BETYG HÖGRE SPÅR

Här kommer betygen från tävlingen (är INTE stolt över MIN prestation i bruksdelen, Q gjorde det hon skulle men med halt matte så blev det inte bättre...)

Uppl av spår                                         6-6
Spårning                                               10-10
Upplet                                                    7-7

Fritt följ                                                  8-8
Ink m ställande                                   9-10!!!!!! :-)
Fr sändande                                        6-5 (ojdå....:-(
Kryp                                                       8-7
Skall                                                      7-7
Tung apport                                         8-8
Hopp                                                      7-7 (hoppade alla fall...:-)
Plats m skott                                      10-10

SUMMA TOTALT: 495

(bruksdelen 274 och lydnaden 221)

För övrigt vilar vi oss nu från träning ngr dagar, bra för foten..... Men börjar tycka det är triiiiist båda två nu tror jag!:-)

Ska till Knutby och spåra på lördag, ska bli skoj!! Har faktiskt börjat snegla liiite på BSP:n, kanske kan vara ngt när Q ska pensioneras???:-) Ska nog lägga typ sånt spår på lördag, det är nog ungefär vad fotleden pallar..... Plant underlag får det bli!

Malin och Laser har åkt till Göteborg, gissa om jag sitter här och är avis.... Hade vart så kul/nyttigt att vara med. Men får bli en annan gång hoppas jag!:-)

Har tid på Ultuna för narkos och "fix" av Quiris tänder, DYRT, DYRT blir det, jäkla SKIT-AGRIA tar inte den kostnaden, måååånga tusen blir det, urk....

Så här sitter jag hemma på Valborg och håller hårt i slantarna:-P Har det riktigt skönt faktiskt, inget synd om mig. Men saknar träningssällskap, MAAAAALIN, kom hem!!! AAAAMMMIIIIII, kom hem!!! Stackars Ami har hamnat på sjukan för magsår, ska upp till henne i morgon, eller kanske tar det redan i kväll, får se.

// tjupp!


DAGEN EFTER:-)

Ja så är man då "dagen efter" (uppflytt förstås;-).

Känns riktigt skönta att ha fått uppflytten, måste nog säga att om man ser till träningstimmar, pengar och fokusering så var vi nog värda den...;-)

Men vet precis vilka mer jag har att tacka för att vi är där vi är idag och som har gjort att sååå mycket fallit på plats för mig och Quiri.

1 MALIN och självklart alla andra träningskompisar. Utan Malins peppning och otroooliga energi som gjort att jag sopat trötthet under mattan hade detta nog inte gått.

2 Fina tips från Jimmy Söderbäck på momenten fr.sänd, krypet och skallet. Bara ventilerade vad vi hade för "problem" i dessa moment och han slog huvet på spiken med detsamma utan att ens sett oss utföra dom. Ska inte glömma vårt "specialupplägg" i uppletet också, den idèn kommer också från Jimmy:-) Inte att förglömma hur man kan använda jakt för att få bort startskall på t ex apporteringarna, funkade direkt

3 Monica Henriksson, Kennel Rapport. Tack vare henne har vi inga ljud längre på fria följet! Där kan man också snacka om att slå huvet på spiken, 3 min på apellplanen så ser hon vad problemen är, helt knas!!:-)

Men helt sjukt, fick kommentar "ngt seg" på fria följet, är det ngn som känner Q som över huvud taget kan tro på detta!!!??? Men faktiskt har jag nog ett läge då jag måste hitta den atomfina balansgången mellan lugn Q och lite ärtigare Q i fria följet, ingen lätt utmaning...;-)

Men så en kalldusch idag...... Hade bokat tid för Q hos vetten idag för att kolla hennes tänder innan hon e för gammal att söva säkert och så tänkte jag. Vet ju att de är lite nedslitna och haft lite på känn att hon kan ha ngt litet problem. Vetten bara kollar och säger att detta ser INTE BRA UT! Remiss till tandspecialist på Strömsholm, blottade tand-pulpor och tand som skaver mot annan tand. Fatta vad det måste göra ont och ändå jobbar hon så fint för mig... Förmodligen ligger hon så högt i drift så hon inte känner ngt när hon jobbar, måste va så för vetten sa att hon förmodligen hade j...kligt ont så fort ngt nuddade där... Känns inget bra, lilla Snurfan....

