ALLMÄN STATUS I HUSET KÖHLER.....:-)

Ja om någon frågar mig idag hur det är att ha 2 hundar nu så svarar jag ett rungande SKITJOBBIGT!!!!

Jag mår inte tipp topp så det är säkert därför...:-) Kom hem idag efter att M och Q varit själva ett par timmar. Detta har gått superbra tidigare och Mischa har bara tuggat på sina leksaker, böcker och sådant har jag tagit bort ur "hennes" rum så klart, även blommor. Men av ngn sjuk anledning så hade jag lämnat blommorna idag, hade ju inte rört ngt tidigare. Sååååå........

Hela hundkorgen och golvet FULLT av blöt jord, rötter, blomblad och vatten. Detta blandat med söndersmulat papper från en toarulle, som hon så klart fått för att hon skulle demolera den:-) Quiri hade dessutom rotat igenom disken i diskhon och stekspade, durkslag och diverse bestick låg runtom i huset. Dessutom hade hon tagit hela behållaren för tomma plastpåsar och låssat från väggen och slitit ut påsar och gnagt hål på en, förmodligen har det legat mat i den, hmmm... En sak om Mischa beter sig så men Q!!!! Morr!

Tog en 45 minuters koppelpromenad i Knivsta utåt Alsike. Mysigt tänkte jag. MEN: Mischa är överallt och ingenstans, Q är som en träbock och jag har ont i armarna (hade expanderbältet på Q`s koppel). Efter en kvart lugnade det ner sig men helt klart är det några otrevliga veckor som vi har framför oss angående promenerandet. Mischa måste fatta att jag är den som styr promenaden, måste bara få igenom detta så kan vi mys-promenera sen. Måste säga att jag skötte mig rätt bra, inga utbrott utan mest bara pedagogiska, hårda tillrättavisningar:-)

Så ngt bra!! När vi tog vår lunchpromenad förbi torpet här utanför så for det ut en mellanpincher! H-vete tänkte jag. Först for M ut i kopplet glad i hågen och Q for ut med visst missnöje. Samlade raskt ihop dom och busade till mig som bara den och hundarna kommer upp framför mig med ögonkontakt, trots äcklig Pincher ngr meter därifrån, GLAD MATTE!! Där jobbade jag hårt kan jag säga, livrädd för ett slagsmål:-)

// tuff dag men faktiskt härliga hundar, bara vi rider ut de närmsta veckorna...

BLANDAD KOMPOTT I HELGEN

Igår for vi till Knutby för spår och uppletande.

Quiri: Per-Erik hade lagt ett spår till Q med upptag, terrängskifte, vanliga pinnar och skogspinnar. Superfint upptag! Lite väl snabbt tempo i spåret men spårade finemang. Tog alla pinnar, 7+ slut med en härlig glädje. Skötte terrängskiftet från skog ut på äng jättefint. Härligt spår med duktig hund.

Sedan körde vi upplet i fullstor ruta. 4 saker med tre i bakkant och ett nära. Jobbade på jättefint och ger sig inte trots att hon fick stora problem med en plastig liten kräfta jag lagt ut i vänstra hörnet, som dessutom var ett svårt hörn då rutan tenderade till att vara sned. Till slut gick jag med ut och kollade om den verkligen låg där, Q nästan klev på den innan hon fick den i näsan (eller ögon?) kan inte vara mycket vittring på den. Vet att jag o Malin haft den förr och hade samma problem, ska nog inte använda den:-)

Mischa: Mischa fick ett spår på kort gräs, ca 50 m kanske med en liten böj på slutet. Lade godis i men ganska sporadiskt och en bit helt utan. Hon tuffade på med förvånansvärt bra koncentration! Inga avstickare eller tapp, gick av en superkort bit då spåret krökte sig men snabbt in och tog det igen. Hade trasan som slut och lekte med. Hon gillar helt klart att spåra, får se hur jag gör med gotta i spåret i fortsättningen men tror det kan vara bra att ha då hon redan på sitt andra spår tuffade på i ett högre tempo:-) Vill kanske ha ett ngt lägre tempo på henne än på Quiri, mest för mattes skull, inte för att de inte går i spårkärnan, för det verkar båda tjejerna göra bra!

