Snöig dag i Hammarskog


LYDNAD PÅ KBK MED KNUTBYGRUPPEN

Igår hade vi en härlig, solig dag på Kbk med massa ekipage, tror vi var uppåt 10 st! Körde frammåtsändandet och de svårigheter jag väntat på skulle dyka upp visade sig. Q stannade inte på kommandona men ser det som ett bra tillfälle att få tala om för henne att det faktiskt ska åtlydas! Ett taskigt ställande under inkallning gav mig också en klockren anledning att korrigera henne att lyssna bättre, har ju aldrig hänt där förut heller, inte så tydligt alla fall.

Körde sedan krypet 8 meter med halt, fin Quiri där, fick kommentarer att hon faktiskt är riktigt låg :-) Hade inte RIKTIGT samma fina, jämna känsla som tidigare men fullt godkänt, man höjer ju kraven.... ;-) Skallet är ok, tror det gav effekt från i torsdags då jag fick korrigera att hon skällde då hon inte skulle, så igår gjorde hon rätt. Därefter apportering men med träapport, håller kvar med det och kast med boll. Gick ut med apporten en gång för att få in det, gör ju så med tungen. Körde också ingångar, Q skötte sig fint men JAG fick tupp-juck och tog in henne en gång runt mig och tog apporten från henne vid sidan, hur STÖRD får man vara!!!??! :-)

Körde också hoppet med fint resultat. Men har ju kunnat sätta henne på kommando på andra sidan hindret efter hon tagit kongen, men det satt lååångt inne igår, ska dela på detta ett tag. Ser det inte som ett problem, har bara haft lite tur tills nu.

Lade också plats och gömde mig, inga problem förstås!

Fria följet var rätt uselt med ljud och så men å andra sidan körde jag superkort bara som uppvärmning...

//solig dag med vårkänslor

Just ja, upplet igår oxå:-)

Höll på att glömma, körde ju upplet vid UBK igår förmiddag också.

Körde med pop-up-gubbe som vanligt men slängde ut ett föremål på nära håll för att kolla så att näsan e på hela tiden. Och det var den, tvärnitade så fort hon fick saken i nosen på vägen ut, det börjar arta sig!!

/bra där Q

Vad mysigt det är i skogen!


Vad mysigt det är i skogen!


Uppletande


RIDHUS-TRÄNING IGEN, NICE:-)

Igår hade vi turen att få låna ridhuset igen, seeeent på kvällen, kl 21.00, men ändå! Vi började med ett kort pass med Ami o Robin efter ett noga genomtänkt upplägg. Visar sig att Robin nu verkar börja hajja possitionen i fria följet, jag har aldrig sett honom suga fast som han gjorde idag! Kul!

Laser och Malin körde ett "roligt" pass då de jobbar massor med ledarskapet nu. Bra för Malin att få ha lite "fina stunder" och göra några av Laser-pojkens enormt fina moment. Apporteringarna är helt grymma, satte ihop dem men ingång igår utan problem, störtskönt att se!

Q och jag körde fritt följ först. Tog lååång tid innan hon fokuserade men hade också varit rätt lekfull och busig med henne innan i ridhuset, fixar inte riktigt det men matte tycker det ät härligt att bli lite så ibland:-) Sedan körde jag krypet och som vanligt kände jag mig lite orolig att ngt skulle gå snett. Ritade upp 8 meter med mittmarkering för halten och satsade på att bara gå rakt men beredd att lägga vänstervinkel om det skulle behövas. Men jäklar vad fint hon kryper nu! Att se spåren med hasavtryck i sanden värmer såååå. Malin berättar att det syns att Quiri gör allt för att hålla in rumpan och krypa rakt, min Gurka e sååå bäst! Skall därefter, skutt med frambenen och en del korrigering behövdes då hon gafflade en del då hon inte skulle. Sedan apportering, bara med träapporten än så länge med kast av kongen på ingången. Ingen orsak att använda tunga apporten ännu, tror nog hon för över de snabba gripandena och farten till den när det blir dax!

Härlig fika och eftersnack, alla otroligt nöjda med kvällen tror jag!!??!

/ Undrar när problemen ska börja, gått så bra så länge nu??!