Foten är svullen fortfarande men kan gå rätt obehindrat så länge jag inte behöver vicka eller vrida den i vissa vinklar och det är plant underlag, blir bra med lite lugnare tempo ngn vecka framöver och hoppas både jag och Quiri är fix och färdiga och "friska" sen!

// nu ska vi bli hela både jag o Q men försöka ha kul innan dess också:-P

HÖGRE-TÄVLING

VI FICK VÅR UPPFLYTT OCH VANN!!!!

Vidare kommentarer får vänta, är så stissig i huvet!!!!:-)

TJOHOOOOOO! Världens bästa QUIRKA!

//fin-fina Quiri, tur man har henne :-)

STATUS INFÖR TÄVLING

Foten käns liiite bättre idag, har i och för sig svårt att föreställa mig själv skenandes efter Quiri i spårmark fortfarande, men har ju en dag och en natt till på oss. Mats har lovat att tejpa foten idag så jag kan se om det kan vara ett alternativ för morgondagen, supersnällt! Då kan jag också se hur det är man gör det så jag kan fixa det själv i morgon.

Hur Quiri är inför morgondagen är svårt att säga, har ju inte gjort det jag planerat som upplägg. Skulle ha kört upplet och lydnaden igår och vila idag. Och VILA blir det ju idag så vi har ju inte missat allt! :-P Körde hoppet ngr gånger igår på UBK med boll. Körde på fullhöjd och såg inga problem med detta, bara att hålla tungan rätt i munnen och INTE följa med tävlingsledaren direkt till hindret då hon lägger bort apporten, får göra en liten "kringelikrok"  med Quiri först så hon släpper tanken på den.

// hoppas fortfarande som ni hör.....

DEPPIGT VÄRRE....

Startade dagen med att sitta i telefonkö till sjukvårdsupplysningen. Efter 30 minuter kom jag fram och de hävdade att jag måste kolla upp foten. Gulligt nog fixade de en tid på husläkar-Akuten på en gång!

Blev därifrån skickad på röntgen och där konstaterades det att det inte var skelettskador alla fall, skönt. Men har senskada och har OOOOONT! Läkaren konstaterade ett visst glappande i leden.

Men linkar mig fram här i tillvaron, inte lätt kan jag säga när man är en sån som gör allt FORT, FORT, FORT annars!:-) Quiri är jättegullig och tar det lite lugnt med sin pensionärs-lika matte... ;-)

Åkte ner på UBK o träffade Malin för ett upplet med Q och hade tänkt att få Malin att komma ur sin otroligt jobbiga "plats-depression". Pratade lite och jag hade lite frågor, försökte få henne att se att det inte är ngr problem. Jag tog Laser och lade honom och så fick Malin tala om sen vad hon såg; inget konstigt alls egentligen konstaterade vi, mer än att Laser inte är HELT klar med platsliggningen som moment men bara att träna på! Kom igen nu Malin!:-) Skit i att lägga honom innan du rett upp detta med dig själv! Snart är detta ur värden, är jag säker på.

Körde inget upplet då jag såg det som övermäktigt att ta mig till rutan och så. Knappt sovit i natt p g a värken och ont efter att ha vart o gått en hel del. Så Q fick vila sig, bläääää tycker nog hon!

Som det är nu kan det inte bli tävling på söndag, men ska se om jag kan hitta ngn som kan "provtejpa" i morgon och se om det kanske kan hålla, men tror inte det, har för ont...

// inga kommentarer

STATUS INFÖR HELGENS TÄVLING

Quiri: Helt redo, särskilt efter hennes fina spårupptag igår:-)

Jenny: Just här och nu riktigt ILLA. Har just fått ringa in folk till jobbet, har haft skitont i natt och kan över huvud taget inte sätta ner foten i golvet för tillfället. Kan det bli så här om den varit lindad? Käns aningens bättre efter att ha haft av lindan 10 minuter, vad ska man göra, är det ens lönt att ringa läkare? För den delen skulle jag för tillfället bli GALEN om ngn försökte vrida eller dra i min fot.... Svullen yttersida.