Idag jagade Marie upp oss och ner till klubben trots att vi hade en sen kväll med vin och gäster...

Quiri superfin i fria följet. Marie fick kika på krypet, ngt hög men bättrade sig efter ngr meter, var lite het kanske. Fina apporteringar och tog fram tungen. Snabbt ut och snabbt in men med ett dåligt tag som gör att sidan ligger mot kin och öga. Fick lite tips av Marie som vi ska prova:-)

Mischa lite kampa och lek, jättefin! "Följa-övningar" vid sidan och övade lite sätta sig vid sidan, hon vill gärna gå in framför:-) Härlig liten tjej med fin koncentrationsförmåga.

Körde upplet vid Statoil sedan med 2 korridorer. En med 2 saker på djupet, fixade fint, och en ruta med 2 på djupet och en nära. Ngt tendens till att gå ner och spåra möjligtvis men har superfina skick rakt ut på djupet.

I kväll har vi hälsat på mamma o pappa i deras nya lgh, Mischa var med och fick träffa Leon. Nu är hon trött trött trött trött min lill-tjej!

//händelserik helg

Liten M på KBK :-)

Har "snott" bilden från Jessicas blogg, hoppas det inte gjorde ngt??

LYDNAD PÅ KBK (IGEN:-)

Igår for vi till klubben en sväng igen.

Körde igenom Elitprogrammet med Q och hon känns fiiin! Jessica kikade lite på skallet och som jag trodde lättar hon lite ibak men efter ett SITT så var det avhjälpt, får ha koll på detta.

Mischa gjorde jag samma sak med som dagen innan och hon är så otroligt lättlärd! :-) Och följsam dessutom. Och redan så är hon på apporten som en liten piraya, he he he... Men har lättare för att leka med trasan och samarbeta med mig, apporten gå hon gärna iväg med men det löser vi nog snart när hon märker att vi kan kampa med den med. Men den är ju hårdare och större och det känns att hon kanske är lite öm i munnen så trasan känns nog bättre att leka med för tillfället så jobbar mest med den. Hade henne att följa vid sidan och belönar med trasan, funkar fint. Tränade också ligg och det har vi nog fint om ett litet tag. På det hela taget utrmysigt att ta ut henne på planen, oxå igår var det massor med störning men behövde aldrig ens ta i linan, MYS-Mischa!!! Fast hon är en liten Piss-unge emellanåt oxå... ;-)

Idag är matte helt slut, inte ok i magen eller kroppen över huvud taget så körde ner till klubban och promenerade en stund på fälten, en i taget lös. Sista biten båda lösa tillsammans och Mischa sprang och högg i Quiris leksak men släpper bara jag helt lugnt säger nej, coolt va!!??

(Lite orolig över M ändå. Är ngt röd i nederkant av ögonen och får klegg i ögonvrårna dagligen. Dessutom vet jag efter synbevis att hon varit full av mask och hon är mager tycker jag. Väntar ngn vecka till och ser om hon lägger på sig och avvaktar med ögonen lite till men kanske hon har ngt knas som behöver medicin?? Dessutom ska jag efter inrådan från Mattias avmaska en gång till med annat medel om ngr veckor.)

// trött men sååå nöjd med mina tjejor

LYDNAD-KBK

Efter att ha varit bil-lös (huga, fick ju inte hända, katastrof!) sedan i lördags har jag fått tillbaka bilen, nu med HELA bromsar:-)

Tog oss genast ner till klubben för ett lydnadspass.

Quiri: Fin i fria följet till att börja med, tyst och fin och på allerten som vanligt. Efter det så tränade jag "rutan". Första skicken helt ok men hon går in från sidan och klurar lite på vad hon egentligen gör. Belönade med boll efter läggande. Sedan tänkte jag att jag skulle belöna med godis i st så hon inte skulle gå i gasen så mycket, halt o slipprigt på planen, vill ju inte ha sträckningar och Q är ju galen när man kastar. Funkade bra ett tag men jag strulade till det en gång o efter det låste hon vid sidan. Testade med boll på andra sidan så det blir ett frammåtskick, men går bara på bollen, i o f s rakt fram men jag vet inte.... Slutsatsen är nog att vi ska träna tillbaka till en target, var 1 år sedan sist men ngnstans så finns det ju!

