått det gick... De verkar rätt nöjd, för ett kort tag alla fall.

Här om kvällen när jag skulle släppa ut Mischa för sista kissenn så hände ngt häftigt. Brukar bara kasta upp dörren och kommendera "Gå och kissa" och så gör hon det. Den här gången så klev även Quiri upp ur sängen och skulle tydligen med men som tur var så lät jag henne stå kvar bakom min rygg i hallen.... För detta händer:

Kastar upp dörren, Mischa springer ut, jag ser ett stooort rådjur häva sig över häcken 15 meter från dörren IN mot våran tomt och veranda! Jag kastar igen dörren, skickar på ett par skor och kastar på mig jacka och hinner samtidigt tänka: Far dom iväg ner i får hagen? Mot E4:an? Tar sig Mischa över fårstängslet? Hur länge kommer det ta innan jag hittar henne? Kommer hon stanna när jag hittar henne? mm, mm, mm..........

Slänger mig ut efter de få sekunderna detta tagit med kläderna och DÄR STÅR MISCHA! Hon glor lite ner mot carporten och säger två voff men går snällt och kissar när jag ber henne. Var lite orolig inomhus sedan och blängde i fönstren och voffade en stund men inget annat! Betyder detta att hon är för feg för att dra på vilt? Om jag sprungit ut för att haffa henne, hade hon vågat dragit då, blev hon kvar för hon e en lite mammagris och lite feg fortfarande? Häftigt tycker jag alla fall och börjar så smått hoppas att hon går att stoppa på vilt även i framtiden. Men risken är tyvär rätt stor att hon är för liten ännu och kanske blev överrumplad!?

Körde ett upplet med hundarna i måndags som jag var missnöjd med. Quiri spårade sååå uppenbart att jag fick bryta henne flera gånger, här ska vi ha popup-gubbar och ta tillbaka vårt fina uppletande innan tävling:-) Mischa var faktiskt ok, men jag ville väl skynda lite för fort. Men var lite sämre på att komma in rakt på mig, sprang förbi ngn meter flera gånger. Men det reder sig!

// snö.

TRÄNAR LYDNAD.....

.................gör vi massor! Men bloggar inte om alla pass :-)

Idag var vi på KBK med Knutbygruppen och tränade i solskenet, härligt, kan man ha ett bättre liv!!??

Mischa är en riktig pärla, vänstersvängarna börjar bli riktigt fina, hon reagerar på min huvudvridning som ett skott. Lite dålig koordination ännu i bakkärran men det börjar bli bättre, hjälper nog att hon blir mer och mer säker på vad jag vill och hon städar till sig och slutar med alla extramanövrar hon pysslat med. Trots massor med hundar på planen så är hon faktiskt fokuserad, helt otroligt. Lade plats med 4-5 andra hundar, en stökig, ung schäferhane brevid Mischa men hon ligger sååå fint ändå, vilken stadga hon har!

Quiri och jag pulade lite med fria följet, inkallningar och apporten, lite halvseriöst bara, hon är inte riktigt sig själv för tillfället. Men duktig ändå tycker jag.

Är lite orolig över Q`s vänstra tass... Senaste dagarna har hon flera gånger pipit till under vanliga koppelpromenader eller bus och lyft tassen. Håller den och masserar lite lätt så är hon helt bra igen. Vet vad alla tror, hon blir väl kall eller får isklumpar! Men tror icke det, ALLTID samma tass och inte speciellt kallt nu och får inga isklumpar av att gå på skrapad väg.... Det som oroar mig är att det är den tassen hon hade en trasig tå på förr-förra sommaren. Vetrinären sade att benflisan som var lös kan spöka längre fram, kan det vara den som strular?
Måste nog ringa min vette om detta.... Avvaktar ngr dagar till.

// härlig dag!

UPPDATERING....

..........är väl på sin plats....

Ja vi har tränat sedan sista inlägget men vart dålig på uppdateringar.

Skulle ha träffat Camilla Ljungberg i lördags för uppföljning efter lägret i Marma men jag blev KANONMAGSJUK!!!!!!!!!:-S Spydde och "det andra" och däckade totalt. Hade verkligen behövt uppföljningen för att kunna gå vidare i det vi gör, och inte minst få höra om vi är på rätt spår. Men får försöka träffa henne ngn annan dag, bor ju inte allt för långt bort. Hade varit kul att se de andra ekipagen också och se hur det går för dom, men så är det när man jobbar med barn, magsjukan kommer som ett brev på posten.....