// massor med skit och deppigt värre

DETTA FICK JU INTE HÄNDA!!! + SPÅR

For ut till Ledinge efter jobbet och lade spår till Quiri. Skulle testa att skicka ut henne med handtecken på upptaget och se om hon gjorde det så bra som på skick nr 2 på tävlingen...:-) Lade 3 apporter och slut, mycket vinklar o lite leverpastej i början.

Skickar Q från sittande, med handtecken och "sök spår". Går ut spikrakt och klipper spåret rätt, TJOHO! Litet slag i första två vinklarna men inget att bry sig om egentligen, spåret hade bara legat 40 min... Vi travar på i godan ro och då PANG!!!!

Det knastrar till i högra foten och jag ramlar omkull med en oerhörd smärta i foten! Shit, shit, shit.... Lyckas få in Quiri och lägga henne, tur hon är lite go och rar;-) Sitter där jag sitter och fäller nog ngn tår i ren panik, TÄVLING PÅ SÖNDAG! HUR SKA JAG TA MIG TILL BILEN? MOBILEN LIGGER I BILEN!  Lugnar ner mig efter en stund då smärtan börjar lägga sig o reser mig, foten bär och jag kan gå! Linkar till och med efter Quiri på resten av spåret som hon sköter snyggt (såg inte allt, släppte linan på ett ställe då jag inte hann med...)

Har pratat med en god vän till familjen som är ortoped, han rekomenderar lindad fot och högläge (hur nu det ska gå till, man jobbar ju liksom). Sa att foten bara MÅSTE hålla att gå på på söndag till varje pris, han sa jag kunde hårdlinda men med risk för blodstopp i tårna, men det kan jag leva med 30 min under spåret, bara vi tar oss runt!

Någon som är bra på att lägga bra, hårda stödbandage??

// HELVETE men cooooolt med spårupptaget:-)

UPPLET IGÅR OCH LITE LYDNAD IDAG

Igår var Malin sjyst o ställde upp med lite figge i uppletanderutan, kör bara korridor, ser absolut ingen anledning att tänka om upplägget som det är nu!

Quiri skötte sig fint, liiiite väl mycket spring kanske om man ska kommentera något, men jag är nöjd med henne.

 Högremomenten idag och lade krutet på:


Ingångarna på ink m ställandena. Micklade inte sååå mycket med dom men belönade med jakt på bollen 2 gånger.


Inkallningen på frammåtsändandet, kommenderade in fot och belönade med boll så fort hon är i position.


Krypet var GRYMT FINT!
  Ja vad ska man säga.....

Lite väl studsig i skallet men lade krutet på att skälla jämnt och länge då hon visar tendens till att lägga av själv om det dröjer för länge. Helt ok på slutet.

Tricksade med ingångarna på tungen, men..... Något är fel, antingen med en riktig konflikt OSS emellan eller att hon har ONT ngnstans i munnen, har STORA problem att ha en fint gripande, man ser på hela Quiri att detta inte känns bra... Hon håller den så löst, så löst... Vi ska till veterinären på måndag tack o lov för att kolla munnen, lika bra känner jag och har känt ett tag. Ska bara brassa på trycket på tungen på fredag (i morgon blir det spår) och inte bry mig så mycket om ingångar, risken finns att vi får problem på tävlingen på söndag annars. Känner redan efter idag att JAG har en "hangup" på detta moment då jag är osäker på om Q`s mun är ok.

Trevlig hund överlag idag, vi har det äckligt kul och mysigt när vi tränar för tillfället!!:-)
(fast en liten notering, är hon inte liiite hetare i kampen nu, svårt att kampa mjukt med henne, är hon på väg "upp" igen??)

//det var det=)

LITE BILDER FRÅN ÖVNINGAR PÅ MARMA LÄGER

Grus-spår, inga problem!

Noga, noga....
Upplet. Obsevera att hon ser lugn och fokuserad ut!!! ;-)
.......och fort in till matte med prylarna! Fin Quiri.

