LYDNAD PÅ KBK IGÅR OCH NÄRKONTAKT RÅDJUR IDAG...

Igår slöt vi upp med Malin och Laser på KBK för en genomgång av hundarna, var längesen sist vi gjorde så!

Quiri var överladdad och hade mycket ljud och trängningar till att börja med. (Förmodligen var jag rätt laddad och tyckte det skulle bli lite för roligt oxå). Fick ganska fort en tystare hund men fortfarande så skvätte hennes energi och tryck ut över hela planen kändes det som :-). Meckade inte så mycket med fria fäljet p g a detta men tror nog att Malin glimtvis fick se att det hänt lite med vänstersvängarna och Q`s bakdel??!

Ink m st och lägg gick finimang, bra fart och bra ställande, kanske ngt sämre läggande men fullt godkänt i mina ögon med den farten hon har! Ska hitta ett bra sätt att träna bara läggandet snäppet snabbare, kanske ta henne från ställandet, gå dit och lägga sak bakom och kalla in och lägga? Vi får se.

Fr sändandet är ju som det är men fick ett riktigt fint frammåttänk på ett skick och belönade det frammåt på kongen trots att farten var för hög. Lade in ngr inkallningar och var tveksam fart på första så hivade bollen, bättre fart sedan.

Hon börjar att snedda lite igen i krypet, har smygit sig på i samband med att hon börjat "gå upp sig". Körde ett rakt kryp på fotbollsplanen här hemma nyss, JÄTTERAKT!!? Lite att pula med där.

Lättar en aning i skallet men har å andra sidan ett mycket jämt och fint skall som hon kan hålla ut länge, lite trix och fix där med.

På metallen upplever jag inte samma låsning längre på väg in mot mig men hon stöter till den rätt mycket vid gripandet igen. Malin ville sätta snöre på och rycka undan men vi gör det vid nästa träningstillfälle, det hjälpte ju sist som Malin påpekade.

Körde hoppet med bollen på andra sidan (lågt hinder) och "titta, bollen" vilket börjar funka.

Stegen låg det korv på och hon klev över bra. Lite fundrig över sista godishögen på gräset eftert stegen, måste nog tas bort innan tävling så hon inte blir nosig. Men det lär vi ju hinna då vi är bortlottade på alla tävlingar i höst *MOOORRRR*

Idag när vi gick på en stig i Ekebydalen brevid fotbollsplanerna (kopplad hund) så står plötsligt 3 rådjur brevid ett buskage 10 meter från stigen efter en krök. Quiri ser dom och två av rådjuren går sakta frammåt och ett står o glor på oss. Jag säger lugnt till Q medans vi fortsätter gå "Titta tjejen" och tar upp en godis. Hon SLÄPPER RÅDJUREN DIREKT! och kommer in till mig och sätter sig framför med nitad kontakt. Backa ngr steg och gör ett läggande och ett sättande medans rådjuren går in i det täta buskaget, varken jag eller Q ser när de försvinner, vi pysslade ju med annat!! :-) Trotr kanske sådana här saker har hjälpt och kanske kan hjälpa i viltsituationer, har gjort lite liknande saker på katter men har då fått jobba hårt för att bryta låsningarna.

//Härlig hund men med liiiite mycket tryck i ibland kanske....:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0