Idag har vi tränat lite lydnad på KBK och uppletande här i Ledinge med Lena och Ludde. Tog bara Mischa på lydnaden. En platsliggning med Appasche och Brisco, ligger fint! Reste sig mot mig en gång men lägger sig själv då jag muttrar åt henne då. Fria följet är helt ok, börjar röra oss frammåt mer då jag tror att possitionsträningen upplevs som lite stressande (vänstersvängarna) så ljudet kommer. Men har börjat förstå tekniken hyfsat fint så vi svänger i rörelse nu:-) Hon vill inget hellre än att göra rätt min lilla Trolla. Mycket studs kvar men det rättar till sig emellanåt. Apporteringen går frammåt, kan sitta och hålla apporten framför mig nu med kontakt, fiiiin! Men att komma in och bli kommenderad sitt är fortfarande svårt, då vill hon släppa den, ett steg i taget med denna lilla pingla.....

Hade 3 korridorer på uppletet. Pop-up-gubbe på första med Quiri och sedan5 skick utan, gjorde det bra tycker jag, fokuserad men ljudlig, ska i löp snart. Har extremt mycket tugg men väntar tills hon är lugn i munnen och säger slut då, får se om hon köper det.

Mischa fick 2 föremål som vi lade ut tillsammans först, extremt taggad:-P Snabbt ut, kommer ihåg hur det var, och snabbt in, duktig. Testade att Lena gick ut med ett föremål och skickade men det gick inte men det är inte så konstigt, är bara andra gången vi gör detta, man får ju hejda sig lite! :-P

Mycket nöjd med bägge på uppletet, är skitkul att träna upplet tycker både Quiri, Mischa och matte!

// fram för mer uppletandeträning!!

MISCHAS "ELDFLAMES" :-)

Måste bara lägga in bilder på Mischas berömda "eldflames", gulligt tycker vissa, ta bort dom tycker andra... Dom är i alla fall kvar än!
Senare kommer rapport om dagens lydnadspass på KBK, men först ska matte göra lite annat bus, men det hör hemma i en annan blogg..... ;-)





// kommer mer senare idag

UPPLETANDE

Jag, Q och M åkte till Ledingeskogen för ett uppletande idag. Var lääääängesen, har ju varit så mycket snö. Och med Mischa har jag inte kunnat träna direkt uppletande då jag tyckt vi måste komma tillrätta med sak-hanteringen först. Men tycker att hon blivit jätteduktig med detta nu, kommer hela kvällarna när jag ligger i soffan och vill kampa, kampa! :-P Samarbete är kul, morsan är en resurs!

Körde ovallat (lat matte...) och lade ut 3 saker på djupet åt Quiri. Man märkte att hon var överladdad och längesen vi kört... Svårt med de raka skicken, letade spår vid ngt tillfälle men tog tillbaka henne då. Hittade relativt fort de 2 första och kommer så klart in som en kanon! Hade lite problem med sista, en skinnbit, fattar inte varför, hon hade sprungit förboi den flera gånger. Satte henne på stigen och gick ut och löft den, sedan gick det ju så klart bra. Kul om man kan börja träna lite mer upplet nu, att kylan släpper liiite alla fall.

Var lite spänd på hur det skulle gå med Mischa, både om hon skulle komma ihåg målbilden och hur hon skulle komma in... Har ju inte varit självklar på ngn av bitarna. nog för att hon kommit in, men jag vill ha raketfart och POFF in på mig, rätt ska vara rätt;-)

Gick ut med henne och kastade iväg saken och sade "leta" och släpade henne tillbaka, laddad kicka, pep lite till o med. Gick båge tillbaka och ställde upp, INGA PROBLEM, som ett skott ut! Och som ett skott in! Kampa, kampa, kul!

Gjorde detta 4 gånger och lika fint in och ut 3 första, jublande Jenny!!! På fjärde kanske hon började bli trött eller ngt, fick gå ngr meter in i banan och rikta och peppa iväg henne lite, men när hon väl gick iväg så var det i 190:-)

Såååå kul, nu är det bara att köra!

// vill träna mera.....

RÄTTNING!!!!!!!!!

MEN HALLÅÅÅÅÅÅ!

Klart inte Quiri fyllde 5 år UTAN 8 ÅR!!!!

VECKANS TRÄNING

Jodå, tro inget annat, vi HAR tränat denna vecka också! :-)

Men bara lydnad, går ju inte att göra ngt annat, saknar spåningen....

Vi trotsade kylan förra i söndags och hyrde ridhuset tillsammans med Sara och hennes gäng.


I tisdags var vi flera timmar på KBK på tisdagsträningen, får passa på att vara med när man är ledig. RIKTIGT kallt, men det blev lite träning ändå. Vi filar vidare på våra övningar som vanligt. Men älskade, bästaste Quiri fyllde 5 år så vi hade mest bara kul och bus;-) Testade IPO-frammåtsändandet på skoj för att se om hon kom ihåg, och det gjorde hon minsann!