TANKAR OCH RESULTAT FRÅN HÖGRE-DEBUTEN

Måste gå upp redan 03.30 om vi ska hinna i tid till samlingen  06.30 i Åkersberga, tiiiidigt...Men jag väljer att vakna redan kl 2 och ligger och ältar jobb, smart...

Kommer i tid och spåren lottas ut. 14 starter så vi delas i 3 grupper som gör de olika delmomenten i olika ordning, ve och fasa, måtte vi inte hamna i grupp C, dom startar med lydnaden!! Har tur kommer i gruppen som har PLATSEN, SPÅR, UPPLETANDE och sist LYDNAD. Då borde hon vara lite lugn trots att det är tävlingssituation tänkte jag.

PLATSEN


Inga problem, 10-10 (så klart...:-)

SPÅRUPPTAG

Debut för matte på tävling, men fått instruktioner från Malin.
Skickar och Quiri går ut en kort bit och strular iväg till höger och ner mot baslinjen, tar tillbaka och skickar om, nu med handtecken oxå (varför har jag inte kört med det förut??) Quiri går ut, klipper åt vänster, jag hänger på med hjärtat i halsgropen men ingen ropar oss tillbaka, hon KLIPPTE SPÅRET, hurra!! Bara att hänga med, trots 2 risiga granbitar fastnat i linan....:-P     8.5-9

SPÅRET

Tar första apporten och ganska snart en till, va? Oj då, den hade blivit kvar sedan elit-spåret igår! Fortsätter i ett fint tempo och plockar apporter. Ganska risigt spår med djupa traktorspår, vatten, diken och stora rishögar, jobbigt för matte med. Fortsätter plocka apporter, jag räknar dom inte, är för nervös. Känner tillslut på mig att det borde vara dags för slutet så peppar Q lite med "ta pinnarna, var e pinnarna", ser plötsligt en pinne hon gått över, oj då.... och travar vidare och POFF där kommer hon med slutpinnen, TJOHOOO! Jublar såklart. 10-10 på spåret!

UPPLET

Också debut för matte och hund men här har jag också diskuterat med Malin och fått fina tips:-) Q plockar 4 saker och så var det med det... Lite tugg och säger loss utan att ta saken ur munnen på henne, vill inte trigga tugget mer än nödvändigt, ska träna det sen... Fin avslutande ingång MED avlämning i handen:-) Jag vågade! Just ja, hon tappade en sak på vägen in så lite neddrag där med, men 8.5-8.

LYDNAD

Fria följet: lugn, tyst och nästan lite seg enligt mig men riktigt behaglig ändå. 7.5-8

Ink. m ställande: snabb ut, fint ställande och fint och kvickt in. Lite väl mycket temposänkning enl. dommarna vid ingången (hmm, ja kanske, har ju lite strul med ingångar, mindre konflikt) Bra satsning skrev ena dommaren:-)8-9

Frammåtsändande: Ja detta kund gå precis hur som helst... Gick ut, höll avstånd med ngt "svaj", dålig ingång på inkallningen. Ut fint igen och nu kallar jag in med "Q fot" istället för "Q hit" och nu går det bättre, har nog varit lite okoncekvent där i träningen, har aldrig sett det som ett problem men där ser man! 8-8

Krypet: Nu kommer vårt parad-moment tänkte jag!!:-) Kryper grymt fint, halten bra och börjar igen, POFF, Quiri går upp lite osäkert, VAAA??!!? Totalt missförstånd ngnstans?? 0-0

( nu tänker jag "shit, shit, shit!!)

Skall: Studsar rätt mycket tyckte jag i första skallet så trodde det sket sig helt här oxå,,, Men domarna tyckte att skallet var ok, 8.5-8

Tungen: Ut fint och bra tempo, fint gripande och hyfsad fart in men "dör" vid ingången och sätter sig inte?? Stärker upp med ett "sitt". 7.5-7

Hopp: Quiri låser intresset på tävlingsledaren och apporten som hon får av oss. Viker av mot henne på hoppkommandot och skäller och snurrar tillbaka till mig, total frustration och oro från Quiri, här MÅSTE vi ha en signal och förberedelse. Men är rädd att denna höjd är lite för mycket för Q, är inte ngn ungdom längre och tycker hon sett osmidig ut i hoppet under längre tid, därav dålig träning där... 0-0



TANKAR!!!!!