Krypet var fint idag med! Kanske liiiite mer press frammåt men helt ok, var lite nogrannare med v sväng men att belöna långt bak på vänstra sidan av Q så hon flyttar även framtassarna i svängen. Annars är de ivägen för vidare transport frammåt, kommer funka bra.

Skallet finimang idag, inga kommentarer. Men vem vet, hon kanske lättade ngt ibak? Måsteha ögon på oss på lydnaden igen!! :-)

Fritt följ igen, nu lite mer plogning, säkert eftersom bollen varit framme på ngr andra moment:-)

Apportering (trä) : Lite bättre ingångar nu tycker jag! :-) Eller inbillning? Nä, tror vi hittat lite rätt där snart.


Mischa: Ännu bättre känsla idag, hon är ju för härlig! Fullt med hundungdomar och deras hundar på planen, satte oss på bänken 2 minuter innan vi gick ut. Tunn bommullslina på för säkerhets skull, vill inte hålla på o tjata bara för man är orolig att hon ska gå iväg, tjat är ICKE tillåtet:-)

Jobbade med trasan och tror hon börjar förstå att det är den jag tycker om att hon har och att jag är kul att leka tillsammans med, kom in ngr gånger själv. Hanterar den fiiiint idag. Belönade lite gång vid sidan med kontakt med trasan, jätteballt tyckte Mischa!

Tog fram apporten och jobbade på samma sätt med den. Men höll också fast halsbandet och kickade iväg den ngr gånger, JIPPIKAYEY tyckte Mischa o gick igång, kampa, kampa även med den. När vi avslutat och står vid bänken o plockar ihop snor hon apporten!! :-) Får så klart ha kvar den när vi går iväg. Men hon var tvungen att voffa lite på en annan valp o då föll den ur men snappade upp den igen, härligt!

Helt otroligt vad hon lyssnar bra på rösten min härliga lilltjej, är för närvarande mjukare än vad Q är, undra om det håller i sig!!?? Men otroligt lyhörd, nice;-)

// lite glad då:-)

SPÅR FÖR BÄGGE BRUTTORNA

Mischa fick sitt första spår idag! :-) Lade det i skogen på mjuk mossbädd, ca 30 m med godis i. Liggtiden var ca 2 timmar. Hon tuffade på i sakta mak och åt sig fram (och ngn gång bak...;-) i spåret. Hade lagt en snuttetrasa som slut som vi lekte med och kampade och kastade. Får helt klart jobba på släppanden och på att komma in med grejen igen, måste visa henne att jag faktiskt är en resurs i leken! Inte överdriven på att gå iväg med den, men jag är ju van vid Q som bara smockar in tillbaka. Och så vill man ju ha det.

Quiri fick ett kort spår med upptag, spetsvinkel, korsar grusväg och ut på fält med vinkel och slutpinne. Var allmänt lite flamsig men löser ju sitt spår i ett hej alla fall. Svårt att säga vad hon egentligen gjorde i upptaget, ett enda flamsande hit och dit :-/. Men tog pinnarna grymt fint även idag:-)!

För övrigt har Q varit lite stelare mot Mischa sedan efter träningen igår, trött hund tror jag. Vi tog en låååång sovmorgon, hon ville inte gå upp. Och nu har jag ögonen lite extra öppna på jyckarna, och jag tycker Mischa e lite mer försiktig mot Quiri, men det är ju inte meningen att hon ska smyga runt här hemma. Ja, ja, får se om de kommer igång o leker igen när farmor e lite piggare??!! :-)

// härlig söndag

MORGON-MYS OCH LYDNADSTRÄNING

Idag var vår första lediga morgon tillsammans med Mischa och den artade sig fint! Hade en mysig stund då Q lät Mischa vara med och gosa i sängen, de låg och tuggade på varandra och umgicks på min arm, snäll Quiri.Sedan bar det iväg till KBK för lydnadsträning.


