LYDNAD KBK OCH ADVENTSFIKA!

Igår var det lydnad på KBK som stod på agendan. Men jag kunde inte låta bli att lägga spår på fälten också;-)

Quiri hade ljud men var väl halv-okej i fria följet. Tränade lite frammåtsändande där det gick alldeles för fort på ngr skick, men tror ju alla fall att det kommer se annorlunda ut på tävling. Ska nog börja lägga in ställanden i det momentet igen när dax att fokusera lite mer, känns som halvambitiös när det kommer till lydnaden för tillfället men så får det vara ett tag till! Kanske ridhus snart? Gjorde ett fint skall och funkade fint på apporteringen, ska komma ihåg att lägga in tungen snart.

Mischa fick lite positionsövningar. Undrar om hon tycker att kommanot fot innehåller; luftfärd-hugga mamma i armen-och snabbt ner på rumpan med kontakt med matte?? Det är i alla fall så hon gör varje gång jag kommenderar fot från ingången framför... :-) Får kanske fixa till det lite. Tränade lite sitt-stanna-kvar och lite ligg. Kan fortfarande inte liggkommandot, men man kanske måste träna det oftare än 2 ggr veckan.? Sitter kvar fint alla fall, bara lite stabilitet saknas. Men gud vad härlig hon är, imponerad! Men allt händer så himla fort och hela tiden, men det är väl det jag ville ha i min nya hund;-) Tog fram apporten men ska vänta med den ett tag till så jag är helt säker på hur jag vill göra med den och tills sak-hanteringen blivit ÄNNU mer stabil, för MYCKET bättre har det blivit! Kanon!

Quiri fick ett spår med 3+1 apport. Låg ca 1 timme och öppet fält med lite vind, upptag och en del vinklar och en böj. Ngr godisar då och då, mest efter upptaget. Är så nöjd med hennes arbete! I spårkärnan med rätt högt tempo men trots allt godkänt i mina ögon. Inga svajningar fram o tillbaka och plockade sina aporter såååå glatt idag med. (Skogsspåret hos mig i Ledinge är glömt, bara en parentes...då när det gick så pissdåligt..) Hon fick oxå ett mini-mini-korv-spår på ca 10 meter med vinkel efter 2, hon är klockren på det! Hade man aldrig trott för 1,5 år sedan, då hade hon gallopperat över med 40 meter:-) Tog förresten upptaget superfint oxå!

Mischa är en riktig spårgalning också redan nu verkar det som... Trots att hon endast går godisspår, var ska detta sluta??!! Men jag gillar ju det på sätt o vis:-) Kanske skulle prova att sätta henne på ett lååångt spår och se hur hon reder sig utan godisar? Har också bestämt att det är dax att träna markskiften, men det får bli med godisar i.

Efter tränandet så var det adventsfika! Malin hade bakat supergoda Lussekatter och så var det glögg och trevligt sällskap, HÄRLIGT!

//bra dag

UPPLETANDEBILDER FRÅN LÖRDAG21 NOVEMBER



LADDAD QUIRI INFÖR SKICK...



MISCHA HAR INTE RIKTIGT FÖRSTÅTT DET HÄR MED ATT MATTE KAN VARA EN KUL RESURS I SAKHANTERINGEN.... :-) MEN DET HÅLLER PÅ ATT LÖSA SIG NU! :-)

(bilderna är "lånade" från Jessica Dehlins blogg)

SPÅR OCH UPPLETANDE I ELGBODA

Idag var vi ett gäng som träffades för spår och uppletande här hemma i Elgboda. Cecilia, Malin, Jessica, Annika och så tre av Malins ungdommar som var nyfikna på det här med Brukset, kul!

