Spårupptags-träning

Var i Broby i går igen, denna gång för att koncentrera oss på spårupptag. Lade en serpentin med 4 upptag och med belöning snabbt efter att hon tagit rätt håll i form av boll o d. Ville kolla av var vi har våra svårigheter.

Känner att vi måste mängdträna det här, tror inte hon förstår riktigt vad vi håller på med. Hon vimsar gärna ut och på ett upptag hittade hon sin belöning bara av en slump, hann tyvär inte stoppa henne där, vill ju att hon ska ha gjort ett spårjobb fram till belöningen. Sista spårupptaget funkade bra så till vida att hon gick ut bra men tog tyvär bakspår. Efter att ha hittat rätt spårade hon sig fram till den roliga belöningen!

Hade en fundering på att "fya" henne när hon tar bakspår men lade det på hyllan. Tror nämligen att hon då inte lär sig jobba själv utan klipper spåret oavsett om det är rätt eller fel håll, och inte tänker själv, och inväntar en korrigering från mig. Då får hon ju belöning då hon vänt.

Jag känner ingen oro inför att få till detta. Enda oron ligger i att hitta tiden för att göra detta. Är ju så förbenat mörkt på kvällarna efter jobbet! Får helt enkelt köra fredag, lördag och söndag. Tror hon behöver få in erfarenheten av detta och bara få kronan att ramla ner, många spårupptag under närmsta perioden, och inga direktpåsläpp!

// hmmmm.... Jenny

Kommentarer
Postat av: Malin

Önska dig en pannlampa i julklapp!!!

2008-12-07 @ 18:34:30
Postat av: Malin igen...

......det ska jag göra...

2008-12-07 @ 18:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0