Mischa: Måste säga att jag är imponerad och hel-nöjd så här långt, Mischa är hur enkel som helst! Satte på en tunn långlina och gick ut på planen, flera andra hundar där. Tränade "följa-övningar" och lite kampa-lek och inkallning. Hon är hur MED som helst, kollade knappt på de andra hundarna. Extremt lätt att styra med rösten och kommer in fint. Blir IPO-ingångar för det är så hon gör naturligt och jag själv trivs med det. Körde oxå lite sitt stanna kvar på kort avstånd och det funkar, fin kontakt! Kampade en hel del och lekte men är försiktig i kampen då jag tror hon har lite tandlossning ;-) Släppandena får jag nog ligga på om, antydan till att låsa...;-) Undra om alla är så här föriga i den här åldern eller om det här är som Mischa är?? Får väl var uppmärksam och förvalta det vi har väl!



Quiri: Otroligt samlad på fria följet, rakriktad och hyfsat fokuserad, inga ljud. En inkallning med ställ, fint! Krypet var lugnt o fint men fick känslan av att hon tyckte det var äckligt med den blöta leran plötsligt?? Men gjorde det fint ändå utan att pressa på frammåt. Kändes kanske lite trött, kan nog vara så, blir lite extrakrydda i tillvaron nu när även M kan sysselsätta henne och inte bara jag, skönt!
Sedan körde jag framslagsskick på fältet med Marie. Skönt att få springa tyckte nog Q och gick hur fint som helst.


Trötta hundar nu, till och med Quiri, har tagit på krafterna mentalt de sista vecjorna med flytt och ny familjemedlem:-) Men de är så härliga mina tjejer och det fungerar över förväntan att hantera bägge två tillsammans, var med in och fikade och de sköter sig superfint! Mischa charmade träningsgruppen tror jag, hon e ju ett litet troll! ;-)



// såååå nöjd med tjejorna

MISCHA OCH QUIRI-DAG TRE.

Lite rapport:

Idag fick Mischa och Quiri vara själva hemma ngr timmar på morgonen. Mischa i sovrummet, utrymt men med korg med fäll i, Lasers bur med fäll i och en hög med leksaker. Kompostgaller för och matta till Q alldeles utanför (ifall hon skulle behaga hålla Mischa sällskap...:-)

Rätt spänd när jag kom hem för att se vad M hade gjort för åverkan med tanke på vad hon gjorde med de mjuka delarna att ligga på i bilen... (småsmulor). Endast lite sugmärken på en fäll och Lasers fäll var utdragen ur buren, DUKTIG FLICKA!

Var ner en kortis på KBK och tog ut Mischa själv en stund på planen. Hon är rätt kontaktsökande och vi gick lite följa-övningar och sitt-kontakt och lite inkallning, mysig, KÄRLEK :-) Quiri fick gå lite fritt följ och ngr inkallningar "bara för att", jättehärlig!

På lördag ska vi ner och träffa träningsgruppen, då ska jag vara lite mer strukturerad och leka lite mer med Mischa och köra igenom Q ordentligt. Mebn måste erkänna att jag känner av stressen: när M är i bilen, dåligt samvete. När Q är i bilen, dåligt samvete. Men kommer nog lätta när vi landat lite i varandra och börjat komma igång och lärt känna varandra alla 3! Mina tjejer gillar verkligen varann och det känns helt underbart att faktiskt Q blir som en valp hon med:-) Sköter sig jättefint inomhus båda två. Vill vara nära farmor :-)




UPPLET OCH MISCHA!

Idag har det hänt massor, hela familjen kommer att sova gott i natt.... Lilla Mischa kom hem till oss idag, Q`s barnbarn efter Midgård Atle. Hon och Q har busat lite fast matte inte vill och tro det eller ej men det är nästan mest Q som vill härja mest!!! :-)

Innan dess träffades jag, Malin och Jessica för en ordentlig uppletandeträff vid Ledingenäs-korset. Lade 2 korridorer och en fullruta och körde varje hund på alla övningarna i rad. I första korridoren 2 saker på djupet, andra korridoren 2 på djupet och en nära vid en rotvälta. 4 föremål i storrutan, 2 på djupet och en jättenära och en ca mitt i.