Jag är inte kry ännu så var tacksam då Malin erbjöd sig att gå ut ett spår till Quiri. 2 pinnar och slut, varierad terräng med både ris, högt gräs och vatten i. Direktpåsläpp och bitvis förstärkt med korv.
Quiri började jättefint även om hon var taggad på påsläppet, tackade gud för korvarna i starten :-) Efter kort bit kom första pinnen, Q går över och spårar vidare frenetiskt. Nu hade Malin lagt korv direkt efter pinnarna för att ha noggranna starter efter dom men det var säkerligen detta som gjorde att hon sket i pinnarna.... Korv e`gott!!

Pinne 2 tog hon i och för sig men spårarbetet på resten av spåret blev knas. Hade en liga med människor (4 st) som vi visste var ute och knatade i spåren, hade mött dom när de skulle ut i skogen och också mött dom 15 min innan jag skulle gå Q`s spår, de kom ut från där det låg...
Quiri bytte till deras spår och spårade på så jag inte ens fattade att hon bytt!! Malin fick hojta åt oss att det var fel, jag fattade ingenting, syntes INTE på Quiri att det inte var rätt spår??!!? Efter detta spårade hon på men gick även över slutpinnen. Då lackade jag och ryade in henne efter att ha plockat undan pinnen men hon skulle PROMT spåra vidare över an traktorstig, var väl där människorna gått kanske, morr......
Ja , ja, inget att gråta över, hon var säkert överlycklig över att få ngt spår att bita i, har ju legat "sjuk" med mig 5 dagar och har inte fått skogsspår på länge.

Mischa fick ett godisspår i ett traktorspår. Hetsigt påsläpp och går över godisar, korv funkar ju men hon går på dietmat nu så får hålla till godo med den. Men håller sig absolut i sitt älskade spår ändå den lilla Trolla;-)

Uppletande

Tyvär ganska stor ruta men vill ju inte bråka när det är många som ska köra:-) Q fick ett föremål i varje hörn och ett närmare i mitten. Skickar från v hörn och hon viker av till höger, fult skick tyckte jag o blev irreterad. Men hon flummade sig raskt fram o tog mittensaken! Plockade sen ganska raskt de andra sakerna men var inget fint jobb tyckte jag idag. Och: VI MÅSTE JOBBA PÅ AVLÄMNINGARNA! Under all kritik! Dessa ska härmed tränas separat :-) (Nu har jag skrivit det så nu måste det ske...)

Med Mischa var det första uppletet, spännande. Cecilia gick iväg med superkul leksak och drog på ca 15 m ut, Mischa gick igång. Men när Cecilia kommer tillbaka efter att ha droppat föremålet så har hon glömt och tycker Cecilia är ballast. Fick ut henne ett par gånger fint alla fall! Men vill inte in med grejen till mig, släpper den en bit ifrån o kommer glatt in till mig utan sak när jag ropar?? Fick till det till slut och hon fick bära sin grej till bilen o vara lite stolt!

Ett bra tag senare så tog jag ut Mischa och tog hennes trasa en bit ut i skogen tillsammans med henne och lajjade på som bara den och droppade den där. Släpade tillbaka M ca 10-15 meter och släppte tillbaka henne, NU var det ett annat fokus!! Kul! En av gångerna strulade hon med att komma in, men annars skötte hon det fint tyckte jag, skööönt, glad matte:-) HÄR SKA TRÄNAS MYCKET UPPLETANDE FRAMÖVER!

Lekte med henne en stund här hemma med Melonbollen genom att rulla iväg den när hon kom in med den, superkul tyckte hon. Fick henne att komma in med den tätt, tätt i mitt knä där jag hade händerna. Men visst vill hon gärna lägga sig och tugga själv men det räckte med lite uppmuntran för att hon skulle vilja samarbeta. Tål att jobbas på det här, är liksom lite nytt, Q bara BANKAR ju in grejerna. Ska helt klart träffa Jimmy eller Mattias o be om de magiska knapparna för att få Mischa som Quiri är i den bemärkelsen, om det går förstås....? :-)

// trött o lite feber men skönt att hundarna fick jobba lite idag

SJUKDOM OCH STILTJE PÅ TRÄNINGEN....