Hade vi haft vårt fina kryp hade vi haft uppflytten, men så kanske man inte kan säga?? Positivt är att vi har alla momenten på en bra nivå helt uppenbart för att kunna ta en uppflytt (tror inte det e sant!!!) så behöver inte ta ut oss i veckan och lösa ngr stora problem till nästa start. MEN!!! Hade ju varit skönt att veta vad vi skulle lägga krut på i träningen. Nu ska vi bara underhålla och stärka upp vissa delar, jag har en bra plan för veckan som kommer:-P

Idag har vi i alla fall bara vilat oss efter en tuff dag igår, härlig timmes-promenad i solen längs med gamla järnvägsvallen, matte bara går och flummar och Quiri får springa fritt och pula med det hon vill. Fast fick hon välja skulle hon nog velat göra ngt som innefattar samarbete med mig, hon försökte ngr gånger med pinnar...!! :-)

// älskar min lilla Quirka så det gör ont OCH det lönar sig att träna:-)



VILKEN KANON-TÄVLINGS-DAG!

Heeelt slut nu efter att ha vaknat o stigit upp kl 2 i natt (hade kunnat sova till 03.30, men, men...) Så grymt nöjd med Quiri trots ingen uppflyttning, men vi har en uppflytt på kornet, det fick vi kvitto på idag, vi är klara för det men litet missöde idag i vårt paradnummer, KRYPET!

Mer information och poäng o kommentarer i morgon, nu slår jag igen gluggarna! :-)

// det lönar sig att ligga i

SISTA "CHECKEN"!

Ja då har vi gått igenom sista "checken" i lydnaden inför starten i Högre klass på söndag...

Mycket nöjd, inga konstigheter! Lite väl "glappig" i skallet men rättade till det:-). Riktigt fint fritt följ, till och med stegförflyttningar utan ljud, jag häpnar! Fint frammåtsändande och inkallningen med ställandet sitter såååå fint nu.

Bara att hålla nerver och tungan rätt för matte nu..... Och hoppas Q inte eldar för mycket när det är flera med på planen.

// hoppfull och redo

PLATS MED SKOTT

Har lagt plats med skott idag ute i Risberga. Kände att det skulle vara bra att ha gjort det en gång nu innan tävling. Lasse var snäll och lånade ut Lindy att ligga brevid Quiri. Jag har fått en sjuk oro att ngt ska gå snett på platsen, vet inte varför, helt sjukt! Fantiserar om att det ska utbryta värsta kaoset med slagsmål och annat obehagligt...  Men med Lindy kan ju inget gå fel! Gick bakom skjutbanehuset under platsliggningen, där finns det små fönster så jag kunde se Q hela tiden, inga problem här inte, ska slappna av nu....:-)

Malin och Laser "hängde" i området under skotten, inga problem där heller!!:-)

// det var det

KVÄLLSLYDNADSPASS

Nyss inkommen från ett härligt kvällslydnadspass!

Körde Högre-momenten (utom hoppet) i ordning men lade extra vikt vid frammåtsändandet och ingångarna på tung-apporten. Detta med gott resultat! Lade ut bitstockarna utan att Quiri såg som förberedelse på fr.sänd, upptäckte häromdagen på OTBK att jag måste öka driften frammåt när jag tagit bort ställandena nu när tempot är bra (hon blir tveksam då inget händer, inga ställanden kommer, och tvekar lite frammåt). Så belöningar ALLTID på detta moment nu fram till tävling! Trots belöningarna håller hon fint tempo idag, skönt.

Började med en full apportering med tungen, fint in i gallopp men tveksam då jag kommenderar fot. Hjälpte till lite med högra handen, in fint då. Gjorde endast ingångarna med boll-belöning då hon kommit i possition, måste bara komma ihåg då att låta henne sitta ngr sekunder innan fot-kommandot kommer så det inte blir strul på tävling, att jag inte hinner kommendera utan hon "tjuvar". Men tror vi hinner sätta det innan dess!