Quiri var i topptrim! Jobbade så grymt fint på alla rutor och det gick fort! Vi har ju massor av tugg och fumliga tuggande avlämningar förstås.... Ska testa Jessicas klickmetod på hållandet.

Vidare rapport kommer om Mischas första dagar med oss, men här e lite bilder från träning och Mischas första kväll:








SPÅR I "KO-SKOGEN"

Ja, jag kan inte mer än att konstatera att Quiri är en helt grym spårhund i en klass för sig, mitt lilla hjärta! ;-)

Lade ett spår uppe i "Ko-skogen", d v s skogen här bakom där det går kor lösa på stort område ute i skogen. Lite längre idag, 5 apporter och slut. Korna har klampat runt överallt och det går crossbana kors och tvärs i skogen. Fin mark men både hällar, gräs, diken, gransnår och annat kul, många skiften i spåret.

Både skogspinnar, filt-bit och vanliga pinnar. Dessutom låg det helt plötsligt en fotboll?? i min väg när jag lade spåret, klappade lite på den och lade sedan en apport ganska snabbt efter, spännande o se om Q skulle ta pinnen, för fotbollen räknade jag kallt med att hon skulle plocka! :-)

Strulade lite vid påsläppet men sedan iväg fint. Höll sitt spår otroligt fint även idag, en fröjd att se hennes kärlek till sina spår och glädjen över att få spåra! Muttrade lite åt henne när det gick för fort och hon höll i sig lite då, nice. Plockade glatt pinnarna men måste ha gått över en som även jag missat?? Bollen klippte hon förstås och vi lekte lite med den, sade sedan loss, Q släpper, säger spår och hon ilar iväg ifrån bollen hur nöjd som helst med att få jobba vidare. Och så kom pinnen, tog den med, kul!!! :-)

Dagens jobb var utmärkt, hade gått ner i diken och följt dom en bit men Q släppte inte för ett ögonblick eller gick av, hur go`som helst, hoppas detta håller i sig till i vår.....

// häääärlig spårhund, kan lita på till 100 %

SPÅR PÅ "HEMMAMARKERNA"

Idag var det premiär för spår här på "hemmamarkerna" i Lilla Elgboda. Lade ett lite kortare spår i skogen vid infarten till Ledingenäs gård. 3 apporter och slut, skogspinnar förutom slutet.

Ibland överraskar verkligen denna lilla skit-tik :-) Hon har varit rätt stressig den sista veckan och grymt het. Har förmodligen med alla våra flyttar att göra. Men ut superfint på påsläpp och tog precis ALLA vinklar toppenfint. Dessutom var tempot helt ok för att vara henne. Men en rolig sak: Vid 2 tillfällen börjar hon ladda upp tempot rejält så jag tumlar fram där bakom och försöker plocka snitslarna. Vid andra gången muttrar jag lite halvhögt "men skärp diiiig". Och Quiri stoppar upp och sänker tempot och suuuuger sig ner i spåret!!! Inte för att hon var onoggrann innan men plötsligt blev det IPO-style:-) Varför har jag inte provat detta förr??!! Eller kanske bara ren tur idag för att det passade madammen??!!

Hur som helst plockade hon dessutom alla pinnarna perfekt idag.

// glatt överraskad matte

VI HAR FLYTTAT!

Nu har jag och Q flyttat! Blev lite "mellanlandning" hos brorsan ngn vecka först så har haft det lite stökigt i vårt liv, minst sagt....

Men nu är vi på plats i ett hus i Lilla Elgboda, Ledinge, Knivsta! Ca 90 kvm supermysigt hus! Och vi har börjat landa så smått även om inte alla grejer är på plats ännu. Får komma in i lägenheten i morgon för att hämta återstående saker (om allt går in i bilen....) Problemet är att lgheten är under stamrenovering så är lite svårt att få tillgång till den. Sedan hyrs den ut under ett år.

Så snart är vi redo för tillökning jag och Q...:-)

// nice place!

RSS 2.0