Jag ligger för tillfället mest nerbäddad framför tv:n sovandes. Feber, huvudvärk, hosta, lite astma och snorig.

Hundarna har hittills varit beundransvärda, de sympati-vilar med mig. Har varit krasslig ett bra tag men inte velat erkänna det så nu ska jag verkligen bli FRISK innan jag kör i 190 igen!

Annars är det mörker, LERA, regn och tråk..... Hoppas på att bli riktigt kry snart, blir stressad av detta. Men än så länge är jag så pass dålig så det är rätt ok att inte göra ngt, men har svårt att inte ligga och ha dåligt samvete, är ju lite sjukt det också kanske.... :-)

Sänder några tankar till Sara som jag förstått det har fått tagit bort ena sin Riesenhanne idag. Haft korsbandsskada som givit komplikationer. Kan och vill knappt förstå hur det känns för henne nu :-(

// värdelöst detta!

SÖK OCH SPÅR I LEDINGE

Sara med hundar kom hit för lite sökövningar i skogen vid Ledingenäs-korset. Trevlig terräng för våra nybörjarhundar och även bra med bra sikt för Qubus.

Vet inte riktigt hur jag ska skriva om dagens övningar..... Hade 5 "legor" alla fall, de 2 första på rätt nära håll och de 3 sista lite längre bort. Figgen förflyttade sig på djupet frammåt.

Quiri: Matade godis och pop-up på 2 första. Helt enkelt utflippad. Tyckte hon kändes fin när jag tog henne ur bilen och värmde men började ladda mer och mer när vi tog oss till stigen. Ngt bra skick blev det men överhettad och såg knappt ens när Sara gjorde pop-up...:-/ Men slutade med ett hyfsat skick. Hon fick plocka rulle på sista skicken och det är ju verkligen inga problem om man ska hitta ngt positivt, kommer in som en kanon!

Mischa: Ja här får vi fundera lite. Gick med figgen ut och fick korv, gick i båge till skickstället och försökte rikta in henne. Men hon hade varje gång börjat pyssla med annat, hitta pinnar, spåra och flamsa. Körde då med pop-up också och det funkade ngr gånger så hon gick iväg men ibland så var det helt tillt! Snackade om att lägga in kampen i stället och ha pop up men INTE gå med figgen ut, kanske nyfikenheten blir starkare då om hon inte redan varit på platsen och sett vad som försigår där? Ska prova. Men rätt ofokuserad Mischa, det var ngt nytt!

Bägge fick varsit spår, Mischas hade legat nästan 3 timmar, gick väldigt fint och trevligt. Måste bara bestämma hur påsläppen ska vara, de är lite snurriga för tillfället.

Quiri imponerade och överraskade mig idag!! Lade ett spår på blött och lerigt fält, 2 apporter och slut men upptag och 3 vinklar och en kraftig böj. Liggtid, vad e det?? :-) Låg ca 15 min. Jag hade inga förhoppningar av detta spår då det vindade rätt rejält, ingen liggtid och INTE godis i varje spår utan små godisdepåer och godis i vinklarna. Ville ha ett spår med lina och sele, hon behövde nog gå ur sig lite:-) Min bild av hur detta skulle gå var en galopperande och vinglande Q som skulle gå spåret.... Men icke!

Efter ett rätt struligt upptag tuffade lilla gurkan på I SPÅRKÄRNAN hela spåret med undantag för 2 små slag på ca 2 meter, hon är ursäktad:-) Höll ett fint, jämt tempo som var riktigt trevligt för matten. Tog sina apporter fint och glatt. Böjen var det inga problem med förutom att ett av de små slagen kom där, det andra var efter en vinkel. Slutsats: fortsätter med mina små korta mesiga korvspår! :-)

// nöjd matte med spåren och fundersam med söket!?:-)