Vet att Q blir rätt mycket mera stressad då ngn kommenderar o vi inte är själva på planen (erfor det på OTBK då Malin kommenderade, hade ljud då...) Annan störning, såsom grillandes ungdommar på planen som idag är ingen fara över huvud taget!! Men får ta med mig denna känslan från våra lydnadspass själva och träna mer på kommendering o d efter en uppflytt, vill inte fresta på ngn av oss en vecka innan start.

Måste också bara säga att finare hund och kompis kan man inte ha, kommer aldrig kunna hitta en ny hund som matchar Quiri, såna här dagar är vi liksom "ett".... :-) Hon är min stora lycka!



//  nöjd Quiri och matte



PÅSK-OCH-BLANDAT:-)

Varit ett dygn med familjen i stugan, fast jag och storesyrran Hanna låtsades att det bara var vi som var barn i huset...:-P Karin är i Afrika och Jonas i Skövde så man får ju passa på! *hi hi hi*

Lite bilder följer från nya utbyggnaden, blev stört-fint!

Han lägga spår åt både Quiri och Leon, och lillen imponerar faktiskt, tycker det är kul. Quiri njuter när hon får vara med och "jobba" i trädgården och är duktig på att störa alla! :-)

Hade sillunch på klubben i fredags oxå, härlig fika ute i solen efteråt.

Hääärligt!
Är inte klart än men vi kunde äta middag där alla fall.
Påskbukett:-)
Fint fönster!
Riktigt gott.......:-P

LÅÅÅÅNGT SPÅR IDAG!

Den snälla, snälla, pigga, unga Malin var go nog att lägga ett spår till Quiri och mig idag, blev hela 1,5 km långt...:-P
UPPLÄGG: 2 timmars liggtid
                    upptag
                    7 apporter? och slut
                    terrängbyten mellan skog, vatten, myr, is och dyligt
                    mycket vinklar
                    tätt med godis i början o under apporterna

Ett riktigt Elit-spår med andra ord!

Hur det gick: Q spårade som en gud hela vägen! Bra tempo redan från början, slog i princip inget alls i spåret trots att det gick över vatten och is-täckta områden, gick av ngt ibland men löste det kvickt och otroligt imponerande utan strul. Malin hade gått nere i ett dike med vatten och där var det lite "strul", Q ville gärna tro att det gick över diket, men löste även detta utan ngr större problem.

Men......... Gick över 1:a apporten utan att reagera alls. Sedan fortsatte det i princip i samma anda resten av spåret förutom på slutapporten.

Att skylla på.......:-P : Pinnarna var nya o hade legat i skogen o "färgat till sig". Ngr av dom låg svårt till, 1 till och med i lite framflytande vatten.

Fundering: Med detta fokus och underbara spårarbete kanske apporterna inte "kopplas på"? Kanske MÅSTE göra lite mer jippo på apporterna igen, då och då alla fall?

HÄRLIGT att den fina känslan finns kvar, då var det ingen lyckträff i Marma, vårt jobb under vintern har gett resultat, TJOHOOOO! Ska lägga lite spår nu innan tävling då jag kollar av lite med apporterna...

Lade ett spår på fält till Laser med massa konstiga vinklar, lurade Malin och det var meningen. Stora bitar var Laser riktigt fin och tog täta vinklarna riktigt snyggt. På andra ställen var han rätt underlig.....? Vi var lite frågetecken. Så lade ett till i skogen då Malin höll honom rätt kort, för att kolla hur han skötte vinklar och så. Då gick han överhuvudtaget inte ner med nosen i spåret!!??! Det vi kunde komma fram till var att här ska läggas spår med lååååång liggtid, bara att köra på!

TACK MALIN för fin-fint spår, tur att du orkade! Jag är helt slut nu, hur ska det funka på tävling!! :-P


// mycket nöjd Jenny och mycket nöjd Quiri

LYDNADSPASS OCH NJUTANDE AV VÅREN!

Lite vår-bilder tagna av risig fotograf strax innan ett hellyckat lydnadspass. Tror att vi hade tior på krypet idag, helt grym, bara detta håller i sig några veckor över tävlingen nu..... :-)



Knas-Quiri:-)

Quiri med cigarren lite coolt hängandes.... :-P

MARMA-LÄGER MED UNDERBAR KÄNSLA!

