HORMOOOOONER!!!!!

Hmmmm, ja här hemma har hormonerna flödat, på hundarna alltså!!! Mischa har löpt, kom igång några veckor efter att Quiri löpt klart. Mischa klistrig på mig under träning och Q blev som en liten vek, kymig trasa som vandrade runt i sin egna lilla värld :-P Så träningen med Q har mest legat på spåret där hon funkat normalt. Igår var första gången jag tagit ut henne på lydnadsplanen som det känts att det kanske kan ge något, håller tummarna att det är på G att ge med sig.... Mischa har klistart idiotmycket på mig, förig så in i norden, liiite för mycket för min smak. Svårt att få att jobba lite själv, typ i spåret.

Appropå spår: Har äntligen bestämt mig för hur jag ska göra med Mischa. Upplever henne inte direkt spårintresserad i någon högre grad självmant, inte så direkt intensiv och har flummat runt en del på de spår hon gått och det i ett rasande tempo för det mesta. Men nu jäklar! Bötcherselen på, dressyrkoppel genom ringen under magen (så jag har 2 tömmar) och korv e d i spåret, medvind, krav på tempo och noggrannhet! Tycker det har funkat bra, ska försöka lägga spår varje dag men idag blev det inget så får försöka med minst varannan.

Har också börjat cykla bägge hundarna, Quiri bantas lite då hon var lite rund...;-) Mischa kopplade jag helt sonika på på springern och gick iväg, det gick så bra så nu bara går det av farten, hänger lite utåt och har provat stanna vid ngn lukt ngn gång, men det går ju inte, bara att hänga på!

Nu dom stora frågorna???!!!!

SKA QUIRI STARTAS I VÄSTERÅS PÅ LÖRDAG?
KOMMER JAG STARTA MISCHA I 1:AN PÅ SÖNDAG?

Kommer sannolikt att starta Mischa, förväntar mig inget förstapris men vill passa på på en så liten hemmatävling, har inget ställande direkt och det andra kan ngn sak gå snett på men tycker hon känns stabil på mycket! 

Angående Q ska jag fundera ngn dag till...

Föreställ er detta:

Mycket tillfreds matte och 2 glada schäfertjejor promenerar över solbeströdd äng. En av hundarna (vi kan kalla henne Mischa) springer glatt omkring lös och sträcker på benen och den andra travar längst ut i kopplet och snokar runt efter sorkar och deras bon, hon är ganska säker på att de är på väg till sjön, ett bad, tjohooo! Alla tre njuter i fulla drag. Matten går i sina egna tankar och känner sig rätt så lycklig.

De närmar sig en skogskant och Mischan skuttar in och ut ur snåren men har koll på de andra i sällskapet, åååå vad matten är nöjd med sina hundar!!:-)

PLÖTSLIGT! Det brakar till i skogen, vad är det? Låter massor så matten blir lite rädd..... Så går allt fort: två rådjur brakar rakt ut mot glad liten snäll hund som är lös, och glad och nöjd matte med glad och förväntansfull hund i koppel (är ju snart vid sjön), matten vrååååålar åt glad liten lös hund, som löst och glatt tar upp jakten på INTE så glada rådjur... Glad liten hund kommer tillbaka innom två minuter till en INTE ALLS lika glad och nöjd matte längre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matten har plötsligt förändrats, molnen hopar sig och det blir oväder och blixt och dunder!!!!!

Nädå, så blev det ju förstås inte, men en ganska sur och vansinnigt arg matte bestämmer sig för att ta sig till sjön och hundarna får kliva i lite till magen.

Hade kunnat vara en "drömpromenad" men så blev det ICKE.

Mischa motionerad och klar alla fall! :-P

// skithundar:-)


Kommentarer
Postat av: Malin & Laser

Men! 2 minuter jakt. Det är väl inget att haka upp sig på ;) Det är ju så kort att hon högst troligt vände eftersom hon förstår att det där är ajabaja ... Inte som Laser som kommer tillbaks först när han är så utmattad att han inte orkar längre, typ efter 50 minuter extrem hysteri :(



Vi ska skjuta i Risberga kl 18. Kom gärna å gör sällskap om du vill! Annars så får vi höras på telefon, så vi kan diskutera din tävlingshelg :)

2010-05-05 @ 08:17:46
URL: http://rapportslaser.wordpress.com
Postat av: Annica

Hejsan!

Lycka till med tävlingar i helgen, både med den gamla och den unga. Jag och Boggie håller tummar och tassar att det ska gå bra.

Kramar från oss!



2010-05-07 @ 08:47:34
URL: http://www.rambowsboggie.blogspot.com
Postat av: Sandra & Ninja

Mischan är inte ensam :-(

En rund ganska stor och randig hund utan svans sågs senast igår löst springande runt i skogen. Kom tillbaka rödsprängd i ögonen efter 5 minuter.

2010-05-07 @ 18:07:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0