TRÄNING MED KNUTBYGRUPPEN PÅ KBK

Idag träffades vi ett gäng på KBK för träning. Ville lägga varsit spår till "tjejorna" men det blev lite svårt då det var kurs på klubben och de skulle ha spår på alla fälten. Men lade 2 spår på Agilityplanen:-) Började med Q men all korv var borta på andra hälften av spåret! Fågel-skrällen... Men det gjorde ju inte så mycket i Quiris spår. Hade en gammal festiskartong som slut som jag hittade på vägen till planen, funkade det med. Quiri lägger sig fint och fick sin kattmat. Hon är fortfarande rätt frenetisk men inga snurr och lika mycket ryck längre, kul! Kollade Mischas spår och upptäckte att all korv var borta så lade ett nytt och tog det utan liggtid. Hon tuffade på, bara att köra på i den här stilen.

Lydnad Quiri: Viss oro i fria följet. Inte överladdad som hon var sist men upplevde en oro och ofokus hos henne, ngt händer här...? Inte mycket ljud och lugn blick men vissa oros-ljud och "tittig".
Testade av ett kryp i leran också, fint men blev liiiite hög i armbågarna vid ett tillfälle, ajja bajja, brukar hon inte. Men ororar mig inte för detta, jäkligt lerigt och kallt, men det ska hon i o f s fixa.

På pass 2 hade vi Malins ögon med, funkade ngt bättre, bättre fokus bitvis alla fall. Är en så äckligt svår balansgång med Quiri att ha krav men utan att belasta henne så hon blir orolig och gapig! Men kändes bättre nu alla fall:-) Tror jag Q tyckte också.

Med Mischa så hade jag lite knepigt till att börja med. Har henne vid sidan och flyttar mig ngn dm snett frammåt och vill hon ska in i position. Funkar ibland men det blir lite konflikt. Hon är så kanonsäker på att det är ingång framifrån som genererar godis och glad matte, så hon glider fram dit hela tiden, trots att jag försöker styra henne med godishanden. Jessica kom med tipset (som hon fått av Camilla) att helt enkelt göra Mischa helt hundra på kommandot "hit" och var den positionen är och kommandot "fot"och var den positionen är. Körde det fram o tillbaka en del med hjälp av godishand och jag tycker att Mischa är så lättlärd! Bara jag gör rätt så fattar hon så fort och vill göra rätt. Så får det bli! Önska bara att jag hade fler timmar på dygnet som det är ljust och man är pigg på, är så mycket jag vill träna på för tillfället:-)

Började förresten morgonen med promenad på fälten vid klubben med bägge hundarna lösa. Bara man stoppar ngt i käften på dom så funkar det, annars blir det för hård lek och det är inte ok! :-)
De hade det så skönt och roligt och jagade runt på varandra en hel del. Men får kolla dom helatiden så de inte går upp i varv, men bägge lyssnar fint på mig så stoppar man i tid verkar det inte vara ngn fara.

Åkte och tog influensasprutan mitt i träningen så nu har jag faktiskt väldigt ont i armen. :-(

// trevlig dag!

STATUS I FLOCKEN KÖHLER

Skrattade högt idag när jag kom hem efter att hundarna varit hemma på eftermiddagen.

Mischa hade jag som vanligt lämnat i sovrummet med en hög med leksaker och barikaderat dörrhål. Kompostgaller, 2 träkistor fulla med böcker (eftersom hon knuffat bort dom annars och pressar sig ut). Uppepå kistorna har jag lagt en tjock-tv, och ngr tunga album, allt för att den snabbt viktökande valpen inte ska orka putta bort grejjerna.....



Ungefär så här ser det ut då, snabbt uppriggat för en bild:-)

När jag kommer hem o sätter nyckeln i låset så hör jag att ngn river på dörren, Quiri pysslar väl inte med sånt??!! Även om hon skäller och bråkar för övrigt??!! Mycket riktigt, Mischa är där! Lyfter blicken för att kolla om hon puttat bort alla dessa kilon, men nej då, allt står där orört??

