SPÅR och UPPLETANDE

Varit i Broby idag igen och tränat spår och uppletande.

Övning 1: Serpentin med tre spårupptag. Gick ut rätt bra på alla skicken, tog bakspår på ett och stoppade henne. Ett av upptagen gick hon ut fint på, kollade av med en snabbkoll åt "fel" håll och gick klockrent på framspår, exakt så vill jag ha min lilla Gurka!

Övning 2: Ett skogsspår med 4 pinnar och slut. Upptagsruta och en massa vinklar och lite snurr runt träd. Spåret låg också över en skogsväg och följde den en kort bit för att sedan vika in i skogen, vägen var dessutom dränkt i lera och vatten...
 Quiri gjorde upptaget väldigt fint. Spårar mycket behagligare nu med Bötcher-selen, går att hänga med. Hade lagt rejält med godis i spåret efter lyckat framspår och en pinne strax efter. Var klockren bitvis i spåret och slog lite emellanåt. Har börjat ställa krav och blir lite sur på henne när hon slår för mycket, lättare att stoppa med linan med Bötchern som tur är. Tog alla pinnarna fint, MEN visar tyvär antydan till att skena vidare med dem, är förstås INTE okej! Samma sak där, morrade lite på henne.

Övning 3: Ett kort men intensivt spår på ängen med vinklar snabbt efter påsläpp och ingen yta att springa iväg på. Gjorde ngr tillbakagångar, alltså backade ngr steg i spåret men detta löste hon perfekt, inga problem. Hon gjorde inga stora slag i tillbakagångarna vilket glädjer matte, nog för att jag nu spårade i koppel och sele och kontrollerade henne, men ändå, kände inte att hon kastade sig iväg i slag bakåt som hon brukar vilja. Även i detta spår hade jag lagt rätt tätt med Frolic.

Tankar: Q spårar duktigt som hon brukar. Men tror att vi vinner på sikt på att försöka "styra upp" oss lite mer och höja ribban. Bara jag inte känner att det går dåligt, har ju faktiskt ändrat en del, bl a framföringen vilket har gett otroligt bra utdelning, tycker vi funkar bra där nu! Men lätt att bli lite nere när man glömmer att man höjt ribban och ställer nya krav. Bara jag inte ställer till det i vårt fortsatta spårjobb så....

Uppletande: Lade ut plåtasken, lilla smala reflexbiten och två avklippta fingertoppar från vante från början. Dessutom hade jag som i tidigare övningar lagt dem högt upp, endast reflexen låg på marken. Q hade stora problem. Skickade tre gånger innan hon faktiskt hittade ngt, det var då plåtasken (den största saken) som legat på en sten. Ena fingertoppen hittade hon på nästa skick efter att ha missat den och letat rätt grundligt. Vid stället där reflexen låg (på marken) var enda stället hon faktiskt höjde upp nosen och letade högre efter att hon fått korn på den, och så låg den på marken, märkligt....
 Hjälpte henne genom att gå fram och vinda in nästa fingertopp och belönade duktigt. Gjorde ett upplet till med tre saker, hon jobbar på som den prinsessa hon är men helt uppenbart att detta med såååå små saker och att de inte ligger på marken är svårt.

Tankar om uppletandet: Kanske dumt, dumt av mig att hitta på TVÅ nya svårigheter som övning på en gång. Men kom på det samtidigt, att sakerna måste UPP för att undvika spårning, och att småsaker utmanar och gör henne mer fokuserad och undviker för mycket spring. Men nästa gång ska jag nog ha liiiiiite större saker men fortfarande UPP från backen!

snögloppigt!!!//// Jenny



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0