I lördags var jag och Quiri med Laser och Malin på deras debut i apellspår. Tyvär ingen uppflytt men bra känsla och nytt försök och garanterat en uppflytt om 2 veckor, spännande....=-)

Åkte till Marma på eftermiddagen för att sluta samman med resten av träningsgänget som var där på läger. Trevlig kväll med härligt sällskap.

Startade söndag morgon med att lägga ett låååångt spår i skogen till Q, massor med vinklar och även ngn spets, 6 apporter + slutpinne, hur skulle jag orka harva efter den galna Quirkan i detta spår??? Hon som dessutom vilat sig igenom hela lördagen...

Per-Erik och Susann skulle göra mig sällskap men ville gå sina egna spår först så de skulle vara säkra på att de orkade gå dom alla fall, och förberedde på att de kanske inte hängde med heeeela vårt spår, det var ju långt och det brukar ju gå i en rasande fart :-/ MEN..........! Släpper på Quiri och hon är som den perfekta spårhunden! I spår-kärnan, lagom tempo, klipper vinkel på vinkel och håller samma mått hela spåret, orkar bra också trots att det var längesen vi gick riktigt långt spår!!! Känner mig så glad och oxå liiite stolt, det har betalt sig med ett strukturerat och konsekvent tänk i vår spårträning under vintern, OCH, jag måste ju ha tänkt lite rätt också!?

Efter lunch hade jag 2 kortare spår som P-E lagt ut, upptag, 2 vinklar och slut. Nu hade vi Tomas Ivarsson med som instruktör, hade ju på morgonen berättat om våra "problem" med spårningen, men fick ju revidera lite... Men visste ju inte hur hon skulle vara nu, kanske en lyckträff på förmiddagen? Nädå! Inga kommentarer sa Tomas, jättetrevlig i spåret och bara fortsätta med tänket på påsläppen så skulle det här vara klockrent:-)

VARFÖR BLIR MAN FRISK NÄR MAN VÄL FÅR TID HOS DOKTORN???? :-p


// kan inte kännas mer bra!

LYDNAD MED FEEEEELING:-)

Packade lite redskap och gick ned på vår alldeles egna apellplan som äntligen går att använda.....jippiii!
Körde så klart högremomenten, fick precis i dagarna veta att vi kommit med på tävling;-)

Ff: Lugnt och städat, inte ett pip, lite kontaktsläpp men inget att elda upp sig över. Lite loj skulle jag nästan vilja säga, men på hugget på belöning med kongen förstås!

Inkallande med ställande: Ingen sak bakom men förberedde med klapp och viskning som vanligt. Körde hela momentet som det ska se ut. Fin fart ut, klockrent ställande och snabbt in, kanske ngt snett sitt framför men det var en klar 9.5:a;-) Ingen mening med att köra fler gånger sen kände jag.

Fr sändande: Bra framföring, lugn, kommendetrade bara "här". Ut lugnt och rakt, sneddade lite på första skicket mot en plastpåse som låg på marken så morrade lite på henne då och tog tillbaka och gjorde om. Fint igen, lade bara in ett fåtal ställanden, var så fin i tempot ändå och kontakten bakåt. Lite osäker frammåt då vi gått en bra sträcka så fick påminna med sakta-kommandot. Fin på inkallningen och nästa skick också. Körde att par vändor och det kändes riktigt nice faktiskt.

Krypet: Fint som fasen, det sitter verkligen, kanske liiiite ojämt tempo redan efter ngr meter men ok. Vårt problem nu ligger i att få upp henne på sitt, har ju rätt "hårt" liggkommando så verkar ha svårt för att gå upp, men hinner jobba på det, annars får det väl bli dk då....

Skall: Fint skall o sitter bra, endast smååååå tasslyft idag, underbart. Körde med godis på dojjan. Andra gången skallade hon på mitt extra sittkommando men se4dan gjorde hon det snyggt IGEN, både ljud och tystnad.

Apportering: Gjorde samma procedur som med tungapporten men använde trä. Testade 2 hela momentet och det blir nog bra det här sörni!!! ;-)

//behövs inga kommentarer:-P

......hoppas bara det håller i sig den här känslan.....

RSS 2.0