Scannar snabbt av huset, vad är förstört? Ingen större fara, en gummisko som hon pillat lite på och den sista tavelramen från ett fönster. Men så ser jag ngt skumt i korgen i vardagsrummet! Där ligger min klockradio!!?? Den är av en ganska rund och tjock modell och rätt svår att bära för en hund kan jag tänka. Den är helt oskadd förutom att antennsladden är avtuggad. Men hur fasen kan den lilla skithunden få för sig att ta klockradion, slita loss den så sladden lossnar, klättra/hoppa/häva sig ut med den i munnen och lägga den i korgen????? Jag blev inte en sur kan jag säga, mest faschinerad av vad den lilla skrotan kan hitta på! :-)

Kanske ville ta med sig klockan ut till farmor, Mischa själv har inte lärt sig klockan än, och fråga henne hur länge det är kvar till matte kommer hem?? :-P

Var till klubben och lade varsit spår med gotta, bägge frenetiska, det här kan vi pyssla länge med! Sedan positionsövningar med Misch (bra va Malin;-) och lite fritt följ med Quiri och en hyfsat ordentlig promenad. Sedan hem till badkaret för lite människo-vård!

// knas-hundar!

IDAG SÖK, SPÅR OCH LITE LYDNAD PÅ KBK

Hade trevligt besök av Sara, Linnea, Qubus och Ina på klubben idag igen!

Vi började med lite sökövningar i backen bakom parkeringen. Började med Quiri vilket är bra tycker jag, så hon inte kan gå ner på spår.... Sara gick iväg så Q såg och jag gick bort en bit med henne. Sara satt bakom en gran rätt väl dold. På första skicket var det lite överhettning och lite spring, i och för sig åt hyfsat rätt håll men fel ändå så ropade tillbaka. Skickade om och då hade poletten trillat ner:-) Sara matade med kattmat och jag mötte upp. Sara gick vidare i bakkant och jag skickade på nytt från stigen. Trodde Q skulle gå tillbaka till gamla legan, men ICKE! Mera kattmat och sedan ett till skick med Sara ytterligare längre fram. Nöjd med detta, ska fortsätta så här, kul att kunna aktivera på detta sätt, Q älskar det förstås och alltid kan jag lära mig ngt som hjälper mig i träningen av Mischa.

Mischa gick med Sara och extrafiguranten Linnea ut bakom en buske, vi visade godis och gick tillbaka för att skicka, funkade bra! Ett till sådant skick men då fick vi lägga till en "pop up" på Sara så gick det bra. Känns som detta är rätt med målbildsträningen, hon måste få upp ett intresse att det kan finnas ngt kul därute i beskarna:-) Skillnad från förra gången tycker jag, tror hon är lättlärd den lilla gurkan;-)

Ina fick också målbildsövning och hon funkade också fint det lilla odjuret:-) Qubus fick hämta rulle och påvisa med pop up, gjorde ngr riktigt fina skick men blev också lite överhettad vid ngt tillfälle. Men jag säger som så, hellre för mycket aktivitet än ingen alls!

Sedan fick Mischa ett kort spår med gotta, riktigt fin nu tycker jag! Q`s spår hade gotta och en vinkel, men efter vinkeln tog godiset slut:-/ och gissa om frenesin gick upp den biten i spåret! Men tog sitt slut (kattmatspåse) med en liggmarkering. Väldigt kort spår men dock ett spår;-)

Q skulle få lite lydnad oxå, lade godis på stegen först för att avsluta med den sist. Men se det gick inte! Q pep och skrek och triggade mot stegen så tog den på en gång, hade trots det en stissig tik så gick över till bus med apporten. Måste säga att det inte finns samma fokusering och allvar i min träning med Q just för tillfället, vi gör lite kul som vi känner för och som passar. Men ngn stans så gör jag ändå vettiga saker som ger visst positivt utslag har jag märkt, typ apporten. Fast hade massa tugg o rull på flera av de första kasten, men som sagt, det är bara på ingången, inte under transporten. Ska mecka lite med detta, känns kul för tillfället. Men undrar varför hon känns så stissig igen på planen, har jag ändrat mig och blivit slarvig i mitt "lugn" kanske? Ja förmodligen...

