LITE LYDNAD IGEN!

Dax att börja trimma lite lydnad igen:-) Q är i höglöp men börjar kännas lite mer normal äntligen så vi tog oss ner på Ekebyplanerna i värmen för att checka av lydnadsmomenten.

Ff: helt tyst och superfin! Helt otroligt "med" trots lekande fotbollskillar på 2 sidor om oss, tittade en gång men annars nästan läskigt vad hon är med mig.... Fortfarande en bra bit kvar på stegförflyttning bakåt men jobbar på.

Ink m ställ o lägg: Något sänkt tempo (varmt!) men fina stopp.

Fr sändande: tränade fokus frammåt och det funkade bra. Lade lite extra tryck på kommandot för att se om hon kan galoppa ut ngr steg och det funkade idag, tre gallopp ut och sedan trav, bättre än bara driva ut alla fall:-)

Kryp: följde med bra i start. Provade belöna med boll en gång, men inte bra, trängde direkt när vi skulle krypa igen. Känner att vi behöver hitta VÅRT tempo, lite ojämt och då blir hon lätt hög, matte måste få detta att flyta bättre.

Skall: lite jobbigt att skälla i värmen:-) Tränade längden, gjorde det bra flera gånger.

Metallen: triggade en gång och släppte fram henne. Lät henne komma in med den och avlämna, gjorde det helt ok. Sedan en full-apportering, fint gripande och ok in. Har temposänkning, men vågar inte trixa för mycket med det, gjorde ett fint gripande utan lek idag!

Skippade tungapporten då hon var rejält varm, tar den en annan dag!

Blev många vattenpauser för både matte och hund. Inget långt lydnadspass men nu är vi lite med på banan igen alla fall!!!!n :-)

OSERIÖSA :-)

För tillfället ägnar vi åt helt oseriösa saker såsom att fylla vatten i och bada i vår nyinköpta pool! Allt för att kunna njuta av värmen ordentligt :-) Då Q för tillfället är helt "knas" så jag inte känner att det är läge att träna ngt vettigt (p g a löpet) så gör vi annat kul! Kan tillägga att hon är helt gaaaaalen i att bada, men poolen är ju inte lika kul som vattenslangen eller en sjö, men ändå....:-)




MIDSOMMAR

Jag och fröken Q åkte till Fallsboda och Sissi, Erik och lilla Ellen. Tog med oss Johan (JC) dit också. Vi började med sillunch och öl, smarrigt! Som tur var så stoppades katterna, Scar och Sabor, upp på övervåningen så Quiri kunde få vara med inne, även mattor stoppades bort p g a löpet...... Sjyst av Erik och Sissi! Efter lunch tog vi allesammans en härlig promenad på skogsvägarna, Q äääälskar när vi är flera, kul att hålla koll på. Men svårare sedan när vi kom tillbaka till gården!:-) Oj, oj, oj, då spred alla ut sig, massor att göra sa Q!

Fyrhjulingen åkte fram och Q har helt klart kvar sin "hang-up" på hjul och mototfordon men gissa om hon lärt sig kontrollera sig! Med ett lätt "här" kan jag få henne att låta bli fyrhjulingen och lugnt titta på. Lät henne springa med när Erik och Johan körde iväg men det var inget kul när inte morsan satt på, hängde bara med typ 20 meter. Sedan när jag provade, under låg fart var det värre, hon korsar fram och tillbaka FRAMFÖR hela tiden, ingen bra idè det där... Nu förstår jag varför de körde FORT som f...n ute i Helgesta där Q bodde förr. det var väl för att få hundarna att springa brevid....

Hur som helst har både jag och Q haft en härlig social midsommarafton på landet med god mat och bra sällskap! :-)

Idag har jag hittat ett skitkul sätt att leka med Q och låta henne springa mycket UTAN tvärstopp o d. Använde mig av fotbollsplanerna och lade ut 1 föremål i varje ände (ska ha flera med nästa gång) Skickar henne sedan kors och tvärs med snabba avlämningar emellan, helt perfekt aktivitet där inte matte behöver anstränga sig så mycket. Lite lagom pauser emellan då vi tillsammans lägger ut föremålen. Dessutom funkar detta då hon är otroligt kontrollerad emellan, laddar inte hysteriskt i väntan på skick utan förjer med lugnt efter vi lagt ut sakerna, härligt!

Nu väntar jag på sms-svar från Malin, vi vill ha sällskap på hårde spår ikväll, kanske parkeringen vid Gränby köpcentrum??? Eller grusplanen brevid där tivolit var??:-P

//mysdag i Fallsboda, trivs där båda 2!

LYDNAD I REGNET

Har kört ett litet lydnadspass ikväll. Vill inte trixa och fixa för mycket då hon är lite knepig nu då hon löper men jag blir gaaaalen och hon med om vi inte gör ngt under våra lediga dagar, hon tjatar sönder mig:-)

Fixade med stegförflyttningarna och vändningarna på stället, tycker detta fungerar riktigt fint nu. Jag ger lite dubbelkommando med kroppen fortfarande för att hjälpa henne att kontrollera bakdelen, ska göra det ett tag till.

Filade också på frammåtsändandet. Går rätt hyfsat, kör med långa skick så att det ska bli enkelt på tävling och inget "svaj" då det inte händer ngt på länge, har sett viss belägenhet för detta ju. Klistrade vid min sida en gång, tror detta beror på att hon e lite knepig med löpet.... Hon blir liksom lite överdrivet känslig.

