SPÅR I BJÖRKLINGE

Idag åkte jag och Malin till Björklinge för spårträning.

Lade upptag en bra bit ut (fast VÄLDIGT lätt terräng), 4 apporter (varav 2 var skogspinnar) och slutpinne (skogspinne). Vinklade massor i början och sedan 2 längre raksträckor och en böj i form av ett U som avslutade med vinkel.

Q var taggad till tänderna och superhet ut på upptaget. Positivt är att hon går (läs rusar...) rakt ut nu tills hon kommer på spåret, missar aldrig och går över. Energin och intensiteten formligen sprutade om henne idag, liiiite för hög! :-) Tog bakspår. Jag ryade faktiskt i med ett NEJ då hon bet fast på bakspåret, hon tvärvände och gick rätt. vet man inte ska göra så och tycker inte det själv egentligen heller men...... Kanske att hon tänker till lite extra nästa gång? Som om hon tog åt sig! Vad säger du Malin? Vart hon ledsen och låg efter det? :-)

Spårade a`la Quiri sedan, d v s tvärsäkert men lite för intensiv för min smak. Å andra sidan skulle det ALDRIG hända att hon miste sitt spår så får helt enkelt köra med temposänkande övningar bara. Plockade jätteglatt sina apporter men gick tyvär över en (skogspinne). Som ursäkt kan vi säga att det var nerförsbacke??!!? ;-) Låg lite i ytterkant hela u-böjen runt. Vinden låg i o f s så att hon kunde göra det. Men man ser att hon får tänka till lite på böjda spår, härligt och kan användas som temposänkare!

Vi klockade Laser spår, både hela tiden och oxå hur lång tid de tog på sig vid apporterna. Intressant! :-) Alldeles för många minuter gick åt till detta... Men faktiskt hade Lasse höjt tempot efter spårövningen i förrgår med figurant, kul!


// njuter av att se Quiri jobba med sitt spår!

Kommentarer
Postat av: Ammi och Gos

Hejs! Vad roligt att träningen går bra, ni är så duktiga. Kom och tänka på dig idag när jag var på Knivsta BK och tränade. Hoppas att vi ses någongång under hösten!



:) Ammi

2009-08-19 @ 16:35:53
URL: http://www.knorrsvans.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0