RIDHUSTRÄNING OCH UPPLETANDE

Ami var så rasande gullig att hon fixade innomhusträning i hennes kompis ridhus idag. Vilken trevlig miljö att träna i! Jag var fokuserad och kunde äntligen gå ordentligt när man fick fäste under fötterna:-) Körde fria följet, inkallande m ställande, hopp och skall och krypet, alla moment känns bra där vi är i dom. Men Jesus vilket kryp! Siktade på att ta oss 8 meter frammåt, och lade in en vänstervinkel och en högervinkel, gick upp ngt i högersvängen men vad coolt att se linjerna i sanden, HELT SPIKRAKT och fiiiiina vinklar. Jag bara myser:-)

Uppletandet kördes med pop-upp-gubbe igen. Funkar som det ska, inga konstigheter, kommer köra så ett tag till fram över. Men vad Laser imponerar, upplet är verkligen hans paradnummer, bara att kolla på honom så ser man hur det ska gå till, bara att köra hårt Malin!!

// Härlig dag och längtar till en till inomhusträning

HÖGREMOMENTEN PÅ KBK

Körde alla momenten inför högre klass idag med en het Quiri. Men jäklar vad bra det känns, har lite koll på läget tror jag:-) Även om inte alla momenten är klockrent klara så har jag stenkoll på träningen för tillfället! Och vi hade det såååå trevligt ihop idag. Nog för hon pep en del i början men går att jobba ihop henne ändå. Jag vet ju vad vi har att tampas mot/med men tror vi kan hitta en bra nivå för att klara detta helt ok.... Inga tior kanske, men gott och väl godkända så här långt!!

/har såååå kul med Quiri min prinsessa

UPPLETANDE OCH LYDNAD

Idag var vi i Broby och fick hjälp med uppletandet av Malin och Ami. Jag figgade först i söket och därefter uppletande med Quiri. Malin gick ut och var "pop-up-gubbe", jag säger "titta" högt till Q så att även Malin hör, då kliver hon fram och droppar sakerna och rör sig tillbaka till stigen. Säger "titta" igen till Q så hon flyttar blicken ut i rutan och skickar henne då. Gjorde två såna om gångar och tredje gången lade vi ut tre saker. Hon häll ihop på alla skicken och dessutom fina ingångar. Har ju varit lite noga med ingångar och avlämning på sista tiden vilket resulterat i att hon visar tendenser till att gå in och FÖRBI mig, aja baja.... Idag drev jag upp henne mycket med tjo och tjim hela vägen in och när hon är nära kommenderar jag ett rätt hårt sättande, KLOCKRENT idag, funkar fint!

Mycket nöjd med uppletet!

Åkte till UBK för kortare lydnadspass. Körde fria följet, trängde en del, taskigt underlag också, så säger inte så mycket om det. Höll ihop fint bitvis men det tog en stund.

Några apporteringsövningar med bollkast på ingångarna, funkar smidigt!

Frammåtsändande med Ami och Malin som grupp. Lade belöning som Q såg att jag lade ut åt ena hållet men chansade på att skita i det åt andra hållet. Skickade först mot belöning. Riktigt fin och klistrade inte idag utan gick ut på första kommandot. Lade i väg i galopp ett par gånger efter ställandena men helt ok, har kontakten med mig. Skicken åt anmdra hållet kändes ännu mer tillfredsställande. Gick ut fint, lugna starter och fin kontakt men med driv frammåt! Hellyckat kort men givande pass!

// Nöjd och belåten med Quirkan idag

GULD-STUND MED Q!

Ingen tur till klubben idag då Quiri har varit hemma och min otroligt snälla pappa har förbarmat sig över henne ett tag under dagen:-)

Men körde ett kort pass med linförighet på fältet utanför här på vägen hem från promenaden. En Flat med husse gick i princip jämte med oss en bra bit (de gick på gångvägen), men Q och jag bara hade ett sånt där "moment", såååå fin känsla, fanns inga andra på denna jord, sög sig fast UTAN att tränga, trigga eller ngt annat dumt, jag blir lyrisk av denna kära, älskade hund ibland!!! Såååå lycklig i henne!!! Släppte inte ens för en sekund i vänstersvängarna,,,,,,!!

/ Jenny is in love!!!

RSS 2.0