Sedan in till besiktningen med bilen, inga kommentarer mer än att jag snart har ny bil.....

// nöjd med dagen

SÖNDAGSBILDER

Här är lite vardagsbilder!



Mischa ligger och myser brevid soffan. Nära matte....:-)



Tätt ihop och så drar vi allt vi kan! Visst är Mischa stoooor??!



Två troll i skogen.



Undra vad som finns där borta, kanske ska sticka dit?



Mischa snokar på!



Fiiiina lilla skrutthund! :-)

Än så länge har Mischa inte fått för sig att sticka iväg på egen hand, undra när det kommer??

// soft söndag, välbehövligt

HUNDVÅRD!

Lördagkvällen ägnades stundtals åt lite hundvård. Klippte Mischas klor, gick riktigt bra faktiskt även om hon tycker det är ballast att bita i klotången:-) Men det ska nog inte bli några problem i framtiden.

Även Quiri fick klorna klippta lite grand, klipper ofta men väldigt lite.... Knölade också ner henne i badkaret (saknar duschen i källaren på Eriksbergsvägen.....). Hon tyckte det var lite skumt men Q gör ju alltid som hennes matte ber henne så det gick lugnt och fint till, litar på mig och lyssnar, fina lilla hjärtat! Så nu är hon ren och fin, men tyvär är det ju idel lera ute så det håller nog inte så länge. Quiri börjar se ut som en gasell nu då hon fällt ur nästan all päls, bara lite på kragen kvar nu.

Nu ska vi ta en promenad men annars så är det nog vilodag för voffarna, jag ska försöka ta tag i städ och tvätt, blä :-/

// söndags-fix

LITE AV VARJE I HELGEN

Fredagskvällen spenderades tillsammans med Malin o Laser på KBK. Båda hundarna fick varsit spår på gräsplanen.

Quiri var helt rabiat och skrek och pep på lydnaden och det bara skvätte om henne så bestämde mig för att inte köra så mycket fritt följ eller andra moment som börjat kännas lugnare, vill inte ha tillbaka detta skrik! Helt uppenbart att hela situationen med Malin ute på planen och bara vi där är superladdat för Quiri, har inte upplevt henne så här på lång tid. Dessutom så ska nog Quiri köras först, inte sist av tre hundar som det blev igår...

Men Malin kom med idèn att kanske apportering gick att träna i alla fall så vi provade det. Och det gick bra det! Grejjade och fixade en del, först fick hon gå på ett antal fulla apporteringar, heltaggad och svårt att hålla sig, men det gör inte så mycket. Har fullt fokus tillbaka efter gripandena. Stundtals en hel del tugg vid ingångarna men ngr gånger mer lugn i hållandet och avlämnandet, KUL! Fick bära lite i fritt följ och grejjade och kampade och det kändes riktigt bra:-) Kul att kvällen gav ngt med den lilla gaphalsen. Undra varför hon blir så här ibland?? Har ju haft det otroligt härligt på sista tiden under lydnadspassen?

Mischa fick ngr inkallningar då Malin höll i henne, fina ingångar som sitter fint och funkar bra. Lite lägganden med bra Malin-ögon som kunde se vad jag skulle tänka på. "Sitt kvar" funkar bra, fortfarande på kort håll och likadant med ligg kvar. Jobbade och funderade en del över hur vi ska hantera trasan och kampen, hög tid att få lite proffshjälp, vill göra rätt från början!

Idag har vi varit i Knutby och bägge hundarna fick varsit spår med korv i som de jobbade bra i. Q fick en spetsvinkel som gick finimang, men kort därefter gjorde hon ett litet slag, jobbigt med detta "ny-gamla" fokus i spåret kanske?! :-)

Sedan gjorde vi ngr sökövningar med Q, back to basic, väldigt het även idag men tyckte det gick hyfsat ändå. Hade knappt ngn vind alls tyvär, men hon behöver komma ihåg vad hon ska göra så bara bra med lite figge-tänk.