Krafitiga rörelser i skallet, fick säga till där. Gick tillbaka till mitt rätt kraftiga dubbelkommando med att luta mig lite över henne och då gick det finemang. Var faktiskt Malin som poängterade detta för ngr dagar sen, att jag faktiskt inte gör det längre, kanske dax att köra lite så och ta bort det långsammare, har bara glömt bort det på sista tiden:-)

Annars så lade jag mycket tid på ingångarna. Har ju inte direkt filat på dom förut. Hade henne sittandes och också gående framför mig och när hon var riktigt nära trillade det ner godis i munnen:-) Hon tyckte detta var riktigt kul tror jag och behöver få henne lite närmare mig för att jag ska vara nöjd.

Krypet kollade vi lite på också, vill passa på i blötan:-) Men Q har inga problem med att bli blöt på magen alls, skööönt!

//trix och fix med löptik

OFF-THE-TRACK-PROMENAD....

Just inkommen från en långpromenad i Nåsten. Ihållande regn, men trevligt ändå, till att börja med.......

Gick en hel del i råskog och inte bara på stigarna, men måste hålla koll på var stigarna går ändå, vill inte gå vilse. Quiri och jag njöt i stora drag, jag hade ju klätt mig för vädret så det gjorde inget att det regnade. Quiri fnulade runt och tyckte det var supercoolt att jag inte gick bara på stigen, hon har ju 110% koll på mig och rör sig inte många meter ifrån där jag är. Men....

Avslutar promenaden med att sticka på hare och vara borta 4-5 minuter, MORR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blir GAAAALEN!!!!! Kunde vi inte bara ha fått med oss det trevliga hem, skit-Quirka som måste göra så. Jag lade ner henne då hon kom tillbaka, tog upp henne efter en stund och kopplade och sedan fick hon gå BAKOM mig hela vägen tillbaka till bilen, surmulen matte. Men pratade lite trevligt med henne innan vi var framme, ville avsluta promenaden på ett bra sätt :-)

Nu verkar hon rätt trött tycker jag.....

// trevligt och otrevligt med Q

LITE BILD (för familjen och oinvigdas skull....:-)

Läge för lite bild så även familjen tycker det är kul att kolla bloggen!! :-) Min fina, fina, älskade Quiri, klokhetens ögon.....

LITE SPÅR, LYDNAD OCH LEK SISTA VECKAN

I tisdags träffades jag och Malin med doggsen och lade spår och ett upplet. Uppletandet gick strålande, gjorde som vi brukar med figge och på ett skick kastade Malin ut en "nära-grej" som Q var tvungen att passera på vägen in, ville se om hon skulle byta. Men ICKE!:-) Däremot hade hon nog noterat den för hon klippte den på nästa skick.

Spåret var sådär får man säga. Provade en ny variant på upptaget som blev pannkaka, Quiri betedde sig inte alls som hon brukar men tror löpet kommer när som helst. Fäste sedan endast halvbra i spåret, upplevde henne som lite flamsig eller nåt...

Lydnad igår på KBK med Malin. Gjorde inga utmanande grejjer utan körde moment med mycket draghjälp och belöningar. Visade upp lite för Malin var vi ligger idag i de olika momenten, uppdatering kan man säga inför vidare träning, var ett tag sedan vi körde ihop:-) Visade stegförflyttningar och hur vi jobbar med dom, gick fint.

Körde sedan en slät inkallning och därefter frammåtsändandet. Fick rya på henne en gång på ett stopp, kan vara bra ibland... Hade lagt ut kraftig draghjälp med kampstockar i bägge ändar, behöver mecka ett tag med detta. Visade sedan krypet med kommendering, gick fiiiint det:-) Vinklarna bra, tyckte hon blev lite hög ngt steg men det såg inte Malin så jag vet inte. Skallet var superfint! Ett bra lydnadspass, nöjd!

Idag har jag köpt en ny leksak, som en rund grej som vi kan ha när vi simmar på landet i sommar, den flyter nämligen. Men varit ute och lajjat lite med den nyss, lade den och en till sak på toppen av pulkabacken och Quiri fick hämta dom ngr gånger, flåsigt värre nu:-)

// trevliga dagar med Quiri, käääärlek:-)


RASTNING AV MELON-BOLL IDAG:-)

  Idag har jag och Quiri rastat Melon-bollen (Q´s favvoboll som hon fått av mamma och pappa i julklapp) Var ute och hade sååååå kul tyckte Quiri, trött nu. Men i morgon blir det något seriösare aktiviteter, lovar!

BLÅTT BRÖST PÅ BEGÄRAN *fniss*

Ja så här kan det gå om man triggar en galenpanna till hund för mycket, jag skyller mig själv, och det är värt det för ett bra gripande på metallapporten, man får väl offra sig.... :-P

SPÅR IGEN.-)

Igår bar det av till Kågarån igen för en "generalrepetition" av ett av tävlingsspåren jag ska gå ut i helgen på Walloxkampen.

Quiri ville gärna gå spåret efteråt.-) Och gjorde det superfint så klart. Urfint upptag och klockren i spåret. Skulle det någon gång skita sig på Elitspåret här framöver kan jag säga att då måste ngt vara VÄLDIGT FEL, antingen med hunden eller spåret, litar till 100% på Quiri där. Ok, kanske att jag kollar liiite extra efter pinnarna kanske på ett tävlingsspår men hon känns säker även på dom nu!!

// love Q more than life it self:-)

RSS 2.0