LITE AV VARJE I HELGEN

Fredagskvällen spenderades tillsammans med Malin o Laser på KBK. Båda hundarna fick varsit spår på gräsplanen.

Quiri var helt rabiat och skrek och pep på lydnaden och det bara skvätte om henne så bestämde mig för att inte köra så mycket fritt följ eller andra moment som börjat kännas lugnare, vill inte ha tillbaka detta skrik! Helt uppenbart att hela situationen med Malin ute på planen och bara vi där är superladdat för Quiri, har inte upplevt henne så här på lång tid. Dessutom så ska nog Quiri köras först, inte sist av tre hundar som det blev igår...

Men Malin kom med idèn att kanske apportering gick att träna i alla fall så vi provade det. Och det gick bra det! Grejjade och fixade en del, först fick hon gå på ett antal fulla apporteringar, heltaggad och svårt att hålla sig, men det gör inte så mycket. Har fullt fokus tillbaka efter gripandena. Stundtals en hel del tugg vid ingångarna men ngr gånger mer lugn i hållandet och avlämnandet, KUL! Fick bära lite i fritt följ och grejjade och kampade och det kändes riktigt bra:-) Kul att kvällen gav ngt med den lilla gaphalsen. Undra varför hon blir så här ibland?? Har ju haft det otroligt härligt på sista tiden under lydnadspassen?

Mischa fick ngr inkallningar då Malin höll i henne, fina ingångar som sitter fint och funkar bra. Lite lägganden med bra Malin-ögon som kunde se vad jag skulle tänka på. "Sitt kvar" funkar bra, fortfarande på kort håll och likadant med ligg kvar. Jobbade och funderade en del över hur vi ska hantera trasan och kampen, hög tid att få lite proffshjälp, vill göra rätt från början!

Idag har vi varit i Knutby och bägge hundarna fick varsit spår med korv i som de jobbade bra i. Q fick en spetsvinkel som gick finimang, men kort därefter gjorde hon ett litet slag, jobbigt med detta "ny-gamla" fokus i spåret kanske?! :-)

Sedan gjorde vi ngr sökövningar med Q, back to basic, väldigt het även idag men tyckte det gick hyfsat ändå. Hade knappt ngn vind alls tyvär, men hon behöver komma ihåg vad hon ska göra så bara bra med lite figge-tänk.

Började lite knas med Mischa kan jag tycka i efterhand. Har ju aldrig gjort detta förr. Men vi lade ut Malin på kort håll och i motvind som vi tyckte i den lilla vind som var. Skulle se om hon vindade in när jag tog henne till stigen. Men inte. Men hon har ju inte ngn anledning att vinda in en figge, även om hon gör det så kanske hon inte ser ngn anledning att gå dit, dessutom luktade det ju massa gott i marken och andra hundar skällde på håll. Så tog ut henne till Malin och fick gotta och gick båge tillbaka, efter lite bök gick hon dit. Efter överläggning så bestämde vi att trasan skulle vara belöning och lockande i stället för kattmat, funkade bättre! Gjorde ngr såna övningar med skiftande resultat men de sista var bra. Jag tror att hon först måste få veta om att det kan finnas intressanta personer ute i buskarna innan jag kan köra vindaövningar. Hon är lite bunden till mig och behöver ha lite drag ut. Fattar att det är viktigt från början att de lär sig att gå i vinden, men måste några gånger i början visa att det finns ngt att vinda efter tycker jag!

// bra dag trots novembergrått....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0