Avslautade med en promenad (i rörelse höll man sig varm) tillsammans med Malin och Laser, Ami och Robin och Marie och Yatzy. Mysigt, men är ju liiiite jobbigt att hålla ordning på bägge hundarna...:-P Men ingen av dom gruffar ju med de andra, men man vill ju inte att de kommer fööör nära och hamnar i kläm såp det blir gruff....

På torsdagen tog jag och hundarna en längre promenad med selarna, Mischa blir bara "värre" och värre med att ligga på i selen, hon älskar det!

Idag var vi ute en timme under en härlig stjärnhimmel, måste ju hålla kondisen uppe:-)

//pular på

GRATTIS!

IDAG GRATTAR VI CAMILLA LJUNGBERG OCH FARRE!!!!

De har blivit uttagna till Belgar-Vm i maj, hade ansökt om ett "wild-card" men kom med som ORDINARIE i landslaget!!

Nu håller vi tummarna allt vi kan och tror de kommer göra bra ifrån sig!!

Hejja, Hejja Camilla och Farre-Fluff!


VAD GÖR MAN EN LÖRDAGKVÄLL.....

............................... jo man spenderar den med sina extremt härliga hundar på KBK! :-)

Träffade Malin o Laser för ett lydnadspass kl 19.

Quiri var heeeelt underbar idag! Nästan knäpptyst (helt plötsligt!!!????) och superperfekta stegförflyttningar, ligger jättefint i intensitet helt plötsligt??? Fattar nada.... Men underbar känsla! Gjorde våra apporteringsövningar och ff och tog hoppet också, har nästan glömt det, lägger ut boll för att få till bra uthopp.

Mischa gjorde ngr riktigt fina vänstervridningar. Jag måste hitta rätt teknik där bara. Jobbade med att få bort tuggandet o bitandet på mig också, köper nog detta rätt fort. Hon stack och snodde Lasers tungapport under ett brejk, lilla tussan:-) Kampar och kampar bara nu, ingen jakt, det börjar hon tycka är roligt nu. Tränade också STÅ, och helt sjukt, tror att hon kan ordet fast jag bara gjort det ngr gånger hemma i vardagsrummet! Ska vara noga med tekniken bara, NOOOOGA nu Jenny! :-)

Tyvär så hände en mindre kul grej... Mischa hade fått vinst i kampen med bollen och travar ngr steg från mig, samtidigt är Malin lite sur på Laser i ett moment. Då tar de chansen: Laser piper iväg i värsta buset och Mischa hänger på. Det blir ett antal varv på planen innan Malin får stopp på Lasse med en nyckelknippa och jag kastar ner Mischa på marken. Vet faktiskt inte om hon brydde sig särskilt, vred ögonen ur led för att kolla Laser. Detta får INTE hända igen och tror inte det hade hänt i under träning men nu var det ju ett brejk och jag hade henne inte helt med mig... FAN! Men men, en gång, ingen gång... :-) Hon förläts senare då hon gjör allt hon kan och är MED mig till 110%.

Tidigare på dagen var Jonas och Vickan här. Vi fikade och tog sedan en långpromenad i solskenet. Kopplade Mischa i sele och bälte på Vickan, skönta att få lite hjälp för min rygg:-) Härlig tur!

// skön dag

NYÅRSAFTON!

Nyårsaftonen 2009-2010 firades i hundarnas tecken! Hade finbesök av Malin och Laser som också ville fira tillsammans och kanske inte "passade in" riktigt ngn annan stans just det här nyåret:-) Jag hade inte så mycket val med en 7 månadersvalp... För den delen undrar jag om det finns NÅGON som tycker att jag och 2 bråkiga schäfrar är välkomna med på nyårsfester här framöver!!?? :-)

Här är lite bilder på schäferligan som firade ihop i år alla fall:

Vilken liga va!           

"Gamla kompisarna"

Härlig bild.               

Lilla odågan......        

Ett försök till summering av året som gått, med risk för att minnet på den gamla matten sviker....




Jag och Q började året i godan ro tillsammans bara vi två. I februari hade vi en träningshelg för Jimmy Söderbäck då vi fick många goda tankar att ta med oss i träningsväskan. En hel del goda råd angående fortsatt träning, mycket tacksam för detta!

Strax efter det fick vi följa med Malin ner till Göteborg och träna en helg för Monika, kennel Rapports ägare. Där vart det lite "haleluja moment" angående Quiris ljud under träning, blir tårögd av tacksamhet att få hjälp att läsa sin hund.... Kom hem efter detta och kan träna min hund UTAN en massa ljud hela tiden, ni kan inte ana hur underbart det var/är!!! Nu är det ju förstås så att jag har en del ljud kvar i vissa situationer, men jag står inte handfallen och undrande på samma sätt. Detta har ju sin botten till mångt och mycket från Quiris tidigare liv och träning, går nog inte att få bort helt!