Började lite knas med Mischa kan jag tycka i efterhand. Har ju aldrig gjort detta förr. Men vi lade ut Malin på kort håll och i motvind som vi tyckte i den lilla vind som var. Skulle se om hon vindade in när jag tog henne till stigen. Men inte. Men hon har ju inte ngn anledning att vinda in en figge, även om hon gör det så kanske hon inte ser ngn anledning att gå dit, dessutom luktade det ju massa gott i marken och andra hundar skällde på håll. Så tog ut henne till Malin och fick gotta och gick båge tillbaka, efter lite bök gick hon dit. Efter överläggning så bestämde vi att trasan skulle vara belöning och lockande i stället för kattmat, funkade bättre! Gjorde ngr såna övningar med skiftande resultat men de sista var bra. Jag tror att hon först måste få veta om att det kan finnas intressanta personer ute i buskarna innan jag kan köra vindaövningar. Hon är lite bunden till mig och behöver ha lite drag ut. Fattar att det är viktigt från början att de lär sig att gå i vinden, men måste några gånger i början visa att det finns ngt att vinda efter tycker jag!

// bra dag trots novembergrått....

UPPDATERING AV LITE AV VARJE

Vrit lite dött på bloggen men har faktiskt pulat lite med hundarna ändå. Fast har varit halv-vissen över helgen och måndag-tisdag, hostat som en galning, men det skiter ju Quiri och Mischa i!

Spår: Bägge hundarna har fått 2 spår var sedan jag skrev sist. Spåren gick i IPO-style, alltså korv i varje steg, tror det kan vara bra för Q med och passar bra när man är vissen själv. De fick varsit spår på KBK på gräset längst bort av planerna, Mischa är inte allt för lugn i spåret, rätt het faktiskt men äter sin korv, kör på så här, behöver tas ner en del, får bli IPO-style på henne tills läget förändras.

Lydnaden: Idag körde vi lydnad på KBK. Mischa är bara för bra! (och tur e det för hon var billig innan, brytit sig ut ur sovrummet och slaktat ännu en blomma och sin leksakskorg=sur matte.....
Vi tränade läggande och sitt stanna kvar och jäklar vad hon tar in saker fort och verkligen vill förstå. Leker bättre med trasan nu, känns att hon har fler riktiga tänder nu:-) Och bättre kommer det bli! Fin i kontaktövningarna och fortfarande inte lättstörd alls, härligt.

Quiri fin i fria följet, pular på där. Trälade på med frammåtsändandet och körde ink m ställ på kort avstånd och belönade ställandena då de var sämre än de bruklar sist vi tränade, fina idag. Filade på krypet, det känns som det funkar bra och är på en stabil nivå, men det ska man kanske inte säga, då börjar det väl strula;-) I skallet gungar hon en del i bak har jag en stark känsla av, men sitter med hela haserna i, ska nog inte bråka för mycket om detta, men vi får se jur det utvecklar sig. Körde ngr hopp med "titta bollen", tragglar vidare med det.

Inatt så fick Mischa sova utanför buren för tycker det är så lugnt med hundarna nu. Mys, mys tyckte Mischa! Vaknade vid 1 och gick på toa, då låg 2 schäfrar brevid mig som sällskap i sängen;-) GOSIGT!

// det rullar på!

TRÄFF MED MISCHAS SLÄKT:-)

I fredags hade vi lyckats lura Sara och co till KBK, så vi kunde få utbyta lite tankar med henne och se Mischas syster Ina :-)

Sara har varit gullig och skickat lite bilder från den dagen, har ju en kamera som fungerar...;-)

En liten serie med Quiri-kryp, tycker nog det ser rätt ok ut;-)



Lite "följaövningar" med kontakt med Mischa, har fint fokus tycker jag.

Bloggar mer utförligt en annan gång, rätt risig och hostig....

Tusen tack Sara för bilderna!

//host, host.....








RSS 2.0