I april startar vi högre spår i Åkersberga med ett riktigt trevligt resultat! Tyvär missar vi uppflytten men känslan den dagen går inte av för hackor kan jag säga! Missar på krypet och hoppet tyvär men så kan det vara på tävling. Men hörde ryktesvägen att en av domarna sagt att vi hade dagens finaste lydnad ändå.... ;-) Det var ju debut med uppletandet också och vi skötte ocss rätt bra där, 8-8 får man vara nöjd med i debuten tycker jag, drog bara för tugg och det var vi ju förtjänta av! :-P

Nästa start var i Uppsala. Jag stukar foten ILLA 3 dagar innan men kör på adrenalin ute i spåret så det fixar vi. Strul på upptag och så men får våran uppflytt till Elit-spår, tjohooo!!! Mattes åärla. Men inte samma grymma känsla som veckan innan i Åkersberga, men jag hade ju så förbannat ont också....

Blir bortlottade på alla elit-spår vi anmält oss till under hösten, så inget mer tävlande......................

Quiri och jag har kommit till en fas då allt rullar på och är så lätt, lite symbios, allt faller på plats både till vardags och i träning, SÅ HÄRLIGT! Kollar runt lite och grottar bland schäferkennlar inför nästa hund.

Sommaren är fuktig och varm och Q är rätt nöjd med lite mindre träning. Undrar ibland om hon kanske inte vill tävla och träna en säsong till??? Är lite på landet och badar och myser på semestern, tränas gör det också.

I september åker vi ner till Bockegårdens kennel och kollar på valpar. Funderar och inser att det blir svårt i mitt liv med en 8-veckors valp.... Men vi har en helt fantastisk helg med massa bus och bad på Gotlands tomma stränder!

Har bestämt mig nu för att lugna mig till tidigast i vår med att skaffa en till hund, Quiri är på topp och vill massor!!!

Men.........................................

Då kommer lilla Mischa in i mattes huvud! Mischa bor hos Johan som hade Q tidigare. Carro (Johans ex) vet att Johan inte mår jättetopp för tillfället och ev vill omplacera Mischa. Jag och Quiri träffar henne som hastigast och blir tok-kära förstås! Men får ett NEJ, Johan ska ha kvar henne:-( Tänker då att det är lika bra, ska INTE ha ny hund nu, är för tidigt.

Men.......................................

En dag ringer Mattias som varit hundvakt en hel del till Mischa och frågar om jag tar Mischa om de "får loss" henne??!! Jo men det gör jag så klart!

Hon kommer in i mitt och Quiris liv som en liten virvelvind. Första veckan ville Q bara leka och leka, andra veckan låtsades hon som att Mischa inte fanns och efter ett tag lägger sig lugnet som tur är.. Ska inte mörka att det har varit tufft, RIKTIGT TUFFT, emellanåt. Att ha två helt galna schäfrar, varav en är 4 månader, är inte lätt när man är ensam. Men nu rullar det på och vi har hittat ett sätt som gör att vi alla trivs ihop. Helt oslagbart att få ynnesten att träna ihop med 2 stycken så helt sjukt arbetsdugliga individer! Klart att matte blir trött ibland, men oftast överlycklig! Tror framtiden bär mycket roligt med sig för mig och Mischa:-)

Det nya året firades in med kompisarna Malin och Laser som stöttar och peppar i alla lägen. Tur jag har henne som kan och vill träna lika mycket och som inte är knuten till så många andra "måsten" förutom hundarna! Har ju turen att ha många helt underbara träningskompisar som finns runt mig och min flock på Knivsta BK!

Nya året 2010??

Ja, vad bär det med sig då?

Vi började dagen med att Mischa och Quiri rök ihop på morgonpromenaden, Mischa svarade up!!!??? Får se hur detta går?? :-)

I mitten av januari har vi uppföljning med Camilla Ljungberg efter lydnadshelgen i Marma, ska bli nyttigt! Kul att se vad Camilla säger efter ngn månads träning... :-)

Första helgen i februari har vi bjudit hit Monika för en helg i lydnadens tecken, blir nog Mischa jag kör då, Q löper nog...Ser fram emot MASSOR!!!

Mål då?? Jo Quiri ska startas i Eliten, med förhoppningsvis bra resultat:-) Om det känns bra första starten så kanske vi jagar cert??

Mischa ska jag ta god tid på mig med men vill absolut starta apellen i augusti!! Kanske lkl 1 också?

Förhoppningsvis får jag ihop jobb och hundar på ett bra sätt i år.... Är ju rätt svårt att få tiden jag vill ha för mina bägge pärlor! Men vi jobbar på, tycker att det går bra om man tänker på att jag jobbar heltid och dessutom nästan alltid har "jour" på mitt jobb.

GOTT NYTT TRÄNINGS OCH -TÄVLINGSÅR alla hundkompisar!!!

// ser fram emot nya året med mina jyckar;-)







RSS 2.0